Month: October 2015

Cara Guna Perkhidmatan Western Union: Kirim & Terima Wang Dari Luar Negara

Assalamu’alaikum & salam sejahtera. Terfikir nak catat kat sini sebab masa pertama kali menggunakan khidmat Western Union ni kat Pejabat Pos, 2 kali saya kena datang untuk selesaikan urusan yang sama. Sebab apa? Sebab tak tahu sangat detail & caranya. Kan dah rugi masa tu, tunggu giliran, last-last balik macam tu je…kesian kat saya masa …

Cara Guna Perkhidmatan Western Union: Kirim & Terima Wang Dari Luar NegaraRead More »

kedai makan rahmat kg pasir putih

Makan Tengahari Enak & Fresh Di Kedai Makan Rahmat Kg Pasir Putih, Johor

Assalamu’alaikum. Hari ni nak share review tempat makan tengahari di sekitar daerah Johor Bahru ni. Kedai Makan Rahmat Kg Pasir Putih ni terletak di Pasir Gudang, Johor Bahru, Johor. Yang mana baru first time tu, bolehlah teruskan membaca segala maklumat & review saya berkenaan kedai makan yang best ni. Manatau boleh ajak ramai-ramai makan tengah …

Makan Tengahari Enak & Fresh Di Kedai Makan Rahmat Kg Pasir Putih, JohorRead More »

cara elak phone hanged

Cara Elak Phone Hanged Dengan Disable Auto Download Pada Whatsapp

Tak semua telefon pintar kita ni dah ready di setupkan ikut apa keperluan kita. Malah boleh dikatakan tak semua orang tahu selok belok dalam telefon pintarnya tu melainkan hanya tahu untuk guna call/ sms/ whatsapp/ FB & lain-lain yang tertentu saja. Lagi parah kalau main belasah je smartphone nya tu sampai satu tahap, telefon pun …

Cara Elak Phone Hanged Dengan Disable Auto Download Pada WhatsappRead More »

funfest 15

Warna Warni Sekitar FunFest 15 Di Kolej 9 & Kolej 10, UTM Skudai

Dapat flyers dalam buku komunikasi tadika Rafiuddin haritu. Ok, niat hati memang nak je bawak anak-anak ke funfest 15 ni, since masa jerebu haritu, lama jugak la perintah berkurungnya… (anak-anak ni walau persekolahan┬ácuti, keluar gak rumah, sebab ikut ibunya meng” COD” vitamin). Hehe.. maksudnya, anak-anak ni kebebasannya untuk keluar rumah tu terhad la jugak sepanjang …

Warna Warni Sekitar FunFest 15 Di Kolej 9 & Kolej 10, UTM SkudaiRead More »

Cara Menggunakan Whatsapp Di Komputer: Info Mudah Untuk Elak Phone Hanged

Hari ni nak share 1 simple tutorial! Ada ketikanya saya lagi prefer guna komputer untuk membaca atau menaip mesej di Whatsapp. Apatah lagi kalau nak tengok video/ gambar yang saya memang dah set disable auto download di smartphone bagi mengelakkan berlakunya “phone hanged” ni.┬á ­čśÇ 4┬áKelebihan Guna Whatsapp Di Komputer/ Laptop (1) Praktikal: Cepat & …

Cara Menggunakan Whatsapp Di Komputer: Info Mudah Untuk Elak Phone HangedRead More »

kebaikan minyak ikan omega 3

1001 Kebaikan Minyak Ikan Omega 3 Untuk Kanak-Kanak, Remaja & Dewasa

Asid lemak┬áOmega 3 banyak terdapat di dalam minyak ikan (oily fish) yang hidup di lautan dalam yang sejuk seperti ikan tuna, herring, sardin & salmon. Apakah gunanya minyak ikan Omega 3 ni? Jom kita semak manfaat & kebaikkannya kat sini! Manfaat & Kebaikan Minyak Ikan Omega 3 Secara Umum Umumnya minyak ikan atau asid lemak …

1001 Kebaikan Minyak Ikan Omega 3 Untuk Kanak-Kanak, Remaja & DewasaRead More »

khasiat vitamin E

Khasiat Vitamin E & Kebaikannya Untuk Semua Remaja & Dewasa

Seingat saya masa belajar subjek Sains ketika di sekolah menengah dulu, saya hanya tahu vitamin E ni sangat bagus untuk kesuburan. Yang tu je yang dihafalnya masa nak jawab periksa…hihihi.. Tapi┬átahukah kita, khasiat vitamin E ni sangat banyak. Bukan setakat untuk fungsi kesuburan je tau! Khasiat Vitamin E secara umum (1) Terbaik Untuk Kesihatan┬áJantung Umumnya …

Khasiat Vitamin E & Kebaikannya Untuk Semua Remaja & DewasaRead More »

Reunion STerC di Majlis Perkahwinan Shahida & Syahril

STerC? Comel jer kan nama STerC? Well.. kami ni bekas pelajar Sains Kimia Industri.. jadi suka sangatlah guna jolokan ester-C tu.. Dah lama tak berkesempatan untuk bertemu dengan “geng-geng STerC’ masa belajar di UTM ni dulu. Almaklumlah, masing-masing dengan komitmen masing-masing. Alhamdulillah kali ni, walau tak dapat berjumpa semua, majoriti di antara kami dapat bersama-sama …

Reunion STerC di Majlis Perkahwinan Shahida & SyahrilRead More »

caj tambahan prepaid poslaju

Caj Tambahan Prepaid Poslaju: Peniaga Online Wajib Tahu Ni

Semalam baru sempat jengah ke Pejabat Poslaju Skudai. Biasanya kalau saya tak COD (cash on delivery) vitamin Shaklee yang kami jual, saya orderkan secara online saja & pihak Shaklee akan uruskan penghantaran pos secara courier Citylink atau GDEX. Nampak notis caj tambahan prepaid poslaju ni. Bermula 1 Oktober 2015, semua penghantaran menggunakan prabayar Poslaju yang …

Caj Tambahan Prepaid Poslaju: Peniaga Online Wajib Tahu NiRead More »

warga tua

Nukilan Seorang Ibu/Ayah Buat Anak: Secebis Ingatan Buat Kita

Assalamu’alaikum & salam sejahtera. Sedih jap bila baca nukilan ni. Saya share sini, semoga maksudnya sampai kepada semua bila-bila saja, di mana saja kita berada dalam capaian internet ni. Mungkin kita masih anak-anak muda itu. Mungkin juga kitalah jua yang mempunyai mak-ayah yang sedang tua. @ mungkin juga saat post ini dibaca, kitalah orang tua-tua …

Nukilan Seorang Ibu/Ayah Buat Anak: Secebis Ingatan Buat KitaRead More »

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.