ibu Uddin & Auni

-Live in a simple life -Biar kita yang menentukan kehidupan yang kita inginkan, bukan masalah yang menentukan bagaimana kita harus hidup

testimoni set rambut gugur shaklee

Testimoni Set Rambut Gugur Shaklee | Fresh From Oven

Baru-baru ni, saya happy sangat sebab, ramai customer pm, bagitau kegembiraan mereka, guna produk Shaklee & amat berpuas hati dengan result yang diorang dapat. Salah satunya feedback puas hati guna set rambut gugur Shaklee. Syukur, Alhamdulillah. Kepuasan pelanggan memang keutamaan saya. Testimoni Set Rambut Gugur Shaklee Customer saya ni beli set rambut gugur dari Shaklee …

Testimoni Set Rambut Gugur Shaklee | Fresh From OvenRead More »

bisnes kalis ekonomi

Futureproof Johor – Strategi Bisnes Kalis Ekonomi Di Hujung Jari

Wow kalis ekonomi… apakah tu?? Hehe, semalam kitorang organized seminar iReach Future Proof versi selatan (Johor). Alhamdulillah, setelah beberapa bulan lepas kami berenam GMTJ (Group Mak Terlajak Jelita) @ Geng Mesyuarat Tingkap Johor merancang untuk buat kelas bersama, akhirnya, dizahirkan melalui seminar ini. Ok, jap lagi kita cerita lagi. Bisnes Shaklee – Bisnes Kalis Ekonomi …

Futureproof Johor – Strategi Bisnes Kalis Ekonomi Di Hujung JariRead More »

kejang kaki

5 Cara Atasi Kejang Kaki Berkesan Tanpa Kesan Sampingan

” Aduh.. sakitnya kaki.. aduh.. tak boleh gerak kaki nih.. rasa cramp..kejung..” – nangis Siti di tengah-tengah malam apabila tiba-tiba dia rasa kaki dia tak boleh nak digerakkan. Siti tengah pregnant anak pertama. Siapa pernah alami situasi macam ni? Simpul biawak/ kejang kaki orang kata. Tak semestinya dialami oleh wanita hamil je tau, sesiapa je …

5 Cara Atasi Kejang Kaki Berkesan Tanpa Kesan SampinganRead More »

jurnal kesyukuran jun 2019

Selamat Datang Julai Bulan Kelahiranku | Jurnal Kesyukuran Jun 2019

Alhamdulillah bulan ini bertambahlah lagi setahun usiaku. Julai juga bulan saya sign up untuk jadi ahli Shaklee.. Masa tu memang belum lagi fokus sangat untuk buat bisnes, sekadar sign up sebab nak beli Shaklee murah sket & dapat guidance percuma jika nak mula buat bisnes secara online ketika itu. Nak share juga beberapa list jurnal …

Selamat Datang Julai Bulan Kelahiranku | Jurnal Kesyukuran Jun 2019Read More »

persediaan balik kampung

5 Tips Persediaan Balik Kampung Yang Jarang Diambil Tahu

Musim balik kampung tiba lagi! Yeay.. anak-anak lah yang paling excited dan seronok sangat-sangat. Al maklumlah bila tiba musim cuti sekolah, semuanya dah bertanya, ” bila kita nak balik rumah tokwan?” “bila kita nak pegi rumah maklong?” Dalam keseronokkan kita semua nak pulang ke kampung halaman, ingatlah beberapa tips persediaan balik kampung ni yang mungkin …

5 Tips Persediaan Balik Kampung Yang Jarang Diambil TahuRead More »

tambah susu badan

Tips Tambah Susu Badan Ibu Berpuasa | Elak Susu Merudum & Dahaga Teruk

Setiap kali menjelang Ramadhan, bila baca cerita-cerita ibu menyusu yang sedang ada masalah susu merudum, memang mengingatkan sangat saat-saat saya menyusukan Auni, anak kami yang kedua. Menyusukan Auni adalah antara pengalaman yang sangat berharga sebab, Auni adalah antara anak yang paling tak suka direct feeding. Auni lebih gemar untuk menyusu guna botol. Flow susu dari …

Tips Tambah Susu Badan Ibu Berpuasa | Elak Susu Merudum & Dahaga TerukRead More »

sakit sendi lutut

Sakit Sendi Lutut | Warga Emas Dah Boleh Solat Berdiri 23 Rakaat Terawikh

Sakit sendi lutut dah menjadi masalah kesihatan yang agak sejagat di kalangan warga emas. Antara punca sakit sendi lutut di kalangan warga emas adalah kerana faktor usia, berat badan & masalah penyakit dalaman. Ada keadaan, lutut terasa ngilu kerana sendi bergesel antara satu sama lain berpunca dari bendalir synovia (cecair pelincir pada sendi) yang semakin …

Sakit Sendi Lutut | Warga Emas Dah Boleh Solat Berdiri 23 Rakaat TerawikhRead More »

pakej ramadhan di hotel

Review Pakej Ramadhan di Hotel Sekitar KL & Putrajaya 2019

Alhamdulillah tahun ni, kami sekeluarga Allah Izinkan untuk travel sepanjang Ramadhan. Kebetulan suami kena outstation kat area KL & Selangor, maka kami anak-beranak pun ngikutlah sekali encik suami ke sana. Setiap weekend, 2 minggu berturut-turut lah jugak outstation nya. Minggu yang pertama, memang direct kami sekeluarga pergi bersama-sama. Minggu seterusnya, suami naik ke KL dulu, …

Review Pakej Ramadhan di Hotel Sekitar KL & Putrajaya 2019Read More »

mudah travel sendiri bersama anak-anak

Tips Mudah Travel Sendiri Bersama Anak-Anak

Pernah terfikir tak, dalam keadaan tertentu, kita geng mak mak ni, tak ada pilihan, kecuali kena travel sendiri bersama anak-anak tanpa suami bersama? Itulah yang saya cuba praktikkan. Saya nak, saya bersedia bila-bila masa saja jika terpaksa berdikari untuk travel jauh. Latihan Pertama Untuk Mudah Travel Sendiri Bersama Anak-Anak So, antara latihan pertama adalah bermula …

Tips Mudah Travel Sendiri Bersama Anak-AnakRead More »

muhasabah ramadhan

Muhasabah Ramadhan 2019 | Jom Senaraikan Kesyukuran Kita

Alhamdulillah. Saat coretan ini ditulis, saya bersyukur sangat Allah Izinkan ilham untuk menulis tentang muhasabah Ramadhan 2019 ni. Kenapa pentingnya jurnal kesyukuran? Apabila kita senaraikan kesyukuran kita (terbaik buat setiap hari), kita akan menarik lebih banyak rasa syukur yang lain pula. Muhasabah Ramadhan 2019 | Jom Kita Bersyukur Jom kita mulakan muhasabah Ramadhan kita! Pertama …

Muhasabah Ramadhan 2019 | Jom Senaraikan Kesyukuran KitaRead More »

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.