Month: August 2016

cara merawat alergik

Cara Merawat Alergik Yang Mudah & Semulajadi Tanpa Ubat

Pernah tak korang terfikir cara merawat alergik yang semulajadi tanpa ubat? Saya pun tak tahu sangat kesahihannya sehinggalah saya dapat 1 testimoni dari luar negara ni & ikhtiarkan pula pada customer saya sendiri. Cara Merawat Alergik Tanpa Ubat Sebenarnya caranya senang saja. Orang yang ada alergik ni ada masalah imuniti yang rendah. Apabila seseorang tu terlalu …

Cara Merawat Alergik Yang Mudah & Semulajadi Tanpa UbatRead More »

tanda bersalin

5 Tanda Bersalin Semakin Hampir: Ibu-Ibu Hamil Wajib Tahu

Saya belum banyak pengalaman tentang ni. Tapi, bolehlah nak share 2 pengalaman berbeza sepanjang melahirkan 2 anak kami. Ketika anak pertama, saya tak begitu memahami yang mana satu tanda bersalin yang sebetulnya. Akibat dari ini, saya ditahan wad selama 2 hari kerana jalan (bukaan rahim) belum buka walau 1 cm pun. Saya masih ingat, malam …

5 Tanda Bersalin Semakin Hampir: Ibu-Ibu Hamil Wajib TahuRead More »

bil elektrik

Terima Bil Elektrik & Kertas Notis Consignment Dalam Bentuk Kertas Fotostat

Baru je ni dalam minggu ni. Sampai-sampai rumah, nampak kertas berlipat dalam peti surat. Nasib baik kali ni saya tak terus buang je macam iklan-iklan jual rumah/ iklan derma ke sami Budha macam seperti selalu tu! Tau tak tu kertas apa? Bil elektrik untuk bulan tujuh baru-baru ni! Wow sangat 😯 Sebab ni rasanya first …

Terima Bil Elektrik & Kertas Notis Consignment Dalam Bentuk Kertas FotostatRead More »

makanan pelindung kulit

7 Makanan Pelindung Kulit Daripada Sinar Matahari Terbaik Buat Orang Asia

Berada di luar rumah & terdedah di persekitaran cahaya matahari pada sekitar 10 pagi hingga jam 3 petang adalah paling mendedahkan kita terhadap risiko penyakit kanser kulit. Ini kerana pancaran sinaran UV adalah paling kuat di sekitar jam 10 pagi hingga jam 3 petang. Penggunaan sunblock/ sunscreen yang berkualiti tinggi sangat memainkan peranan. Namun, tahukah kita ada …

7 Makanan Pelindung Kulit Daripada Sinar Matahari Terbaik Buat Orang AsiaRead More »

membeli belah bersama anak-anak

7 Tips Membeli Belah Bersama Anak-anak Yang Mencabar Tapi Best

Ramai di antara kita yang lagi memilih untuk membeli belah seorang diri daripada membeli belah bersama anak-anak terutama jika suami/ isteri tiada bersama. Betul tak? Itu sayalah. Sewaktu masih bekerja makan gaji, memang selalu cari masa untuk shopping sendiri ketika lunch hour atau sebelum ambil anak di tempat jagaan. Ada kenalan pun share, membawa anak-anak …

7 Tips Membeli Belah Bersama Anak-anak Yang Mencabar Tapi BestRead More »

ubat kencing manis

Ubat Kencing Manis: Bagaimana Vivix Membantu Pesakit Diabetes

Diabetes, atau lagi mudah disebut penyakit kencing manis adalah antara penyakit glemer yang kita selalu dengar dalam masyarakat kita ni. Betul kan? Sekarang ni, bukan golongan warga emas je yang berisiko mendapat diabetes ni. Malahan, golongan muda juga sangat tak berkecuali. Antara faktor utama masalah kencing manis adalah faktor pemakanan, gaya hidup & juga sejarah …

Ubat Kencing Manis: Bagaimana Vivix Membantu Pesakit DiabetesRead More »

ibupejabat Shaklee

Shaklee Adalah Semulajadi: Jom Lihat Ibupejabat Shaklee Yang Diiktiraf Mesra Alam

Falsafahnya, “Sentiasa Selamat, Sentiasa Berkesan, Sentiasa Semulajadi”. Dah tau kan ni merujuk kepada apa? Yes, Shaklee! Bagi yang belum tahu, ibupejabat Shaklee yang utama adalah di Pleasanton, California, USA. Apa yang menarik tentang ibupejabat Shaklee di US ni adalah, ia diiktiraf sebagai ibupejabat yang pertama mesra alam di dunia! Produk Mesra Alam, Pejabat Pun Mesra …

Shaklee Adalah Semulajadi: Jom Lihat Ibupejabat Shaklee Yang Diiktiraf Mesra AlamRead More »

makanan tinggi kalsium

Makanan Tinggi Kalsium Yang Ada Kat Dapur Yang Kita Mungkin Baru Tahu

Kita sedia maklum, pemakanan yang seimbang pada hari ini sangat membantu untuk kesihatan kita pada jangka masa yang panjang. Seperti kepentingan zat protein & karbohidrat dalam diet harian kita, kalsium adalah sejenis mineral yang turut penting untuk hidup lebih sihat. Sebelum kita bincang lebih detail makanan tinggi kalsium yang mana perlu kita ambil, eloklah kalau …

Makanan Tinggi Kalsium Yang Ada Kat Dapur Yang Kita Mungkin Baru TahuRead More »

cara atasi osteoporosis

Kenali Osteoporosis & Cara Atasi Osteoporosis Sebelum Terlambat

Pernah kan tengok 1 iklan susu jenama A kat TV tu? Alaaa yang pasal tulang meretak & badan jadi membongkok bila kekurangan kalsium.. Itulah dia pasal Osteoporosis. Korang mesti ambil tahu pasal Osteoporosis ni & cara atasi Osteoporosis tu supaya dari sekarang lagi dah boleh prepare apa-apa preventive action. Apa Itu Osteoporosis? Kalau korang nak …

Kenali Osteoporosis & Cara Atasi Osteoporosis Sebelum TerlambatRead More »

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.