cara turunkan kolesterol

5 Cara Turunkan Kolesterol Dengan Berkesan, Cepat & Selamat

5 Cara Turunkan Kolesterol Dengan Berkesan & Cepat Serta Selamat

Kalau kes dah kena makan ubat, saranan saya, ikutilah nasihat doktor yang merawat & memantau perkembangan kesihatan anda.

Jika anda nak cara alternatif turunkan kolesterol dengan cepat, selamat & berkesan, boleh ikuti tips saya ini juga.

1) Jaga Pemakanan
2) Senaman Berkala
3) Amalkan Diet Eat Clean
4) Ambil Vivix
5) Ambil Phytocol ST

Cara turunkan kolesterol ini sangat berguna untuk saya yang sebelum ni setiap tahun (sejak 2014 saya start ambil darah setiap 1 atau 2 tahun atas inisiatif sendiri)

cara turunkan kolesterol

bacaan darah saya menunjukkan paras total kolesterol melebihi had (had: 5.2 mmol/L, bacaan total kolesterol saya 6.0 mmol/L). LDL saya juga problem.

Sejak 2014 saya memantau, LDL (paras kolesterol jahat) saya berada pada paras melebihi 3.0 mmol/L (had 2.58 mmol/L)

Alhamdulillah, selepas sebulan amalkan 5 tips ini, result bacaan kolesterol saya lebih baik. LDL turun dengan banyak. Total kolesterol dah cun  🙂

cara turunkan kolesterol

Cara Turunkan Kolesterol 1 : Jaga Pemakanan

Terbaik, banyakkan ambil protein dari sumber yang rendah kolesterol seperti ikan & ayam (pilih bahagian dada/ buang kulitnya).

Saya amalkan elak makan daging merah sepanjang sebulan.

Protein juga boleh didapati dari sumber kekacang.

Protein yang lean @ bebas kolesterol ada dalam kekacang seperti soya.

Saya juga amalkan ESP sepanjang buat detox untuk tambahkan keperluan protein.

Cara Turunkan Kolesterol 2 – Senaman Berkala

Penting untuk pastikan gaya hidup kita sihat.

Sebab tu walau sibuk macam mana sekalipun, ambil masa untuk bersenam sekurang-kurangnya 5-10 minit sehari, setiap hari.

Saya pilih untuk bersenam depan Youtube/ video di phone saja.

Ada banyak jenis senaman boleh dilakukan mengikut tahap kesesuaian tubuh masing-masing.

Nak agresif & cepat?
Boleh buat senaman tabata.

Nak mudah, berlari saja setempat, sambil pegang phone yang telah diinstall dengan run tracker😁.

Atau ikuti brisk walk yang mudah ni selama 15 minit. Pun boleh berpeluh.

Cara Turunkan Kolesterol 3 – Amalkan Diet Eat Clean

Eat clean ni sejenis cara diet pemakanan yang sihat & selamat. Bagi saya ia lebih mudah nak follow.

Dengan cara eat clean, kita meminimumkan
– penggunaan garam
– penggunaan minyak
– penggunaan gula

Saya pilih untuk ganti cara masak yang menggoreng kepada membakar/ stim.

detox Shaklee
contoh menu eat clean yang saya amalkan

Let say nak guna sedikit minyak, boleh guna 1-2 sudu besar minyak zaitun (extra virgin oil) & masak stir-fry.

Minyak zaitun kaya dengan Omega 3&6, antara vitamin yang bantu atasi keradangan.

Cara Turunkan Kolesterol 4 – Amalkan Vivix

Vivix ni sejenis ramuan botani yang kaya dengan polifenol & bertindak sebagai anti-oksidan kuat & anti-radang semulajadi.

Terdapat kajian yang mengaitkan pengambilan resveratrol boleh mengurangkan risiko biological stress akibat pengambilan makanan kaya lemak & kolesterol.

Vivix antara vitamin yang mengandungi resveratrol secara semulajadi

Hasil konsisten Vivix sebulan (sebotol), Alhamdulillah, antara yang turut sama menyumbang pada penurunan bacaan kolesterol dalam darah saya😊

cara turunkan kolesterol
Klik sini untuk beli Vivix secara terus menggunakan kad debit/ kad kredit tanpa caj tambahan. Hubungi saya di 019-7646021 jika anda perlukan bantuan/ info lanjut

Cara Turunkan Kolesterol 5 – Amalkan Phytocol-ST

Phytocol ST adalah vitamin yang dihasilkan dari plant-sterol untuk menghalang serapan kolesterol jahat (LDL) dari pemakanan.

Amalkan Phytocol sebelum makan secara konsisten sangat membantu mengurangkan paras kolesterol dalam darah.

cara turunkan kolesterol
Klik sini jika anda berminat nak beli terus dari Shaklee HQ menggunakan kad debit/ kad kredit tanpa caj tambahan. Hubungi saya di 019-7646021 untuk pertanyaan lanjut.

Testimoni Saya Turunkan Kolesterol Dalam Masa Sebulan

cara turunkan kolesterol

Daripada 5 tips tadi, saya amalkan kesemua 4 tips pertama serentak dalam detox Shaklee dalam masa sebulan.

 

Selepas 2-3 hari buat full detox 30 hari tu, saya buat ujian darah (berpuasa minimum 6 jam) di klinik swasta berdekatan saya. Darah ini diuji di makmal Hospital Pantai (Gleneagles, Medini, JB)

Sekiranya anda berminat nak saya bantu turunkan kolesterol anda dengan cara saya, saya sudi membantu  🙂

Hubungi je saya di 019-7646021 atau klik untuk wasap saya

pengedar Shaklee Skudai

 



Yang Menulis:
SID Pro: Zaleha (ID: 962548)
Shaklee Products & Consultation
019-7646021
produkvitaminsemulajadi@gmail.com
FB: Produk Vitamin Semulajadi

Disclaimer: Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnosis, merawat, mengubati atau mencegah sebarang penyakit

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge