ibu Uddin & Auni

-Live in a simple life -Biar kita yang menentukan kehidupan yang kita inginkan, bukan masalah yang menentukan bagaimana kita harus hidup

cara merawat sembelit

Sembelit Teruk Mungkin Petanda Kanser Usus | Cara Merawat Sembelit Tanpa Ubat

Pakar kesihatan mentafsirkan sembelit adalah masalah sukar buang air besar kurang daripada tiga kali kali seminggu. Kekerapan paling bagus  buang air besar adalah sekitar sekali setiap hari. Nak tahu cara merawat sembelit yang bagus & berkesan tanpa ubat? Tonton video ini Kenapa Sembelit Bahaya? Kita seharusnya membuang air besar dengan lancer kerana penyahtinjaan membantu tubuh …

Sembelit Teruk Mungkin Petanda Kanser Usus | Cara Merawat Sembelit Tanpa UbatRead More »

anak mudah tidur awal

Cuti Sekolah Haru Biru? Tips Anak Mudah Tidur Awal Waktu Malam

Hai apa khabar semua? Harapnya kita semua berada dalam keadaan yang baik-baik saja hendaknya. In shaa Allah. Musim cuti sekolah memang anak-anak akan mudah bosan kalau kita mak ayah tak sediakan/ rancang aktiviti untuk mereka. Saya ada kongsikan 10 idea aktiviti cuti sekolah yang mungkin mak ayah nak cuba apply pada anak-anak. Ada pula isu, anak-anak …

Cuti Sekolah Haru Biru? Tips Anak Mudah Tidur Awal Waktu MalamRead More »

aktiviti cuti sekolah

10 Idea Aktiviti Cuti Sekolah Bersama Anak-Anak | Tips Untuk Mak & Ayah

Hai semua! Cuti sekolah kembali lagi! Apa plan mak ayah semua? Dah mulakan aktiviti cuti sekolah bersama anak-anak? Saya dah mula! Jom saya kongsikan apa idea aktiviti cuti sekolah bersama anak-anak yang mungkin boleh mak & ayah sama-sama buat supaya kita semua tak mudah bertukar jadi Hulk atau Raksasa  10 Idea Aktiviti Cuti Sekolah Bersama …

10 Idea Aktiviti Cuti Sekolah Bersama Anak-Anak | Tips Untuk Mak & AyahRead More »

cara mengawal kencing manis

Cara Mengawal Kencing Manis Yang Lebih Berkesan Tanpa Kesan Sampingan

Masalah kencing manis atau diabetes ni dah menjadi antara penyakit paling besar melanda masyarakat di Malaysia. Selain faktor genetik, faktor tabiat pemakanan yang kurang sihat adalah menjadi punca utama kenapa ramai orang mudah mendapat kencing manis. Risiko Kencing Manis Kenapa nurse & doktor marah sangat kalau bacaan gula sangat tinggi? Teruk sangat ke masalah kencing …

Cara Mengawal Kencing Manis Yang Lebih Berkesan Tanpa Kesan SampinganRead More »

masalah sakit sendi

Sakit Sendi Lutut | Rahsia & Petua Merawat Masalah Sakit Sendi

” Aduh, sakitnya lutut ni… nak bengkok untuk rukuk pun sakit sangat…” Mak Siti mengaduh kesakitan. Cepat-cepat diberitahu pada anaknya mintak bawakkan ke klinik. Tu antara simptom masalah sakit sendi yang berlaku terutamanya di kalangan orang tua kita. Ada banyak sebab mengapa terjadinya masalah sakit sendi ni. Antara sebab masalah sakit sendi yang paling popular, sakit …

Sakit Sendi Lutut | Rahsia & Petua Merawat Masalah Sakit SendiRead More »

makanan pencetus fibroid

Makanan Penyebab Fibroid | Makanan Yang Perlu Dielakkan Pesakit Fibroid

Walaupun fibroid tidak sebahaya seperti cancer/ barah, namun ada keadaan tertentu, sekiranya fibroid semakin kerap berulang & membesar sehingga mengakibatkan pendarahan yang serius berpanjangan, pembedahan buang rahim adalah pilihan yang paling selamat. Untuk wanita yang masih berusaha untuk mendapat anak, pastinya buang rahim adalah jalan terakhir. Sebab itu, sekiranya, kita telah mendapat tanda-tanda fibroid & …

Makanan Penyebab Fibroid | Makanan Yang Perlu Dielakkan Pesakit FibroidRead More »

cara merawat fibroid

Kenali Fibroid & Cara Merawat Fibroid Tanpa Pembedahan

Baru-baru ni ada seorang wanita call saya, bertanyakan tentang Vivix sebagai cara alternatif untuk merawat fibroid yang beliau sedang alami, dengan harapan tidak perlu melalui pembedahan. Wanita ini telah menghadapi masalah fibroid ini sejak beberapa tahun yang lalu & ia kerap berulang. Beliau juga sedang ikhtiar dengan suplemen lain (xyz). Saya doakan puan ini diPermudahkan ikhtiar …

Kenali Fibroid & Cara Merawat Fibroid Tanpa PembedahanRead More »

promosi shaklee november 2018

Promosi Shaklee November 2018 Khusus Buat Ibu Hamil Hingga Orang Tua

Hai semua! Harapnya tak terlambat untuk ucapkan selamat datang bulan November!  Seperti bulan-bulan sebelumnya, setiap awal bulan, wajib lah untuk saya update & share apa promosi Shaklee November 2018 ini. Yang bestnya, promosi Shaklee kali ini juga, memberi manfaat seawal buat ibu hamil, bayi dan juga orang tua kita  🙂 Promosi Shaklee November 2018 | …

Promosi Shaklee November 2018 Khusus Buat Ibu Hamil Hingga Orang TuaRead More »

masalah kemurungan

7 Simptom Masalah Kemurungan | Awas Tanda ke 4 Banyak Di Kalangan Kita

“Aku dah tak berguna!!!” “Aku nak mati!!!” Itu antara kesan paling teruk dialami oleh mereka yang ada masalah depression atau kemurungan ini. Kemurungan atau depression adalah antara masalah mental yang boleh berlaku di kalangan sesiapa sahaja. 7 Tanda & Simptom Masalah Kemurungan Simptom ini dirumuskan & dijelaskan oleh National Institute of Mental Health. (1) Bosannya! …

7 Simptom Masalah Kemurungan | Awas Tanda ke 4 Banyak Di Kalangan KitaRead More »

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.