ibu Uddin & Auni

-Live in a simple life -Biar kita yang menentukan kehidupan yang kita inginkan, bukan masalah yang menentukan bagaimana kita harus hidup

sakit jantung

5 Asas Penting Kekal Sihat | Aktif Bersenam Bukan Tiket Tidak Sakit Jantung

Al Fatihah buat semua insan sekeliling kita yang telah pergi. Di kesempatan ini, saya nak ucapkan takziah buat semua yang telah kehilangan insan-insan tersayang, samada ahli keluarga, sahabat mahupun kenalan. Post ini tidak bertujuan untuk menuding kepada sesiapa yang telah pergi. Ia adalah nota untuk diri saya, untuk ahli keluarga saya, sahabat saya & juga …

5 Asas Penting Kekal Sihat | Aktif Bersenam Bukan Tiket Tidak Sakit JantungRead More »

umrah & haji

Tambah Tenaga & Kuatkan Kaki Untuk Menunaikan Umrah

Saya masih teringat kelas haji & umrah yang kami hadiri pada tahun lepas, ustaz ada berpesan, untuk jaga kesihatan diri & cuba perbaiki stamina, antara persediaan kita beribadat di tanah suci. Sebagai ikhtiar, bagus untuk kita mula aktif bersenam, jogging seperti contoh, buat konsisten setiap minggu. Paling kurang, dapat buat larian 3km, 2 atau 3 …

Tambah Tenaga & Kuatkan Kaki Untuk Menunaikan UmrahRead More »

tingkatkan fungsi jantung

Tingkatkan Fungsi Jantung | Kisah Jantung Yang Mengepam Setiap Hari

Pernah dengar pasal makan ubat kolesterol, boleh buat jantung kita kurang cekap? Kalau nak tahu lebih lanjut, boleh bertanya dengan doktor-doktor yang merawat anda sendiri. Cuma nak kongsi, memang ada certain ubat yang jika kita ambil berterusan, boleh mengganggu fungsi jantung kita. Tingkatkan Fungsi Jantung | Kisah Jantung Yang Mengepam Setiap Hari Jantung kita kerjanya …

Tingkatkan Fungsi Jantung | Kisah Jantung Yang Mengepam Setiap HariRead More »

promosi shaklee februari 2020

Promosi Shaklee Februari 2020 | Kecergasan & Tingkatkan Imun Ketika Wabak

Dah lama saya tak menulis tentang promosi Shaklee. Selalunya saya update je kat instagram/ kat depan blog & vlog kami. Anyway, untuk anda yang nak tau tentang promosi Shaklee Februari 2020, boleh juga tonton full video kat channel Youtube kami ni Promosi Shaklee Februari 2020 | Untuk Tingkatkan Kecergasan & Tingkatkan Imun Ketika Wabak Shaklee …

Promosi Shaklee Februari 2020 | Kecergasan & Tingkatkan Imun Ketika WabakRead More »

menantu tak pandai masak

Kisah Menantu Yang Tak Pandai Memasak Tapi Pandai Jaga Kesihatan Diri

Kisah ini adalah rekaan & imaginasi semata-mata. Hehehe. Tapi saya terfikir jugak, ada baiknya jika kita orang perempuan ni tak pandai masak pun tak apalah. Asalkan pandai jaga kesihatan diri & seisi keluarga. Nak tau tak kenapa? Biarlah Menantu Tak Pandai Masak Asalkan Pandai Jaga Kesihatan Diri Kalau kita ni pandai sangat memasak, ada kalanya …

Kisah Menantu Yang Tak Pandai Memasak Tapi Pandai Jaga Kesihatan DiriRead More »

vitamin untuk bakal pengantin

Vitamin Untuk Bakal Pengantin & Raja Sehari

Ada bakal pengantin & raja sehari tak kat sini? Mesti ada tu kan? Meriah sungguh jemputan kenduri kendara setiap tahun. Alhamdulillah. Tahniah buat kalian yang tak lama lagi nak bina mahligai istana cinta. Didoakan segala persiapan diPermudahkanNya lah. Teringat pula zaman saya dulu. Macam kalut sedikit persiapan. Lagi seminggu nak majlis, baru sibuk nak siapkan …

Vitamin Untuk Bakal Pengantin & Raja SehariRead More »

berlari jarak jauh

21 Hari Berlari Jarak Jauh | Seronok ke Berlari? Virtual Run #TeamRunStreak

“hoi.. penatlah lari…” – kata seseorang. “ibu… tak penat ke? dahlah…” – anak saya yang bongsu, dulu sibuk nak ikut saya gi jogging. Sejak tengok ibu dia tiap hari lari, dia sampai dah tak larat menengoknya. Bukan apa, dia pun dah rasa macam mana jauhnya jarak tu  Keputusan saya sign up untuk join cabaran berlari …

21 Hari Berlari Jarak Jauh | Seronok ke Berlari? Virtual Run #TeamRunStreakRead More »

smartphone orang kaya

Smartphone Orang Miskin vs Smartphone Orang Kaya | Awak Guna Android / iPhone?

Artikel santai ni just suara hati saya jer tau. Buat santai-santai bacaan semua. Hihihi. Actually saya taklah baca keseluruhan artikel yang dikatakan menjadi survey sesetengah kelompok masyarakat tu. Bukan apa, might be: biased jela. Almaklumlah telefon android yang dikatakan smartphone orang kaya itu kan dari negara China. Sedangkan iPhone pula dah tentu dari negara US. …

Smartphone Orang Miskin vs Smartphone Orang Kaya | Awak Guna Android / iPhone?Read More »

vitamin untuk cegah influenza

Vitamin Untuk Cegah Influenza | Ikhtiar Tingkatkan Imuniti Kanak-Kanak

Hari ni kita semua dikejutkan dengan kematian seorang kanak-kanak berusia 7 tahun, yang dipercayai asal usul arwah ditahan wad adalah kerana positif virus influenza. Al fatihah buatnya. Jika tiada kematian sekalipun, sana sini telah banyak kes, anak-anak demam, tak sihat & ramai juga yang katanya sedang menerima rawatan kerana wabak virus influenza A ini. Vaksin …

Vitamin Untuk Cegah Influenza | Ikhtiar Tingkatkan Imuniti Kanak-KanakRead More »

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.