ibu Uddin & Auni

-Live in a simple life -Biar kita yang menentukan kehidupan yang kita inginkan, bukan masalah yang menentukan bagaimana kita harus hidup

Cara Atasi Gastrik Angin Untuk Perut Lebih Selesa Walau Sibuk Bekerja

Masih terngiang-ngiang di ingatan sewaktu suami saya terkena gastrik yang teruk kira-kira 2 tahun yang lalu. Dulu suami sangat workaholic siapkan task di ofis sampai pulang lewat malam. Makan malam selalu lewat. Dah sampai rumah baru nak makan. Ada hari dia sangat letih sampai rumah je terus tidur. Tambahan pula suami ni peminum kopi yang …

Cara Atasi Gastrik Angin Untuk Perut Lebih Selesa Walau Sibuk BekerjaRead More »

Hikmah Di Sebalik Kisah Smartphone Hilang

Asslamu’alaikum & salam sejahtera. Apa perasaan anda apabila smartphone anda tercicir & hilang dalam masa kurang dari 24 jam? Saya panik. Risau. Sedih. Macam-macam perasaan yang tak best. 😥 Kisah smartphone hilang ni saya terpaksa war-warkan di FB personal sebab saya perlu maklumkan pada rakan-rakan, sahabat-sahabat FB malah kepada customer saya juga untuk mereka mudah …

Hikmah Di Sebalik Kisah Smartphone HilangRead More »

Tips Pulang Ke Kampung Menaiki Bas Selesa Tanpa Angkut Barang Selori

Seronok sangat saya sampai nak kongsi cara saya selesa berjalan jauh walaupun hanya berdua dengan anak kecil kami, Auni Batrisyia. Ada sedikit tips pulang ke kampung yang mungkin berguna & bermanfaat yang nak saya kongsikan untuk anda. Saya berasal dari Kedah. Tapi telah bermastautin hampir 10 tahun di bumi Johor ni sejak graduate di UTM …

Tips Pulang Ke Kampung Menaiki Bas Selesa Tanpa Angkut Barang SeloriRead More »

Cara Tambah Berat Badan Dengan Sihat & Selamat Tanpa Perlu Jadi Gemuk

Biasanya ramai yang cari cara nak jadi kurus atau kurangkan berat badan. Tapi jangan tak tahu ada jugak yang runsing bila badan terlalu ringan, tubuh yang kurus sampai orang kata macam tengah sakit dan kurang zat. Dulu berat badan saya pernah tak cecah pun 45kg. Memang tak lepas untuk derma darah. Frust betul. Siap salahkan …

Cara Tambah Berat Badan Dengan Sihat & Selamat Tanpa Perlu Jadi GemukRead More »

Peranan Detoksifikasi Dalam Kesihatan

Dalam menangani masalah kesihatan yang dihadapi customer seperti masalah berat badan & masalah kulit serta yang sewaktu dengannya, rata-rata pakar kesihatan akan mencadangkan proses detoksifikasi. Apa Itu Detoksifikasi? Menurut buku Detoksifikasi Tubuh & Manfaat Puasa (Ramli Hamid, pakar teknologi makanan), detoksifikasi adalah suatu proses meneutralkan dan membersihkan toksin dari dalam tubuh. Dalam erti kata lain, …

Peranan Detoksifikasi Dalam KesihatanRead More »

Cara Makan Suplemen Dengan Betul Supaya Usaha Beli Suplemen Tidak Sia-sia

Kasihan sungguh apabila ada pelanggan yang datang kepada kami bertanyakan cara makan suplemen yang betul setelah mereka membeli suplemen dengan pengedar lain. Suplemen sewajarnya dijual lengkap bersama cara makan yang betul. Tak dinafikan ada pelanggan yang membeli produk Shaklee tidak mendapat tips dan cara makan suplemen yang betul terutama jika membeli dari penjual atau pengedar …

Cara Makan Suplemen Dengan Betul Supaya Usaha Beli Suplemen Tidak Sia-siaRead More »

Multivitamin Untuk Kanak-kanak Yang Sedap Dikunyah Buat Anak Sihat & Cergas

  Sebelum ni, anak-anak saya kalau disuap sirap multivitamin pasti diorang tutup mulut rapat-rapat.   Tapi sejak baru beli multivitamin untuk kanak-kanak jenis boleh dikunyah ni, diorang rebut mintak nak lagi sebiji. Sedap katanya. Rasa anggur manis-manis masam sikit je. Nak tahu apa khasiatnya? Teruskan membaca. Vitalea For Children Multivitamin untuk kanak-kanak dari Shaklee ni …

Multivitamin Untuk Kanak-kanak Yang Sedap Dikunyah Buat Anak Sihat & CergasRead More »

petua mendapatkan anak perempuan

Berderet Anak Lelaki?Petua Hamil Anak Perempuan Sebagai Penyeri Keluarga

Ketika mula-mula mengandungkan anak pertama, memang tak dinafikan rata-rata pasangan suami isteri tak kisah sangat nak dapat anak lelaki atau anak perempuan. Yang penting anak yang dikandung sihat & cukup sifat seadanya. Apabila dah ramai anak, semuanya lelaki pula, tak kurang juga ada pasangan yang tercari-cari petua hamil anak perempuan. Selain menyerikan keluarga, anak perempuan …

Berderet Anak Lelaki?Petua Hamil Anak Perempuan Sebagai Penyeri KeluargaRead More »

Cara Berniaga Secara Online Antara Tips Dari Kelas Blog & FB Marketting Pro

  Saya baru pulang dari Kelas Blog & FB Marketting Pro, Bertam Pulau Pinang yang dianjurkan oleh iReach & group support ASB (Aku Sayang Bini) kira-kira 5 hari yang lalu. Dari kelas ini saya belajar cara berniaga secara online menggunakan beberapa tips & teknik terbaik untuk menguasai pasaran online menggunakan medium blog & juga facebook …

Cara Berniaga Secara Online Antara Tips Dari Kelas Blog & FB Marketting ProRead More »

cara lawas buang air besar

Cara Lawas Buang Air Besar Tanpa Sakit Walau Baru Lepas Bersalin Normal

Entri ni khusus untuk ibu-ibu yang pernah ada pengalaman melahirkan anak secara normal & pernah mengalami jahitan selepas bersalin normal. Memang nyeri & ngilu sungguh nak buang air besar terutama bagi ibu-ibu yang mengalami koyak teruk hampir di bahagian punggung. Saya faham. Teruskan membaca, perkongsian ini antara cara lawas buang air besar berdasarkan pengalaman saya …

Cara Lawas Buang Air Besar Tanpa Sakit Walau Baru Lepas Bersalin NormalRead More »

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.