ibu Uddin & Auni

-Live in a simple life -Biar kita yang menentukan kehidupan yang kita inginkan, bukan masalah yang menentukan bagaimana kita harus hidup

tips berjaya buat bisnes shaklee untuk suri rumah

Tips Berjaya Buat Bisnes Shaklee Untuk Suri Rumah

Ramai juga suri rumah yang buat bisnes sekarang ni. Samada secara part time / full time, Alhamdulillah suri rumah yang berdikari, berusaha menambah wang poket dalam seisi rumah, semoga Allah saja yang yang Membalas setiap keringat. Saya pun suri rumah. Saya buat bisnes Shaklee. Saya faham bagaimana rasanya tiada duit sampingan melainkan belas ihsan suami …

Tips Berjaya Buat Bisnes Shaklee Untuk Suri RumahRead More »

selangor membaca

Resensi Buku Selangor Membaca | Buat Video Ulasan Buku & Menang Wang Tunai

Dup dap dup dap. Semakin menghampiri tarikh tutup semakin rasa gemuruh jantung ini berdegup kencang. Bukan apa, saya join juga pertandingan Resensi Buku #Selangormembaca ni. Korang tau tak kewujudan pertandingan ni? Jap saya share. Resensi Buku Selangor Membaca | Ulasan Buku Melalui Video Sempena sambutan 10 tahun membaca kebangsaan, atau dekad membaca kebangsaan & atas …

Resensi Buku Selangor Membaca | Buat Video Ulasan Buku & Menang Wang TunaiRead More »

kesan detox

Kesan Detox #PLS | Jangan Baca Jika Anda Tak Sukakan Perubahan

Tahniah, anda yang baca post ini adalah anda yang sukakan perubahan! Saya pun suka perubahan. Perubahan ke arah yang lebih baik. Siapa tak nak kan? Ok untuk anda yang mungkin baru nak tahu pasal PLS, boleh tonton semula live FB saya kat sini. Alhamdulillah saya sendiri dah buat detox Shaklee gaya #PLS nih. Nak tahu …

Kesan Detox #PLS | Jangan Baca Jika Anda Tak Sukakan PerubahanRead More »

hilangkan rabun mata

Rahsia Sembuhkan Rabun Mata | Tips Hilangkan Rabun Sejak Zaman Kanak-Kanak

Rabun seawal umur kanak-kanak memang sangat menyedihkan. Lebih sedih kalau masa itu, anak itu tak mampu nak pakai kaca mata atas sebab kos yang tinggi yang tidak mampu disediakan oleh ibu ayahnya. Saya faham perasaan ini. Saya juga rabun ketika umur sekolah rendah. Saya sedar saya mula rabun ketika saya berada dalam kelas, saya tidak …

Rahsia Sembuhkan Rabun Mata | Tips Hilangkan Rabun Sejak Zaman Kanak-KanakRead More »

seminar imej 360

Seminar Imej 360 Oleh Puan Mary Pakar Perunding Imej

Alhamdulillah berpeluang untuk hadir ke seminar Imej 360 yang dikelolakan sendiri oleh team Puan Mary, 5 Oktober 2019 baru-baru ini. Saya sebelum ni tak begitu mengenali siapa Puan Mary ni, tapi ada biasa dengar namanya di post FB. Saya join seminar ni bersama-sama team group wasap. Untuk harga early bird, kitorang kongsi berlima, dapatlah join …

Seminar Imej 360 Oleh Puan Mary Pakar Perunding ImejRead More »

kuatkan imun anak

Cuti Dah Tak Banyak Untuk MC | Tips Kuatkan Imun Anak Di Taska & Sekolah

Saya faham masalah kekangan cuti & kaitannya dengan kesihatan anak-anak ni. Saya pernah bekerja makan gaji di saat anak-anak masih kecil & sering pula tidak sihat di taska. Sebab itu, saya tulis entri ni. Saya share cara saya kuatkan imun anak-anak yang berada di taska & juga yang dah bersekolah, supaya kita tak selalu risau …

Cuti Dah Tak Banyak Untuk MC | Tips Kuatkan Imun Anak Di Taska & SekolahRead More »

kem pemantapan AJK

Kem Pemantapan AJK PSSCUTM 2019 | Perkhemahan Mahasiswa UTM

Alhamdulillah baru je selesai program perkhemahan 2 hari 1 malam di UTM semalam. Saya berperanan sebagai fasilitator bersama alumni lain (Segenggam Teknokrat) berganding idea, masa & tenaga untuk membimbing adik-adik jawatankuasa yang baru dilantik untuk menerajui Persatuan Silat Cekak UTM Johor Bahru. Kem Pemantapan AJK 2019 | Input & Garis Panduan Buat Barisan Kepimpinan Persatuan …

Kem Pemantapan AJK PSSCUTM 2019 | Perkhemahan Mahasiswa UTMRead More »

masalah kulit kering

Cara Merawat Masalah Kulit Kering Dengan Selamat Serta Cepat & Berkesan

Siapa pernah rasa kulit dia macam perfect sangat dah? Lepas tu, bila buat ujian khas untuk ukur & sukat tahap kelembapan kulit, barulah perasan, teruknya kering sangat muka aku ni… Saya lah tu. Ye saya sendiri!!!! Terkejut sangat bila check kulit wajah sendiri yang sebelum ni dipuji orang sekeliling nampak peloles, tapi hakikatnya kelembapan drop …

Cara Merawat Masalah Kulit Kering Dengan Selamat Serta Cepat & BerkesanRead More »

cara merawat tonsil

3 Cara Merawat Tonsil Di Rumah Tanpa Pembedahan

Tonsil bukan saja meradang dalam tekak, malah mendatangkan bau mulut yang teruk juga. Ada keadaan tonsil yang membengkak menjadi sangat serius hingga terpaksa melalui rawatan pembedahan. Dalam keluarga saya sendiri, ada yang terpaksa menjalani pembedahan buang tonsil. Namun, jika kita aware masalah ini lebih awal, & usaha mengawalnya, ada rawatan alternatif yang kita boleh usahakan …

3 Cara Merawat Tonsil Di Rumah Tanpa PembedahanRead More »

bisnes untuk student

5 Ciri-ciri Bisnes Yang Sesuai Untuk Student IPT Supaya Selalu Untung

Assalamu’alaikum & Hai, ada student kat sini? Akak nak share apa ciri-ciri bisnes yang sesuai untuk adik-adik student buat sebagai usaha nak ada extra income/ duit poket. Akak tahu & faham sangat, ada antara kita yang memang jenis tak suka nak bebankan mak ayah, mintak duit poket di usia nak hampir “remaja purba’ ni  😀  …

5 Ciri-ciri Bisnes Yang Sesuai Untuk Student IPT Supaya Selalu UntungRead More »

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.