Month: March 2020

idea buat duit dari rumah

Idea Buat Duit Dari Rumah Sempena Perintah Kawalan Pergerakan PKP MCO RMO

Hi semua? Apa khabar? Rasanya kita semua dah boleh membiasakan diri sepanjang tempoh kawalan pergerakan ni kan? Syukur, tak perlu ke sana sini sangat. Tak perlu berbelanja lebih untuk petrol & lain-lain biaya di luar. Namun, ada juga yang terkesan dengan ekonomi seperti contoh, yang biasanya perlu berniaga setiap hari di luar & yang menerima …

Idea Buat Duit Dari Rumah Sempena Perintah Kawalan Pergerakan PKP MCO RMORead More »

cara merawat simptom jangkitan virus

Cara Merawat Simptom Dijangkiti Virus & Pesanan Mufti Menk | Covid19

Alhamdulillah, sehingga hari ini, kita lihat ramai pesakit dapat disembuhkan, dengan izinNya juga. Terima kasih para petugas kesihatan, yang bertungkus lumus membantu membuat saringan sehinggalah merawat setiap pesakit yang dijangkiti virus Covid-19 ini. Ketika ini, kita ikutlah saranan kerajaan kita. Duduk rumah diam-diam. Keluar hanya apabila perlu (wakil rumah, untuk membeli barang keperluan & urusan …

Cara Merawat Simptom Dijangkiti Virus & Pesanan Mufti Menk | Covid19Read More »

khasiat buah kaduka

Khasiat Buah Kaduka Yang Digelar King of Ayurveda | Chebulic Myrobalan

Hari ni jom kita belajar serba sedikit tentang nutrien yang ada pada sejenis tumbuhan yang digelar sebagai King of Ayurveda ni. Mula-mula tengok rupanya, dah macam buah petai. Jangan main-main, buah ni banyak betul khasiatnya. Khasiat Buah Kaduka Yang Ramai Belum Tahu Namanya buah kaduka. Buah kaduka atau nama saintifiknya Chebulic myrobalan adalah terkenal di …

Khasiat Buah Kaduka Yang Digelar King of Ayurveda | Chebulic MyrobalanRead More »

tips bekerja dari rumah

5 Tips Bekerja Dari Rumah Yang Efektif & Produktif Walau Dikelilingi Anak-Anak

Hari ni dah masuk hari kedua setiap rakyat Malaysia kena patuh untuk stay at home saja kecuali mereka yang tak dapat elak dari kena keluar rumah atas urusan kerja penting yang kena buat di pejabat/ lokasi kerja masing-masing. Begitu juga dengan suami saya. Beliau dah start kerja dari rumah beberapa hari lagi sebelum cuti sekolah …

5 Tips Bekerja Dari Rumah Yang Efektif & Produktif Walau Dikelilingi Anak-AnakRead More »

tips bersalin normal

Tips Bersalin Normal Penuh Bertenaga | Perkongsian Ibu-Ibu Anak Ramai

Bersalin secara normal atau pun secara pembedahan ada kalanya memang boleh menjadi pilihan setiap ibu-ibu. Ada kalanya kita tak dapat tentukan. Terutamanya jika mempunyai masalah kesihatan yang tertentu. Apa-apa pun, rujuk dengan doktor puan-puan masing-masing, k. Kat sini saya nak berkongsi beberapa tips bersalin normal, khususnya yang mempunyai pengalaman melahirkan beberapa orang anak. Semoga membantu …

Tips Bersalin Normal Penuh Bertenaga | Perkongsian Ibu-Ibu Anak RamaiRead More »

resv shaklee

ResV – Antioksidan Premium Bukan Sekadar Untuk Kuatkan Imun

Hai! Dah masuk pertengahan bulan Mac tahun 2020. Begitu juga dah hampir separuh bulan ResV Shaklee ada kat pasaran Malaysia ni. Actually ResV ni dah ada lama dah kat pasaran dunia. Cuma Mac ini baru ada di pasaran Malaysia. Di US sana, ResV didaftarkan atas nama Vivix liquigel.   ResV Shaklee – Antioksidan Premium Dari …

ResV – Antioksidan Premium Bukan Sekadar Untuk Kuatkan ImunRead More »

marrybrown

Marrybrown | MB Makan dan Menang KawKaw 2019 Prize Giving Ceremony

Alhamdulillah selesai dah event besar yang sangat happening tadi. Saya dan beberapa rakan blogger sempat meluangkan masa untuk hadir memeriahkan lagi acara kemuncak restoran makanan segera Marrybrown yang baru saja berlangsung di HQ mereka di sekitar Johor Bahru sini. Contest Marrybrown MB Makan Dan Menang Kawkaw 2019 Tahun lepas, saya ada jugak perasan pasal contest …

Marrybrown | MB Makan dan Menang KawKaw 2019 Prize Giving CeremonyRead More »

mencegah coronavirus

Petua Mencegah Coronavirus Secara Saintifik Oleh Pengkaji virus di Wuhan

Kat Malaysia ni, kita tengok kes pasal coronavirus ni macam makin menjadi-jadi pula. Jom kita doa semoga cepat-cepatlah pulih. Rasa macam tak secure bila nak ke mana-mana. Luar negara lagi lah, kita usahalah elak pergi tempat-tempat yang dah disenaraihitamkan. Nak balik kampung guna public transport macam terfikir-fikir banyak kali. Tapi takkan sampai tak balik jenguk …

Petua Mencegah Coronavirus Secara Saintifik Oleh Pengkaji virus di WuhanRead More »

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.