persediaan balik kampung

5 Tips Persediaan Balik Kampung Yang Jarang Diambil Tahu

Musim balik kampung tiba lagi! Yeay.. anak-anak lah yang paling excited dan seronok sangat-sangat. Al maklumlah bila tiba musim cuti sekolah, semuanya dah bertanya, ” bila kita nak balik rumah tokwan?” “bila kita nak pegi rumah maklong?” Dalam keseronokkan kita semua nak pulang ke kampung halaman, ingatlah beberapa tips persediaan balik kampung ni yang mungkin …

5 Tips Persediaan Balik Kampung Yang Jarang Diambil TahuRead More »

tambah susu badan

Tips Tambah Susu Badan Ibu Berpuasa | Elak Susu Merudum & Dahaga Teruk

Setiap kali menjelang Ramadhan, bila baca cerita-cerita ibu menyusu yang sedang ada masalah susu merudum, memang mengingatkan sangat saat-saat saya menyusukan Auni, anak kami yang kedua. Menyusukan Auni adalah antara pengalaman yang sangat berharga sebab, Auni adalah antara anak yang paling tak suka direct feeding. Auni lebih gemar untuk menyusu guna botol. Flow susu dari …

Tips Tambah Susu Badan Ibu Berpuasa | Elak Susu Merudum & Dahaga TerukRead More »

sakit sendi lutut

Sakit Sendi Lutut | Warga Emas Dah Boleh Solat Berdiri 23 Rakaat Terawikh

Sakit sendi lutut dah menjadi masalah kesihatan yang agak sejagat di kalangan warga emas. Antara punca sakit sendi lutut di kalangan warga emas adalah kerana faktor usia, berat badan & masalah penyakit dalaman. Ada keadaan, lutut terasa ngilu kerana sendi bergesel antara satu sama lain berpunca dari bendalir synovia (cecair pelincir pada sendi) yang semakin …

Sakit Sendi Lutut | Warga Emas Dah Boleh Solat Berdiri 23 Rakaat TerawikhRead More »

pakej ramadhan di hotel

Review Pakej Ramadhan di Hotel Sekitar KL & Putrajaya 2019

Alhamdulillah tahun ni, kami sekeluarga Allah Izinkan untuk travel sepanjang Ramadhan. Kebetulan suami kena outstation kat area KL & Selangor, maka kami anak-beranak pun ngikutlah sekali encik suami ke sana. Setiap weekend, 2 minggu berturut-turut lah jugak outstation nya. Minggu yang pertama, memang direct kami sekeluarga pergi bersama-sama. Minggu seterusnya, suami naik ke KL dulu, …

Review Pakej Ramadhan di Hotel Sekitar KL & Putrajaya 2019Read More »

mudah travel sendiri bersama anak-anak

Tips Mudah Travel Sendiri Bersama Anak-Anak

Pernah terfikir tak, dalam keadaan tertentu, kita geng mak mak ni, tak ada pilihan, kecuali kena travel sendiri bersama anak-anak tanpa suami bersama? Itulah yang saya cuba praktikkan. Saya nak, saya bersedia bila-bila masa saja jika terpaksa berdikari untuk travel jauh. Latihan Pertama Untuk Mudah Travel Sendiri Bersama Anak-Anak So, antara latihan pertama adalah bermula …

Tips Mudah Travel Sendiri Bersama Anak-AnakRead More »

muhasabah ramadhan

Muhasabah Ramadhan 2019 | Jom Senaraikan Kesyukuran Kita

Alhamdulillah. Saat coretan ini ditulis, saya bersyukur sangat Allah Izinkan ilham untuk menulis tentang muhasabah Ramadhan 2019 ni. Kenapa pentingnya jurnal kesyukuran? Apabila kita senaraikan kesyukuran kita (terbaik buat setiap hari), kita akan menarik lebih banyak rasa syukur yang lain pula. Muhasabah Ramadhan 2019 | Jom Kita Bersyukur Jom kita mulakan muhasabah Ramadhan kita! Pertama …

Muhasabah Ramadhan 2019 | Jom Senaraikan Kesyukuran KitaRead More »

kuatkan ingatan

Tips & Petua Kuatkan Ingatan Anak & Elak Nyanyuk Di Usia Dewasa

Pernah tak kita yang geng mak/ayah ni seringkali berpesan benda yang sama je pada anak-anak kita? Ulang-ulang benda yang sama, sampai satu masa kita sendiri naik geram dah! Relax.. relax.. Actually memang gitulah anak-anak. Sebagai parents, kita boleh ikhtiarkan yang terbaik buat anak-anak kita. Nak tahu petua & tips untuk kuatkan ingatan anak-anak tak? Bukan …

Tips & Petua Kuatkan Ingatan Anak & Elak Nyanyuk Di Usia DewasaRead More »

pengedar vivix aktif

Pengedar Vivix Aktif 2019 | Cara Beli Vivix Stok Terkini Paling Jimat

Nak cari pengedar Vivix yang masih aktif sampai sekarang? Memang ada! Saya lah orang yang anda cari. Saya berpengalaman untuk consult set-set vitamin Shaklee termasuklah yang menggunakan Vivix ni dari 2014 lagi. Selain ilmu-ilmu nutrisi, saya juga lengkap dengan training khas dari pakar nutrisi, khusus untuk educate lebih tentang kesihatan berteraskan vitamin. SYOB – Start …

Pengedar Vivix Aktif 2019 | Cara Beli Vivix Stok Terkini Paling JimatRead More »

SYOB

5 Ciri-Ciri Bisnes Jangka Masa Panjang & Tips Buat Bisnes Paling Untung 2019

Zaman sekarang makin banyak perbelanjaan kan? Tak payah berangan la nak tengok harga beras turun tiba-tiba. Harga petrol menjunam bagai juara. Kihkihkih. Kenaikan gaji? Hm… Allhamdulillah tahniah pada yang memang konsisten dapat kenaikan pangkat & gaji. Bagi yang sentiasa rasa duit gaji sedia ada tak berapa cukup untuk saving, saya nak sangat offer peluang ni. …

5 Ciri-Ciri Bisnes Jangka Masa Panjang & Tips Buat Bisnes Paling Untung 2019Read More »

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.