ibu Uddin & Auni

-Live in a simple life -Biar kita yang menentukan kehidupan yang kita inginkan, bukan masalah yang menentukan bagaimana kita harus hidup

tanda badan kurang vitamin C

6 Tanda Badan Kurang Vitamin C – Jom Periksa & Cakna Badan Kita!

Musim pandemik ni kita semua tahu akan kepentingan vitamin C bukan? Budak budak kecik baru sekolah tadika pun tau. Diorang pun rebut-rebut nak telan vitamin C. Ada orang kata, tak perlu dah amik vitamin C. Cukup dah kita makan dari buah. Masalahnya, betul ke orang kita cukup makan buah dan sayur? Tak pe, jom periksa …

6 Tanda Badan Kurang Vitamin C – Jom Periksa & Cakna Badan Kita!Read More »

PdPR 2021

PdPR 2021 – Pengalaman Anak Ibu Dan Guru Belajar Atas Talian Musim PKP

Tahun 2021 adalah tahun kita semua masih berdepan dengan wabak COVID 19 yang belum berkesudahan. Kes yang makin meningkat mengheret kita semua terpaksa akur dengan Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) siri kedua. Berbanding PKP tahun lalu, tahun ini pergerakan dilonggarkan untuk aktiviti ekonomi dalam kawalan. Persekolahan juga dibuka sesi bersemuka hanya untuk pelajar tingkatan 5. Anak-anak …

PdPR 2021 – Pengalaman Anak Ibu Dan Guru Belajar Atas Talian Musim PKPRead More »

3 Aktiviti Yang Boleh Dibuat Di Musim PKP 2.0 Selain Mencuba Resepi Baru

Ketika musim PKP 1.0 yang lalu, banyak juga pengajaran yang saya sendiri kena ambil supaya tak ulang kesilapan yang sama. Antaranya adalah aktiviti mencuba resepi baru  đŸ˜† Bukan tak boleh, malah jika itu yang buatkan u olls happy, tak murung sepanjang musim pandemik ni, silakan. Jangan menyesal terlebih makan jer macam saya last year tu. …

3 Aktiviti Yang Boleh Dibuat Di Musim PKP 2.0 Selain Mencuba Resepi BaruRead More »

Promosi Shaklee Januari 2021 Sejajar Dengan PKP 2.0 & Musim Pandemik

Selamat datang 2021! Banyak cerita & isu semasa terkini di awal tahun 2021 ni. Antaranya tragedi pesawat Sriwijaya yang terhempas & paling terkini adalah PKP 2.0 di Malaysia! Sebelum saya cerita detail tentang promosi Shaklee Januari 2021 ni, saya sendiri rasa PKP 2.0 adalah situasi yang kita semua patut adapt dan sama-sama perlu beri kerjasama …

Promosi Shaklee Januari 2021 Sejajar Dengan PKP 2.0 & Musim PandemikRead More »

elak melecet

Tips Elak Melecet Khususnya Untuk Pelari Jarak Jauh Wanita | Virtual Runner

Recently saya dah kembali back on track untuk meneruskan misi berlari jarak jauh towards half marathon (21 km) sebelum berakhirnya tahun 2021 ni. Alhamdulillah setakat ni in shaa Allah target ini akan tercapai. Cuma belum lagi start buat larian LSD untuk try buat larian 2 jam ke atas untuk at least 15 km one shot. …

Tips Elak Melecet Khususnya Untuk Pelari Jarak Jauh Wanita | Virtual RunnerRead More »

Rahsia & Tips Lebatkan Rambut Suami Yang Dulu Hampir Botak Kini Makin Lebat

Syukur sangat bila masalah kita yang dah bertahun-tahun kini selesai. Betul tak? Begitu juga dengan masalah yang dihadapi oleh salah seorang kenalan saya. Encik suami beliau ada masalah rambut makin menipis kerana keguguran rambut. Hampir botak. Mujur beliau sempat usahakan sesuatu. Nak tahu apa rahsia rambut suami kawan saya ni dah makin lebat? Kisah Suami …

Rahsia & Tips Lebatkan Rambut Suami Yang Dulu Hampir Botak Kini Makin LebatRead More »

Cara Tambah Stamina Di Kalangan Wanita Usia 40 Tahun Ke Atas

Ok dah lama tak share cerita kami pergi Jepun dulu. Huhuh. Hanya mampu terobek & terus terobek selagi angka masih tinggi kat Malaysia ni terutamanya. Sebelum tu, ada tak yang selalu penat terutama yang dah nak masuk 40 tahun atau dah pun umur 40 tahun ke atas? Saya nak kongsi tips & cara tambah stamina …

Cara Tambah Stamina Di Kalangan Wanita Usia 40 Tahun Ke AtasRead More »

musim COVID

Surau Bukan Tempat Lepak Terutama Di Musim COVID | Jom Kita Jaga Kita

Berapa ramai yang selalu guna surau kat tempat awam? Angkat tangan! Saya pun! Saya tak selalu sangat. Tapi adalah beberapa ketika merasa pengalaman yang tak berapa best ketika nak menggunakan surau di tempat awam seperti di stesen minyak & juga di shopping mall. Surau Bukan Tempat Lepak / Duduk-duduk/ Baring Di Musim COVID – Jom …

Surau Bukan Tempat Lepak Terutama Di Musim COVID | Jom Kita Jaga KitaRead More »

3C Dalam Bisnes Shaklee | Bisnes Modal Rendah Untuk Pulangan Yang Lumayan

Hai semua! Sekejap je dah nak hujung tahun 2020. Beberapa hari saja lagi kita dah pun nak masuk tahun 2021. Sepanjang 2020 ni ramai antara kita diuji kewangan & tahap kesihatan. Ada yang diberhentikan kerja. Ada juga yang langsung tak sempat nak merasa bekerja di mana-mana sektor atas faktor ekonomi yang tidak menentu di musim …

3C Dalam Bisnes Shaklee | Bisnes Modal Rendah Untuk Pulangan Yang LumayanRead More »

gelang pink

Kisah Gelang Pink & Secebis Nota Di Musim COVID | Selamat Pulang Ke Kampung

Alhamdulillah, kami sekeluarga berpeluang pulang ke kampung (sebelah suami) seminggu lebih awal dari tarikh cuti sekolah kerana encik suami ada cuti yang panjang untuk dihabiskan dengan urusan berkebun beliau. Kami di Skudai, JB. Antara kawasan yang boleh dikatakan yellow to red zone. Since kami nak pulang ke Terengganu (green zone), dengan rasa bertanggungjawab, kami suami …

Kisah Gelang Pink & Secebis Nota Di Musim COVID | Selamat Pulang Ke KampungRead More »

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.