raya lebih ceria

5 Vitamin Yang Membantu Raya Ceria & Gembira Walaupun di Perantauan

Tak lama lagi dah kita bakal berpisah dengan bulan Ramadhan.

Bertambah sayu apabila mengenangkan tahun ini kami sekeluarga tak dapat pulang ke kampung saya sendiri, jauh di utara Semenanjung Malaysia.. Apakan daya, kita ikut saja saranan kerajaan untuk stay at where we are now.

Walaupun beraya di perantauan, in shaa Allah jangan risau, raya pasti tetap ceria & gembira khususnya buat anak-anak kita 🙂

raya lebih ceria

5 Vitamin Yang Membantu Raya Ceria & Gembira Walaupun Beraya di Perantauan

Jangan tak tahu, bila raya, emosi kita semua bercampur baur terutama yang berjauhan dengan family.

Dulu, masa zaman belajar di IPT, pernahlah merasa sayu giler sebab raya haji tak dapat balik kampung. Saya di Johor, mak ayah pula di Kedah.

Mujurlah ada kakak di KL.

Masa tu seingatnya saya naik bas express untuk singgah beraya di rumah kakak. Sejak daripada itu, saya dah mula cuba sesuaikan diri untuk adapt dengan suasana beraya di perantauan. Selepas berkahwin, dah menjadi kelaziman untuk berhari raya haji hanya di Johor ataupun di Terengganu (keluarga sebelah mentua)

(1) Vivix

Nak tau tak kenapa Vivix ni bantu sangat raya menjadi lebih ceria? Sebab kita boleh kirimkan Vivix ni buat keluarga kita yang jauh di mata.

Kirimkan Vivix untuk insan yang tersayang.

Walau kita tak mampu pulang berhari raya bersama mereka, hadiahkan lah Vivix buat orang tua kita, selagi mereka punya masa untuk terima hadiah dari kita.

(2) Cinch Tea

Teh untuk rasa lebih bertenang & untuk bantu proses metabolisme lebih baik. Tau je lah raya, mesti ada yang mungkin lupa terlebih makan ketupat, rendang, lemang & the gang.

Ambil Cinch Tea sangat membantu untuk mengawal berat badan & mengurangkan rasa ketagihan minum minuman yang manis & kurang berkhasiat.

(3) Vitamin B Complex

Siapa yang nak rasa lebih relax, kurang stress & sentiasa ceria? Marilah ambil B Complex.

B Complex Shaklee adalah antara vitamin yang terbaik sebab ia adalah dari sumber yang semulajadi. Yang bagusnya lagi adalah vitamin B Complex membantu juga untuk mendapatkan tekstur kulit yang cantik.

Kurang stress, kurang rasa nak marah, kuranglah kedutan   😆

(4) Nutriferon

Yang ni serbuk dalam sacet. Time raya kalau ada kecemasan, boleh ambil & berikan anak-anak kita makan serbuk mantapkan imuniti ni.

Sejak dah tak makan panadol / any paracetamol, anak-anak kami jarang dah ke klinik untuk masalah-masalah yang minor seperti demam/ bengkak tonsil.

Alhamdulillah, dengan Nutriferon, sistem imun anak-anak jadi lebih mantap.

(5) Ostematrix

Last but not least.

Nih, vitamin yang paling best untuk bantu merehatkan saraf & elak sakit belakang yang teruk. Dalam Ostematrix bukan saja ada terkandung kalsium, malah ada magnesium & vitamin D serta lain-lain mineral surih.

Tau tau jelah kan, raya sendiri di perantauan, semua kita yang kena prepare.

Paling best, hadiahkanlah untuk orang tua kita Ostematrix ni. Ada jugak yang tolong ganti kita picit-picitkan belakang mereka.

Perlu lebih info?

Hubungi saya Zaleha di 0197646021 atau klik je gambar di bawah untuk wasap saya terus

 

pengedar Shaklee Skudai



Yang Menulis:
SID Pro: Zaleha (ID: 962548)
Shaklee Products & Consultation
019-7646021
produkvitaminsemulajadi@gmail.com
Youtube Channel: Zaleha Awaluddin
FB: Produk Vitamin Semulajadi

Disclaimer: Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnosis, merawat, mengubati atau mencegah sebarang penyakit

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge