Month: December 2015

pengedar shaklee skudai

Pengedar Shaklee Skudai JB Senai & Kulaijaya Yang Berilmu & Pantas COD

Tiba-tiba anda terasa perlukan suplemen untuk mengatasi masalah yang anda hadapi. Maka ketika itu anda pun terus buat carian di Google. Dan ternyata, anda menjumpai contact nombor ini: 019-7646021 (Puan Zaleha Awaluddin) Ya, itulah dia nombor yang anda perlu terus hubungi (sms/ whatsapp/ call) jika anda mencari Pengedar Shaklee Skudai, JB, Senai mahupun di sekitar …

Pengedar Shaklee Skudai JB Senai & Kulaijaya Yang Berilmu & Pantas CODRead More »

pemandangan indah

Jalan-jalan Pantai Timur: Pemandangan Indah & Bersantai Seisi Keluarga di Kijal

Subhanallah.. rasa macam ajaib sungguh semua yang telah ditakdirkan. Alkisahnya, tatkala kami anak beranak perlu berada lama di pantai timur (Kemaman) atas urusan keluarga, nak pula pada hujung tahun macam ni, rasa macam sangat bersyukur sebab sepanjang berada di sana, banjir tidak berlaku seperti pada tahun yang sebelumnya. Alhamdulillah. Cuaca sangat panas. Memang ada hari, …

Jalan-jalan Pantai Timur: Pemandangan Indah & Bersantai Seisi Keluarga di KijalRead More »

kumpul point lampin

Cara Kumpul Point Lampin Pakai Buang Drypers Untuk Tebus Pelbagai Hadiah Menarik

Sebelum ni saya ada dapat info dari group family, yang pihak syarikat lampin pakai buang jenama Drypers ni ada buat program loyalty. Nama program ni, Drypers Baby Club. Kita boleh kumpul point dari setiap pembelian lampin pakai buang ni & tebus point yang terkumpul kepada macam-macam jenis hadiah yang kita suka bergantung pada nilai point. …

Cara Kumpul Point Lampin Pakai Buang Drypers Untuk Tebus Pelbagai Hadiah MenarikRead More »

tips penjagaan mata

7 Tips Penjagaan Mata Supaya Kekal Cantik & Jelas Melihat Ciptaan Tuhan

Sapa yang tak suka mata cantik..cantik? Sapa yang tak suka untuk melihat indahnya semua yang ada kat dunia ni? Kompem takde yang angkat tangan… betul ke betul? Sebab tu lah terfikir untuk tulis ni. Petang semalam, exhausted sangat mata ni rasa. Rupa-rupanya sebab kurang minum air & kurang rehat. Risau gak drive nanti tak nampak …

7 Tips Penjagaan Mata Supaya Kekal Cantik & Jelas Melihat Ciptaan TuhanRead More »

silat cekak pusaka hanafi

321 Mula RTM Persembahkan Silat Cekak Pusaka Hanafi Pemegang Rekod Dunia

Pada 29 Ogos 2015 yang lalu, telah tercipta suatu sejarah di alam persilatan, di mana, Silat Cekak Pusaka Hanafi melalui pimpinan YM Syeikh Dr Hj Md Radzi Bin Hj Hanafi telah berjaya membawa nama Malaysia ke mata dunia melalui kategori The Largest Silat Lesson.   Sebulan selepas merangkul kejayaan ini, pihak RTM melalui rancangan 321 Mula, telah …

321 Mula RTM Persembahkan Silat Cekak Pusaka Hanafi Pemegang Rekod DuniaRead More »

testimoni garlic complex

11 Testimoni Garlic Complex Shaklee Terbukti Terbaik Untuk Kesihatan

Tak kenal maka takkan pernah jatuh cinta. Dulu, saya sendiri tak kenal sangat apa kelebihan yang ada pada bawang putih Shaklee ni. Jauh sekali la nak faham apa fungsinya yang sebenar. Sampailah saya sendiri ikhtiar guna masa demam kuat November baru-baru ni. Saya sharekan testimoni garlic complex saya sendiri kat bawah ni nanti. Pernah ada …

11 Testimoni Garlic Complex Shaklee Terbukti Terbaik Untuk KesihatanRead More »

melaka river cruise

Cuti-cuti Malaysia:Apa Yg Best Sampai Beratur Panjang Di Melaka River Cruise?

Kompem semua nak tahu kan? Bagi yang dah tahu, jawapannya pasti ada dalam pemikiran kalian..hihihi.. Masa mula-mula sampai kat Melaka River Cruise ni, terkejut kot sebab panjangnya nak kena beratur… 😐 Teringat pula cerita Pendekar Bujang Lapok tu.. yang babak beratur panjang kat bot penambang tu…hahaha..hadoi  Kalau dah datang dari jauh…. setakat nak tunggu yang …

Cuti-cuti Malaysia:Apa Yg Best Sampai Beratur Panjang Di Melaka River Cruise?Read More »

zoo melaka

Cuti-cuti Malaysia: Tips & Pengalaman Menyelusuri Zoo Melaka Bersama Anak-anak

Al maklumlah cuti sekolah, berfikir-fikir juga nak bawak anak-anak ni ke mana kan? Kebetulan, kami merancang nak menginap di Bustel Klebang, Melaka 2 hari 1 malam pada 5-6 Disember lepas, jadi terlintas lah untuk bawa anak-anak melihat haiwan di Zoo Melaka ini pula. Untuk datang ke Zoo Melaka ni memang tak susah. Kalau dari highway …

Cuti-cuti Malaysia: Tips & Pengalaman Menyelusuri Zoo Melaka Bersama Anak-anakRead More »

bustel klebang

Cuti-cuti Malaysia: Pengalaman Luar Biasa Menginap di Bustel Klebang Melaka

Kita dah biasa menginap di hotel & hostel kan? So, kali ni apakata nikmati percutian luar biasa dengan menginap di dalam bas pula! Bustel adalah singkatan kepada bas hotel. Ia adalah suatu usahasama antara kerajaan Melaka & pengusaha tempatan. Projek pengubahsuaian bas-bas lama ini menelan belanja sekitar jutaan RM juga tau!!  😉 Asal usulnya untuk …

Cuti-cuti Malaysia: Pengalaman Luar Biasa Menginap di Bustel Klebang MelakaRead More »

garlic complex

1001 Tentang Garlic Complex: Apa Ada Pada Bawang Putih Ni?

Dulu semasa bekerja sebagai Penolong Pegawai Penyelidik secara sementara dalam sebuah makmal bioteknologi di UTM Skudai, saya didedahkan dengan pelbagai projek penyelidikan yang sangat menarik. Salah satunya adalah projek bawang (PhD) yang telah disempurnakan oleh rakan makmal kami. Dah dapat title Dr dah pun kawan kami ni. Alhamdulillah.  🙂 Apa yang menarik, dalam kajian tentang …

1001 Tentang Garlic Complex: Apa Ada Pada Bawang Putih Ni?Read More »

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.