Month: February 2015

Tips Hidup Bahagia & Sentiasa Gembira Dengan Apa Yang Ada

Sejak dari dulu lagi, saya adalah antara anak mak & ayah yang paling sempoi di kalangan adik beradik kami. Tiap kali menjelang Hari Raya Aidilfitri, saya antara anak remaja yang tidak kisah sangat jika tiada baju raya baru yang dibeli. Sebabnya saya ok je jika pakai baju raya dari baju kakak saya yang saya baru …

Tips Hidup Bahagia & Sentiasa Gembira Dengan Apa Yang AdaRead More »

Sihat Tanpa Ubat:Benarkah Pengambilan Suplemen Mampu Menaiktaraf Kesihatan?

Dulu saya tak berapa sangat nak percaya. Kalau dah sakit, pergi saja jumpa doktor. Ikhtiar dengan mengambil ubat-ubatan. Tapi rupa-rupanya, ubat bukanlah penyelesaian yang terakhir jika kesakitan yang kita alami masih di tahap yang boleh diselamatkan secara natural remedies.. Seperti contoh, antibiotik atau ubat tahan sakit. Mungkin nampak mudah bila kita bergantung pada antibiotik & …

Sihat Tanpa Ubat:Benarkah Pengambilan Suplemen Mampu Menaiktaraf Kesihatan?Read More »

Sekitar Kampung Halaman & Cuti-Cuti Seluruh Semenanjung Malaysia

Alhamdulillah kami selamat tiba kembali ke rumah kami di Skudai ni kira-kira jam 8 malam semalam. Perjalanan dari Kemaman, Terengganu ke Skudai mengambil masa sekitar 6 hingga 8 jam bergantung pada trafik & destinasi kami berhenti rehat. Pulang ke kampung (Kedah & Terengganu) kali ni encik suami tak bagi saya peluang langsung untuk bergilir memandu. …

Sekitar Kampung Halaman & Cuti-Cuti Seluruh Semenanjung MalaysiaRead More »

Vitamin Ibu Hamil Yang Membantu Ibu Kekal Sihat, Cergas & Kuat

Rata-rata apabila menginjak usia kehamilan trimester yang ke 3, ramai ibu hamil mengalami fasa mudah letih, semakin tidak bertenaga untuk melakukan rutin harian. Mana taknya, semakin menghampiri tarikh dijangka bersalin, sudah tentu tenaga yang lebih besar diperlukan untuk mengendong anak di dalam kandungan. Saya masih ingat ketika hamil anak lelaki (Rafiuddin Afiq), kesihatan lutut saya …

Vitamin Ibu Hamil Yang Membantu Ibu Kekal Sihat, Cergas & KuatRead More »

Cara Hilangkan Senggugut Paling Selamat Sampai Anda Boleh Tersenyum Manis

Sudah pasti tajuk artikel ni memang untuk golongan wanita lah.. Kalau ada yang bukan wanita tapi pernah rasa senggugut pun bolehlah.. Sila senyum sket Kenapa? Sakit sangatkah senggugut tu sampai payah nak senyum? Kalau tanya saya, memang sakit. Sebab saya sendiri pernah merasai & mengalami rasa sakit senggugut sampai sekarang pada hari-hari mula haid setiap …

Cara Hilangkan Senggugut Paling Selamat Sampai Anda Boleh Tersenyum ManisRead More »

masalah rambut gugur

Rahsia Masalah Rambut Gugur Tiada Lagi. Benarkah Caranya Sangat Mudah?

Tiap kali jenguk bilik mandi, nampak segumpal rambut atas lantai Tiap kali jenguk sikat, nampak segumpal rambut. Tiap kali bangun pagi, nampak lagi rambut bersepah atas bantal… Oh tidak…!!! 😥 Rimaskan apabila dihantui masalah gambut gugur yang berpanjangan..? Punca Rambut Gugur Ia bukanlah suatu masalah kesihatan yang merumitkan. Cuma, penampilan kita mungkin sedikit terjejas atau …

Rahsia Masalah Rambut Gugur Tiada Lagi. Benarkah Caranya Sangat Mudah?Read More »

Cari Penawar Masalah Tekanan Darah Tinggi Sebelum Hidup Lebih Sengsara

Selalu kan dengar masalah tekanan darah tinggi di kalangan rakyat Malaysia ni? Masalah tekanan darah tinggi atau hipertensi ni sangat bahaya… Jika tak dikawal atau dibendung, masalah tekanan darah tinggi boleh membawa maut. Apakah punca ramai bermasalah tekanan darah tinggi ni? Percayalah boleh dikatakan hampir 90% masalah tekanan darah tinggi datang dari cara hidup seseorang …

Cari Penawar Masalah Tekanan Darah Tinggi Sebelum Hidup Lebih SengsaraRead More »

Tips Tambah Darah Semasa Hamil Bukan Sekadar Elak Nurse Bising

Heheh.. Saya rasa bukan saya sorang je kalau pergi check up ibu hamil kat klinik kerajaan (KK) risau kena bebel ngan nurse.. [Nurse mintak maaf ya..] 😆 Tapi diorang bising bukan sekadar bising. Nurse bising sebab diorang prihatin akan kesihatan kita. Tanggungjawab diorang kan untuk pantau kesihatan kita. So, ikut jela nasihat yang baik-baik tu …

Tips Tambah Darah Semasa Hamil Bukan Sekadar Elak Nurse BisingRead More »

Salam Ulangtahun Perkahwinan Yang Ke 7 Buat Zaleha Awaluddin

Sedar tak sedar dah 7 tahun rupanya saya & suami melayari bahtera perkahwinan ini. 8 Feb 2008 adalah tarikh kami berdua diijabkabulkan di sebuah masjid berhampiran Kg Titi Raga di Yan, Kedah. Alhamdulillah syukur sepanjang tempoh ikatan ini, Dia telah kurniakan kami sepasang cahaya mata comel penyeri & pelengkap kehidupan kami berdua. Rafiuddin Afiq, dilahirkan …

Salam Ulangtahun Perkahwinan Yang Ke 7 Buat Zaleha AwaluddinRead More »

Cara Hilangkan Parut Chicken Pox Dewasa Untuk Wajah Lebih Berseri Bersama Pasangan

Siapa tak pernah lagi kena chicken pox? Ke tak tahu pun apa tu chicken pox ni? Teruk sangat ke parut chicken pox? Pendek kata, chicken pox ni adalah cacar air. Lepas dapat demam, biasanya memang akan meninggalkan parut terutama di muka & badan. Boleh baca lanjut pasal chickenpox yang disebabkan oleh virus varicella ni kat …

Cara Hilangkan Parut Chicken Pox Dewasa Untuk Wajah Lebih Berseri Bersama PasanganRead More »

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.