SYOB

5 Ciri-Ciri Bisnes Jangka Masa Panjang & Tips Buat Bisnes Paling Untung 2019

Zaman sekarang makin banyak perbelanjaan kan? Tak payah berangan la nak tengok harga beras turun tiba-tiba. Harga petrol menjunam bagai juara.

Kihkihkih.

Kenaikan gaji? Hm… Allhamdulillah tahniah pada yang memang konsisten dapat kenaikan pangkat & gaji. Bagi yang sentiasa rasa duit gaji sedia ada tak berapa cukup untuk saving, saya nak sangat offer peluang ni. Jom buat bisnes jangka masa panjang, secara part time di mana-mana saja.

5 Ciri-ciri Bisnes Jangka Masa Panjang

Sebelum anda pilih apa jenis bisnes yang terbaik, apa bisnes yang paling menguntungkan, boleh tengok sini, antara ciri-ciri bisnes jangka masa panjang adalah:

  • bisnes yang produknya sentiasa ada permintaan
  • bukan bisnes yang bermusim ikut trend semasa
  • bisnes yang tak perlu simpan stok berkoyan-koyan
  • bisnes yang produknya bagus, selamat digunakan & berkualiti tinggi
  • bisnes yang syarikatnya kukuh

Buat Bisnes Jangka Masa Panjang Dengan Bisnes Shaklee

Pernah dengar pasal produk Shaklee tak?

Kira-kira 6 tahun dulu, saya pun tak tahu apa dia lah Shaklee ni. Yang saya tahu, bila saya google search je “cara tambah susu badan“, “cara banyakkan susu badan“, “milk booster untuk ibu bekerja“, terjumpalah produk Shaklee ni.

Pengalaman Pertama Jatuh Cinta Dengan Shaklee

Seriously said, saya kenal Shaklee bukan untuk bisnes pun. Saya start google keyword tadi sebab saya masa tu, pertama kali nak ada pengalaman ada baby tengah bekerja makan gaji.

Masa tu, barulah kenal ooo Shaklee ni sejenis suplemen, one kind of milk booster. Masa tu kumpul duit beli 1 set berpantang & untuk ambik selepas bersalin sambil untuk menyusu. Lepas 60 hari guna produk tu, saya realized:

  • kulit muka saya yang kusam dah cerah berseri balik
  • susu badan meriah
  • saya tak mudah penat walaupun kena bangun tengah-tengah pagi buta, buat power pumping, buat stok lagi untuk gi kerja, padahal pagi esoknya tu saya kena report duty dah.

Bila dah lama-lama guna produk Shaklee, laaa baru tahu yang Shaklee ni bukan semata-mata untuk milk booster ibu menyusu jek, bukan sekadar untuk wanita je.

Malah Shaklee sebenarnya adalah gaya hidup yang sihat.

Bisnes Shaklee Adalah Bisnes Jangka Masa Panjang

Ya, sekali lagi saya sebut. Kenapa saya cakap macam tu?

Produk Shaklee ni dah wujud sejak 1915 lagi. Dah lebih 100 tahun kat dunia.

Multivitamin tertua di dunia adalah multivitamin Shaklee, namanya adalah Vitalized Mineral, dicipta & dihasilkan oleh pengasas Shaklee sendiri, Dr. Forest C. Shaklee.

Sekarang syarikat Shaklee diterajui oleh Mr Roger Barnett,

bisnes jangka masa panjang

antara salah seorang pemilik bisnes Burberry, seorang ahli perniagaan yang kaya & berjaya.

Memang takyah risau lah bab bonus & insentif tu. Setakat hari ni, tak penah lagi la saya buat bisnes Shaklee tak dapat bonus. Duit bonus sharp masuk tengah-tengah bulan. Lagi awal pun ada, sekitar 12-14 haribulan tiap bulan.

Asal usul Mr Roger Barnett beli syarikat Shaklee ni pun sebab beliau amat kagum dengan Basic H, produk pembersih bebas toksik, yang mudah biodegradasi, dicipta oleh Dr Shaklee sejak 1960 tahun lagi.

Produk Shaklee sentiasa premium kerana:

  • lebih 100 tahun kajian semenjak 1915

 

  • lebih 100, 000 ujian kualiti dijalankan setiap tahun oleh saintis Shaklee. Harganya sebegitu sebab kos dilaburkan untuk ujian kualiti yang terbaik. Benda nak masuk dalam perut, dalam darah, kena teliti, sebab Shaklee tak uji kualiti produknya pada haiwan. Direct kepada manusia. Sebab tu kena buat banyak ujian ketulenan bahan.

 

  • lebih 100 paten dihasilkan. Menunjukkan proses untuk menghasilkan produk Shaklee adalah sangat rumit, exclusive & unik. Tak boleh sebarang-sebarang ditiru, boleh kena saman.
  • lebih 100 ujian klinikal & kajian penyelidikan dibuat termasuklah Kajian Unggul (Landmark Study) & Kajian Telomere

Saya sendiri adalah pengguna produk Shaklee yang paling berpuas hati. Mak, ibu & ayah saya antara warga emas yang pertama, yang saya sendiri pantau kesihatan mereka menggunakan suplemen Shaklee ni.

 

Sekiranya tuan/puan/cik berminat nak menjadi sebahagian dari team bisnes kami, boleh hubungi saya terus di 019-7646021

atau klik wasap di bawah

pengedar Shaklee Skudai



Yang Menulis:
SID Pro: Zaleha (ID: 962548)
Shaklee Products & Consultation
019-7646021
produkvitaminsemulajadi@gmail.com
FB: Produk Vitamin Semulajadi

Disclaimer: Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnosis, merawat, mengubati atau mencegah sebarang penyakit

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge