ibu Uddin & Auni

-Live in a simple life -Biar kita yang menentukan kehidupan yang kita inginkan, bukan masalah yang menentukan bagaimana kita harus hidup

turunkan kolesterol

Sakit Dada Turunkan Kolesterol Halang Kolesterol Jahat Dengan Phytocol-ST

Lebih 6 juta orang disahkan ada masalah kolesterol tinggi – 2011, menurut laporan dari Malaysia National Health Morbidity Survey. Angka ini dijangka akan lebih meningkat dari tahun ke tahun, kebanyakkannya berpunca dari gaya hidup & tabiat pemakanan yang kurang sihat. Pernah ambil tahu tak, berapa bacaan paras kolesterol anda? Bila last anda ambil bacaan darah? …

Sakit Dada Turunkan Kolesterol Halang Kolesterol Jahat Dengan Phytocol-STRead More »

testimoni ESP untuk masalah kulit wajah

Testimoni ESP Untuk Masalah Kulit Wajah | Lebih Gebu & Cantik Depan Suami

“Ina, abang, dah lama nak tegur, rasanya hari ni abang kena bagitau jugak..” – Tuan Azman “Ya, kenapa bang?” – Puan Ina “Kenapa dah lama abang tengok Ina macam dah tak berseri-seri macam dulu? Nampak kulit wajah macam dah kusam sangat…”- ujar Tuan Azman lagi “Ye ke bang?…” – berubah terus muka Puan Ina. Terasa …

Testimoni ESP Untuk Masalah Kulit Wajah | Lebih Gebu & Cantik Depan SuamiRead More »

harga shaklee 2018

Pengedar Shaklee Kg Melayu Majidee Yang Sah, Aktif & Berilmu

Mencari pengedar Shaklee Kg Melayu Majidee atau yang berdekatan? Ya, saya adalah pengedar Shaklee sah yang masih aktif sejak 2013 lagi. 7 Sebab Kenapa Mesti Pilih Kami Sebagai Pengedar Shaklee Kg Melayu Majidee Yang Anda Percayai Kenapa kena pilih pengedar Shaklee? Sebab nampak macam ramai kan dalam senarai carian Google? Tapi, ada kriteria yang anda …

Pengedar Shaklee Kg Melayu Majidee Yang Sah, Aktif & BerilmuRead More »

masalah kulit jerawat

Masalah Kulit Jerawat Gadis Ini Selesai Gara-Gara Guna Skincare Mak Punya

Menjadi anak gadis sememangnya lazim mempunyai masalah kulit yang berjerawat. Ini kerana faktor hormon & faktor stress pembelajaran sekitar usia remaja. Punca Jerawat Makin Teruk Saya sendiri teringat zaman saya belajar di IPT dulu, jerawat saya paling banyak kat sekitar dahi. Stress belajar la katakan… huhu. Ni, nak share pasal masalah kulit jerawat sorang student …

Masalah Kulit Jerawat Gadis Ini Selesai Gara-Gara Guna Skincare Mak PunyaRead More »

cara merawat parut jerawat

Hasil Tenusu Punca Jerawat Makin Teruk | 7 Cara Merawat Parut Jerawat

Tahukah anda, selain faktor pemakanan tinggi gula, antara punca jerawat boleh jadi semakin teruk adalah pengambilan hasil tenusu (susu, keju & yang sewaktu dengannya)? Ada satu kajian yang dibuat di Harvard School of Public Health, mengaitkan hasil tenusu ini boleh menggalakkan cetusan hormon insulin yang tinggi. Hormon insulin meningkatkan kehadiran radang dalam tubuh, seterusnya merangsang …

Hasil Tenusu Punca Jerawat Makin Teruk | 7 Cara Merawat Parut JerawatRead More »

cara merawat buasir

Najis Berdarah Tanda Buasir Teruk |Cara Merawat Buasir Berkesan & Selamat

Najis berdarah apabila buang air besar. Kerap kali pulak tu. Aduh! Rupa-rupanya tu antara simptom buasir yang dah teruk juga! Sebelum kita baca lanjut cara merawat buasir yang berkesan, jom kita fahamkan dulu punca buasir. Kenapa & siapa yang berisiko untuk dapat masalah buasir ni. Buasir | Punca & Golongan Yang Berisiko Mendapat Buasir Buasir …

Najis Berdarah Tanda Buasir Teruk |Cara Merawat Buasir Berkesan & SelamatRead More »

daftar ahli shaklee percuma

Daftar Ahli Shaklee Percuma & Diskaun Lebih Sempena Year End Sale Shaklee

Banyak sangat kejutan yang menarik oleh pihak Shaklee, hujung-hujung tahun ni. Awal Disember baru-baru ni, Shaklee announce promosi Disember 2018 hanya untuk set Youth Skincare & set Shaklee Baby je. Terkejut gembira betul bila ada announcement pasal daftar ahli Shaklee secara percuma dengan diskaun 10% ni. Sini saya explain lebih detail. Cara Daftar Ahli Shaklee …

Daftar Ahli Shaklee Percuma & Diskaun Lebih Sempena Year End Sale ShakleeRead More »

promosi Shaklee hujung tahun 2018

Promosi Shaklee Hujung Tahun 2018 | Shaklee Year End Sale 2018

Tahun 2018 dah semakin melabuhkan tirai. Pejam celik pejam celik, e-eh, dah nak hujung tahun rupanya. Banyak jualan akhir tahun. Shaklee tak de Year-End Sale ke? Seperti biasa, Shaklee pun ada buat promosi sepanjang Disember 2018 ni. Jom check it out! Promosi Shaklee Hujung Tahun 2018 Sepanjang Disember 2018, Shaklee ada beberapa item yang dibuat …

Promosi Shaklee Hujung Tahun 2018 | Shaklee Year End Sale 2018Read More »

makan tengahari di kuantan

Makan Tengahari Di Kuantan | Aneka Lauk Nasi Campur Sedap Sekitar Kuantan

Kami jarang-jarang sangat makan tengahari di sekitar Kuantan. Sebabnya, tiap kali balik Kemaman, Terengganu, rumah ibu mertua, ibu akan bekalkan kami dengan nasi dan lauk-pauk. Bukan saja jimat, malah sedap pula tu.. huhu.. Kompem lah tak cari kedai makan kan? Kebetulan, ketika kami balik singgah sekejap Kemaman, esoknya dah gerak balik Skudai. Memang agak sekejap …

Makan Tengahari Di Kuantan | Aneka Lauk Nasi Campur Sedap Sekitar KuantanRead More »

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.