Month: December 2017

promosi shaklee januari 2018

Pengedar Vivix Skudai Johor Bahru Yang Aktif & Bertauliah

Produk Shaklee telah wujud sejak 100 tahun yang lalu. Vitamin pertama & tertua di dunia adalah Multivitamin vitalea (vitalized mineral) yang dihasilkan oleh Dr Forest C Shaklee pada 1915. Berminat nak dapatkan mana-mana produk Shaklee termasuklah Vivix di sekitar Skudai & Johor Bahru? Saya adalah pengedar Vivix Skudai & pengedar Shaklee Skudai yang anda cari …

Pengedar Vivix Skudai Johor Bahru Yang Aktif & BertauliahRead More »

zoo kemaman

Zoo Kemaman – Apa Tarikan & Kelainan Yang Ada Di Sini

Baru-baru ni kami sekeluarga berpeluang jalan-jalan melihat suasana di dalam Taman Rekreasi & Mini Zoo Kemaman yang terletak di Ibok. Dah lama juga jenguk nak ke situ tapi katanya masa beberapa tahun yang dulu tu, belum dibuka sepenuhnya untuk kemasukan orang awam. Masa Operasi Zoo Kemaman Zoo Kemaman ni buka setiap hari dari jam 9 …

Zoo Kemaman – Apa Tarikan & Kelainan Yang Ada Di SiniRead More »

get clean water pitcher

Get Clean Water Pitcher – Penapis Air Mudah Alih

Tahun ni dah masuk tahun ketiga kami sekeluarga guna penapis air mudah alih Get Clean Water Pitcher ni untuk minum & masak juga. Alhamdulillah banyak sangat kelebihan ada penapis air macam ni. Nanti saya senaraikan apa kelebihan penapis air Shaklee ni satu-persatu. Bahagian Dalam Get Clean Water Pitcher Set penapis air Water Pitcher Shaklee ni …

Get Clean Water Pitcher – Penapis Air Mudah AlihRead More »

filem ferdinand

Review Filem Ferdinand – Kisah Si Anak Lembu Laga

Cuti sekolah ni apa kata luangkan lebih masa bersama anak-anak. Sesekali kami pilih untuk belanja anak-anak menonton wayang filem yang mereka gemar nak tengok. Seperti biasalah, kartun akan jadi pilihan anak-anak kami yang berusia 4-8 tahun tu. Selepas tunjuk poster beberapa pilihan filem kartun yang “Now Showing”, abang Din memilih untuk tengok Ferdinand. Review Filem …

Review Filem Ferdinand – Kisah Si Anak Lembu LagaRead More »

miang kham

Miang Kham – Kudapan Tradisi Thai Yang Enak & Sihat

Baru-baru ni kami ada buat sedikit jamuan farewell untuk sahabat kami yang berjaya pindah ke kampung halaman beliau di Sarawak. Seronok sangat dapat berkumpul makan-makan & sembang santai dengan para sahabat yang lain. Dalam banyak-banyak menu potluck, ada 1 hidangan yang nampak pelik tapi sedap yang menarik saya untuk kongsikan kat sini. Menu itu adalah …

Miang Kham – Kudapan Tradisi Thai Yang Enak & SihatRead More »

vitamin untuk umrah

Vitamin Untuk Umrah Yang Membantu Ibu Hamil Tanpa Ubat

Musim umrah kembali lagi. Alhamdulillah tahniah kepada yang mendapat peluang & Jemputan dariNya untuk ke sana. Umrah & haji, jika dah sampai masa selari dengan hajat kita dan dengan izin Allah, berlakulah ia. Persiapan lain dah siap? Alhamdulillah. Ok, saya nak share persiapan vitamin untuk umrah dari kisah & pengalaman seorang kenalan yang berpeluang menunaikan …

Vitamin Untuk Umrah Yang Membantu Ibu Hamil Tanpa UbatRead More »

vitamin untuk travel

Vitamin Untuk Travel Luar Negara – Perisai Kesihatan Semulajadi

Sepanjang hari petang semalam saya ke Johor Premium Outlet mengintai kelengkapan untuk orang yang nak travel ke negara sejuk.. hehehe.. Sengaja buat window shopping. Kelihatan ramai juga pengunjung yang sedang mencuba jaket untuk musim sejuk. Pastinya negara yang mereka nak pergi tu negara yang bersalji sebab boleh tahan juga tebal jaketnya. Sentuh tentang negara sejuk, …

Vitamin Untuk Travel Luar Negara – Perisai Kesihatan SemulajadiRead More »

tukaran matawang asing

Tips Travel Luar Negara: Membuat Tukaran Matawang Asing Yang Menguntungkan

Hari ni terus rasa nak share sedikit tips yang penting khusus buat mereka yang nak berjalan jauh mengembara/ melawat negara luar. Sudah tentu, selain itinerary, tiket penerbangan, vitamin untuk travel dan lain-lain kelengkapan termasuk pasport, duit saku wajib ada dalam list! Ada tips bagus bagaimana untuk membuat tukaran matawang asing ni. Cara Membuat Tukaran Matawang …

Tips Travel Luar Negara: Membuat Tukaran Matawang Asing Yang MenguntungkanRead More »

cara tingkatkan imuniti

Cara Tingkatkan Imuniti Tanpa Ubat

Musim hujan dan musim panas yang seringkali berlaku selang seli dan tidak menentu memang boleh mengundang cuaca yang kurang sihat terhadap kita semua. Apabila cuaca panas dan musim hujan berlaku dengan mendadak, ia mengundang kehadiran fungi dan kuman. Jika makan minum tidak dijaga dengan betul, badan mudah diserang jangkitan. Sebab tu apabila musim hujan/ panas …

Cara Tingkatkan Imuniti Tanpa UbatRead More »

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.