Adakah Produk Shaklee Halal?

Sebelum nak guna/ makan sesuatu, sebagai umat Islam, memang wajiblah at least check & ambil tahu adakah apa yang ingin dimakan/diminum tu halal.

Halalan Thoyyiban … Bersih lagi menyihatkan.

Ya, produk Shaklee adalah halal untuk diambil terutama yang dipasarkan terus ke pasaran Malaysia ni.

Produk Shaklee Halal : Badan Halal Produk Shaklee

Shaklee takde halal JAKIM pun!

Of course takde cop halal JAKIM pada produk Shaklee! hehe :mrgreen:

Sebabnya,

Produk Shaklee bukan dikilangkan di Malaysia, tapi di Amerika Syarikat sana tu…

Maka, badan halal yang dipertanggungjawabkan untuk menyemak setiap status kehalalan produk Shaklee adalah Islamic Services of America (ISA).

shaklee halal

Islamic Services of America ni adalah antara badan halal luar yang diiktiraf oleh JAKIM.

Kalau takde ISA ni, jenuh juga kerajaan Malaysia nak bayar staf JAKIM gi ulang alik selalu ke Amerika Syarikat tu untuk memantau status halal produk Shaklee ni kan..

Nanti jadi isu pula,

Pegawai JAKIM sokmo melancong ke obersea.. kihkihkih (maap, jangan marah.. gurau je nih… 😆 )

Sijil Halal Shaklee

Untuk pengetahuan juga, pensijilan halal ini dibuat setiap tahun. Biasanya, untuk mula tahun baru tu, status halal ni akan disemak kembali pada penghujung tahun setiap tahun.

shaklee halal

So, jangan risau ya.

Bab Shaklee halal ni dah ditanggung oleh pihak atasan & berwajib ni.

Selain halal, produk Shaklee juga diyakini selamat untuk digunakan. Tahu kan, yang Shaklee ada buat kajian tahap selamat untuk digunakan dalam jangka panjang? Boleh rujuk landmarkstudy.com ni.

Inshaa Allah terpakai lah terma halalan thoyyiban tu  😉

 

Yang Menulis:
SID Pro: Zaleha (ID: 962548)
Shaklee Products & Consultation
019-7646021
produkvitaminsemulajadi@gmail.com
FB: Produk Vitamin Semulajadi

ibu Uddin & Auni

-Live in a simple life -Biar kita yang menentukan kehidupan yang kita inginkan, bukan masalah yang menentukan bagaimana kita harus hidup

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.