Month: January 2020

berlari jarak jauh

21 Hari Berlari Jarak Jauh | Seronok ke Berlari? Virtual Run #TeamRunStreak

“hoi.. penatlah lari…” – kata seseorang. “ibu… tak penat ke? dahlah…” – anak saya yang bongsu, dulu sibuk nak ikut saya gi jogging. Sejak tengok ibu dia tiap hari lari, dia sampai dah tak larat menengoknya. Bukan apa, dia pun dah rasa macam mana jauhnya jarak tu  Keputusan saya sign up untuk join cabaran berlari …

21 Hari Berlari Jarak Jauh | Seronok ke Berlari? Virtual Run #TeamRunStreakRead More »

smartphone orang kaya

Smartphone Orang Miskin vs Smartphone Orang Kaya | Awak Guna Android / iPhone?

Artikel santai ni just suara hati saya jer tau. Buat santai-santai bacaan semua. Hihihi. Actually saya taklah baca keseluruhan artikel yang dikatakan menjadi survey sesetengah kelompok masyarakat tu. Bukan apa, might be: biased jela. Almaklumlah telefon android yang dikatakan smartphone orang kaya itu kan dari negara China. Sedangkan iPhone pula dah tentu dari negara US. …

Smartphone Orang Miskin vs Smartphone Orang Kaya | Awak Guna Android / iPhone?Read More »

vitamin untuk cegah influenza

Vitamin Untuk Cegah Influenza | Ikhtiar Tingkatkan Imuniti Kanak-Kanak

Hari ni kita semua dikejutkan dengan kematian seorang kanak-kanak berusia 7 tahun, yang dipercayai asal usul arwah ditahan wad adalah kerana positif virus influenza. Al fatihah buatnya. Jika tiada kematian sekalipun, sana sini telah banyak kes, anak-anak demam, tak sihat & ramai juga yang katanya sedang menerima rawatan kerana wabak virus influenza A ini. Vaksin …

Vitamin Untuk Cegah Influenza | Ikhtiar Tingkatkan Imuniti Kanak-KanakRead More »

minyak ikan omega guard

5 Sebab Kenapa Anda Perlu Pilih Minyak Ikan Omega Guard Berbanding Jenama Lain

Saya masih teringat, ketika masih kanak-kanak, mak saya ada berikan saya makan minyak ikan. Masa tu jenama yang ada kat TV zaman tu. Kalau korang masih ingat, yang lagu dia, “mengail dengan ayah, ku rasa bertuah…pulang sebelum hujan.. sebab kami ada kawan…bernama Scott’s Emulsion..” Masa tu saya masih ingat, ada 2 jenis minyak ikan jenama …

5 Sebab Kenapa Anda Perlu Pilih Minyak Ikan Omega Guard Berbanding Jenama LainRead More »

Jangkitan Influenza

Kisah Pengalaman Kami Berhadapan Dengan Jangkitan Influenza

Bila makin banyak orang cerita pasal jangkitan influenza, teringat pula pengalaman saya berdepan dengan virus influenza ni. Masa tu sekitar hujung tahun 2017 seingatnya. Lutfi, anak kami yang paling kecil (umur sekitar setahun lebih) tiba-tiba demam panas yang berulang selepas 3 hari. Kitorang bawak dia ke klinik panel berhampiran. Lepas doktor periksa degupan jantung & …

Kisah Pengalaman Kami Berhadapan Dengan Jangkitan InfluenzaRead More »

team run streak

Team Run Streak Challlenge | Cabaran Lari 31 Hari Tanpa Henti

Ketika entri ini ditulis, saya dah pun selesai cabaran larian 2km hari ke tujuh. Bersedia untuk hari ke lapan pada keesokkan harinya. Team Run Streak Dalam cabaran ini, setiap orang dalam kumpulan berlima wajib habiskan larian 2km setiap hari tanpa gagal. Kalau ada seorang pun yang terlewat submit/ tak dapat habiskan larian ini, semua submission …

Team Run Streak Challlenge | Cabaran Lari 31 Hari Tanpa HentiRead More »

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.