Month: November 2014

Kelebihan Memberi Susu Ibu Berbanding Susu Formula Yang Anda Wajib Tahu

Assalamualaikum & salam sejahtera, Apabila diimbas kisah Maryam a.s yang melahirkan Nabi Isa a.s tanpa suami, seorang diri pula, betapa kerdilnya diri jika kita ibu-ibu masih berkeluh kesah tatkala tiba masa untuk melahirkan anak. Ditambah pula, Maryam a.s tidak pula memberikan susu formula kepada Nabi Isa a.s. Bahkan Nabi Muhammad SAW yang dilahirkan yatim piatu …

Kelebihan Memberi Susu Ibu Berbanding Susu Formula Yang Anda Wajib TahuRead More »

cara menyimpan susu ibu

Video & cara menyimpan susu ibu ketika bekerja seperti pengalaman saya dahulu

Assalamu’alaikum & salam sejahtera, Saya seperti ibu-ibu lain yang berkesedaran bahawa makanan terbaik untuk anak-anak selepas dilahirkan adalah susu ibunya sendiri. Sepanjang melahirkan 2 anak (1 lelaki & 1 perempuan) semenjak 5 tahun yang lalu, saya melalui 2 pengalaman yang berbeza. Pengalaman Pertama Menyusukan Anak Anak pertama – lelaki Saya adalah seorang suri rumah sepenuh …

Video & cara menyimpan susu ibu ketika bekerja seperti pengalaman saya dahuluRead More »

Produk Anti-Nyamuk Yang Berkesan – Bugslock Gelang Penghalau Nyamuk Solusi Kepada Ancaman Demam Denggi

Seperti entri saya yang lalu, kami sekeluarga tinggal di kawasan perumahan yang terdedah dengan risiko ancaman demam denggi. Rumah kami adalah yang paling berdekatan dengan longkang takungan beberapa unit rumah teres di kawasan itu. Disebabkan kurang sensitif terhadap isu kesihatan, ramai yang mengambil enteng hal ini termasuk melepaskan sampah pepejal terus ke longkang besar tersebut. …

Produk Anti-Nyamuk Yang Berkesan – Bugslock Gelang Penghalau Nyamuk Solusi Kepada Ancaman Demam DenggiRead More »

Adakah Berhenti Kerja Makan Gaji Suatu Tindakan Bijak?

Sebelum ni saya sememangnya bekerja makan gaji. Auni Batrisyia saya hantar ke taska seawal usia 2 bulan. Atas kerana beberapa perkara termasuk kerana ingin menjaga anak2 sendiri di rumah, saya nekad untuk berhenti kerja makan gaji & memulakan profesion sebagai work at home mom (WAHM) dengan menjual suplemen Shaklee secara atas talian. Teringat ada seseorang …

Adakah Berhenti Kerja Makan Gaji Suatu Tindakan Bijak?Read More »

Elak Gigitan Nyamuk Dengan Bahan Yang Lebih Semulajadi

Saya suka nak kongsi cerita pasal nyamuk ni. Kenapa saya excited nak kongsi 1001 cerita tentang nyamuk? Hm.. salah satu sebabnya adalah saya pernah terkena demam denggi. Alhamdulillah saya bersyukur dapat melalui pengalaman tu. Kalau tak rasa, saya mungkin tidak berwaspada & tidak tahu apa nak buat untuk elak gigitan nyamuk Aedes supaya berulang lagi. …

Elak Gigitan Nyamuk Dengan Bahan Yang Lebih SemulajadiRead More »

Jom Elak Kena Gigit Nyamuk Dengan Bugslock ni

Alhamdulillah.. dah selamat sampai pun gelang penghalau nyamuk kami… Xsabar dah nak guna petang ni ketika turun ke pusat latihan, antara riadah kami setiap petang, setiap kali hujung minggu di sini.   Kenapa sampai nak elak kena gigit nyamuk masa riadah? Wah.. soalan ni memang cepu cemas sungguh! Nyamuk Betina Penghisap darah Memang benar, tak …

Jom Elak Kena Gigit Nyamuk Dengan Bugslock niRead More »

Tips Turunkan Berat Badan Secara Semulajadi Untuk Cantik Depan Suami

Arisa termenung memandang ke luar tingkap .. Hari ni dah genap 2 tahun Arisa melahirkan Sufi. & bermakna hampir setahun juga Arisa telah wean off menyusukan Sufi. Berbanding pengalaman lalu sewaktu menyusukan Adam, Sufi hanya sempat disusukan selama setahun saja. Sufi tidak ingin menyusu secara terus. Memandangkan kurang pengetahuan & kurang juga melakukan sesi perahan …

Tips Turunkan Berat Badan Secara Semulajadi Untuk Cantik Depan SuamiRead More »

Petua Hilangkan Stress Supaya Kekal Awet Muda

Assalamu’alaikum & salam sejahtera semua pembaca setia ProVide Network Semoga kita semua sentiasa senyum, cergas, ceria & sihat selalu Saya nak tanya ni, siapa tak pernah stress? Sila angkat tangan? 🙄 Of course semua orang yang normal pasti tak lari dari masalah stress/ tekanan bukan? Pagi tadi saya ada menonton rancangan Tanyalah Ustazah siaran ulangan …

Petua Hilangkan Stress Supaya Kekal Awet MudaRead More »

Cara Membeli Tiket Bas Online Supaya Pantas Kembali Ke Destinasi Asal

Assalamu’alaikum & salam sejahtera, Penghujung bulan 12 nanti saya akan menyertai satu kursus intensif untuk perbaiki & pertingkatkan lagi ilmu blog & strategi pemasaran online yang dianjurkan oleh Team iReach & ASB (Aku Sayang Bini) di Pulau Pinang. Lokasi kelas/ kursus selama 2 hari (Sabtu & Ahad) ini bakal dibuat di Bertam. Memandangkan saya akan …

Cara Membeli Tiket Bas Online Supaya Pantas Kembali Ke Destinasi AsalRead More »

Jogging Antara Aktiviti Bersenam Untuk Sihat Kami Sekeluarga

  Apakah amalan gaya hidup sihat yang dapat kita praktiskan? Antara amalan gaya hidup sihat adalah: Makan makanan yang seimbang berdasarkan carta piramid makanan Mendapatkan rehat & tidur yang berkualiti Bersenam dengan konsisten setiap minggu Minum air kosong yang secukupnya Saya & suami memilih aktiviti berjogging pada setiap pagi Sabtu & Ahad sebagai aktiviti bersenam …

Jogging Antara Aktiviti Bersenam Untuk Sihat Kami SekeluargaRead More »

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.