bisnes untuk student

5 Ciri-ciri Bisnes Yang Sesuai Untuk Student IPT Supaya Selalu Untung

Assalamu’alaikum & Hai, ada student kat sini? Akak nak share apa ciri-ciri bisnes yang sesuai untuk adik-adik student buat sebagai usaha nak ada extra income/ duit poket. Akak tahu & faham sangat, ada antara kita yang memang jenis tak suka nak bebankan mak ayah, mintak duit poket di usia nak hampir “remaja purba’ niĀ  šŸ˜€Ā  …

5 Ciri-ciri Bisnes Yang Sesuai Untuk Student IPT Supaya Selalu UntungRead More »

bisnes atas talian

Cara Memulakan Bisnes Atas Talian (Online) Khusus Untuk Newbie

Mula-mula sekali nak ucap terima kasih untuk my dear hubby sebab bagi idea untuk saya tulis tentang ni. Saya bukanlah orang yang hebat sangat nak cerita bab ni, tapi, sebagai seseorang yang pernah bermula dari kosong, dari tak pernah buat bisnes secara online, kepada seseorang yang dah pun ada customer seluruh Malaysia, terasa bertanggungjawab nak …

Cara Memulakan Bisnes Atas Talian (Online) Khusus Untuk NewbieRead More »

tongue tie

Kisah Lutfi Dengan Masalah Tongue Tie Ketika Bayi | Wajarkah Pembedahan?

Siapa sangka, anak yang kita lahirkan sempurna, tiba-tiba doktor detect ada masalah dengan tubuh badannya. Serius, tak sangka. Dan semuanya kebetulan. Pernah dengar pasal tongue tie tak? Orang sebut lidah pendek. Ceritanya macam ni. Lutfi memang ada prolonged jaundice. Kali ni lama sket berbanding abang & kakaknya, namun bacaan taklah tinggi mana. Tak pernah kena …

Kisah Lutfi Dengan Masalah Tongue Tie Ketika Bayi | Wajarkah Pembedahan?Read More »

vitamin harian

Kenapa Makan Sayur & Buah Sahaja Tak Cukup Untuk Keperluan Vitamin Harian?

“Aku makan buah & sayur je. Cukup dah..Cukup dah vitamin harian aku..” – kata seorang kenalan. Ramai juga yang berpendapat begini, namun, saya sendiri tak bersetuju. Kurang bersetuju jika kita katakan ambil buah & sayur sahaja dah cukup untuk keperluan vitamin harian yang kita perlukan. Kenapa? Okay, saya share lanjut. 3 Sebab Utama Sayur & …

Kenapa Makan Sayur & Buah Sahaja Tak Cukup Untuk Keperluan Vitamin Harian?Read More »

air detox

Kenapa Detox Shaklee Lebih Berbaloi Berbanding Minum Air Detox Semata-mata?

Beberapa hari lepas ada yang bertanya, “Apa beza detox Shaklee berbanding kaedah kurus cara Herbalife?” Good question. Saya sendiri tak begitu study apa yang orang Herbalife buat dalam program dia. Saya tak dapat nak jawab on behalf pihak Herbalife. So, kat sini, saya kongsikan juga kenapa lebih berbaloi buat detox Shaklee style ni. 3 Sebab …

Kenapa Detox Shaklee Lebih Berbaloi Berbanding Minum Air Detox Semata-mata?Read More »

hilangkan jeragat

Cara & Petua Hilangkan Jeragat Berkesan Tanpa Kesan Sampingan

Punca Jeragat Berlaku Puan-puan semua tahu kan, jeragat ni bukan senang nak dihilangkan. Jeragat bukan masalah yang berlaku pada permukaan kulit, tapi ia berlaku berakar umbi dari lapisan kulit yang bawah lagi. Sebab tu, bila ada yang tanya, nak cepat-cepat hilangkan jeragat, ia bukan secepat sebulan. Kalau ada produk yang sepantas sebulan tu, berhati-hati, ia …

Cara & Petua Hilangkan Jeragat Berkesan Tanpa Kesan SampinganRead More »

Vitamin Ibu Mengandung Untuk Masalah Ibu GDM

Komplikasi GDM Di Kalangan Ibu Hamil GDM, gestational diabetes mellitus (kencing manis di kalangan ibu hamil) memberi beberapa risiko terhadap ibu & bayi yang dikandung. Antaranya adalah: paras gula yang tinggi kekal sehingga selepas melahirkan bayi terlebih besar kelahiran secara pembedahan risiko bayi sukar bernafas & lain-lain masalah kesihatan Alhamdulillah sepanjang 3 kali kehamilan beranak …

Vitamin Ibu Mengandung Untuk Masalah Ibu GDMRead More »

rambut gugur bertompok

Cara Atasi Masalah Rambut Gugur Bertompok Yang Berkesan Elak Botak Kekal

Apa perasaan korang, kalau tiba-tiba korang accident, lepas tu, sampai effect pada permukaan kulit kepala korang. Rambut kat sekitar kulit kepala tu, langsung tak mahu tumbuh dah. Ibarat mati terus zat kat situ untuk rambut. Hampir botak kekal. Malu la kan? Terpaksa pakai topi setiap kali nak ke mana-mana. Kes ni khusus untuk orang lelaki …

Cara Atasi Masalah Rambut Gugur Bertompok Yang Berkesan Elak Botak KekalRead More »

tambah berat badan

Nak Tambah Berat Badan Namun Akhirnya Rezeki Hamil Anak Pertama

Nak kongsi cerita gembira ni. Alhamdulillah, actually dah lama juga tak dengar feedback dari sorang customer saya ni. Beberapa hari lepas, ada mengunjungi status wasap beliau, seronok sangat, bila beliau update, beliau dah bersalin rupanya. Customer ni saya kenal sekitar Jun 2018 yang lepas. Beliau wasap tanya nak tambah berat badan, masa tu memang belum …

Nak Tambah Berat Badan Namun Akhirnya Rezeki Hamil Anak PertamaRead More »

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.