Month: December 2016

9 Suplemen Atasi Kanser Payudara Secara Selamat Tanpa Kesan Sampingan-Part 2

Sebelum ni saya ada share 3 suplemen atasi kanser payudara di artikel Part 1 ini. Hari ni saya share 6 lagi suplemen yang sangat membantu memerangi kanser payudara yang telah membunuh ramai wanita seluruh dunia. 9 Suplemen Atasi Kanser Payudara Secara Semulajadi (Part 2) Vitamin C Vitamin C adalah sejenis antioksidan yang larut air. Fungsi …

9 Suplemen Atasi Kanser Payudara Secara Selamat Tanpa Kesan Sampingan-Part 2Read More »

10 Vitamin Dalam Brokoli: Jom Makan Sayur Brokoli

Korang makan sayur tak? Saya makan. Rugi tau kalau tak makan sayur. Dalam sayur, selain serat, ada khasiat lain seperti vitamin C, asid folik, kalsium dan macam-macam lagi. Antara sayur kegemaran saya adalah brokoli. Tahu tak, ada 10 vitamin dalam brokoli. Rugi sape tak makan brokoli. Brokoli ni best sangat kalau dicelur dengan garam sedikit. …

10 Vitamin Dalam Brokoli: Jom Makan Sayur BrokoliRead More »

Hobi Dari Dulu Kini Dan Selamanya: Apa Hobi Awak?

Orang kata, kalau dah suka & minat, pasti sanggup. Macam jugak kalau dah hobinya memancing, lautan yang dalam pun sanggup diredah. Tengah-tengah malam yang pekat pun sanggup harung dengan kena gigit nyamuk bagai. Apa hobi korang? Macam ayah saya, masa umur-umur pencen ni, rajin benar  beliau memancing ikan. Setiap petang tu ada je hasil tangkapan …

Hobi Dari Dulu Kini Dan Selamanya: Apa Hobi Awak?Read More »

9 Suplemen Atasi Kanser Payudara Secara Selamat Tanpa Kesan Sampingan-Part 1

Kanser payudara bukanlah penyakit baru yang kita dengar pada hari ini. Antara faktor yang menyumbang kepada risiko kanser payudara adalah pemakanan yang semakin tercemar oleh hormon & sisa racun. Menurut Dr Paul Stott, seorang penyelidik dan pakar dalam bidang biokimia, penawar kepada kanser dapat ditemui di dalam sepinggan makan malam. Dengan erti kata lain, penawar …

9 Suplemen Atasi Kanser Payudara Secara Selamat Tanpa Kesan Sampingan-Part 1Read More »

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.