ibu Uddin & Auni

-Live in a simple life -Biar kita yang menentukan kehidupan yang kita inginkan, bukan masalah yang menentukan bagaimana kita harus hidup

Jogging Antara Aktiviti Bersenam Untuk Sihat Kami Sekeluarga

  Apakah amalan gaya hidup sihat yang dapat kita praktiskan? Antara amalan gaya hidup sihat adalah: Makan makanan yang seimbang berdasarkan carta piramid makanan Mendapatkan rehat & tidur yang berkualiti Bersenam dengan konsisten setiap minggu Minum air kosong yang secukupnya Saya & suami memilih aktiviti berjogging pada setiap pagi Sabtu & Ahad sebagai aktiviti bersenam …

Jogging Antara Aktiviti Bersenam Untuk Sihat Kami SekeluargaRead More »

jadi ahli shaklee

Cara Membeli Dengan Harga Ahli Produk Shaklee

Lumrah manusia, sememangnya mahukan harga barang-barangan pada harga yang berpatutan atau lebih menjimatkan. Sebab tu kalau nak membeli belah biasanya kita akan buat tinjauan harga terutama pada barang-barang keperluan yang agak mahal seperti: lampin bayi susu tepung (bagi ibu-ibu yang dah wean-off anak-anak) detergen/ sabun cuci baju Betul kan? Sama seperti saya juga. Harga Ahli …

Cara Membeli Dengan Harga Ahli Produk ShakleeRead More »

Aktiviti Bersama Anak-anak di Figura 2014, UTM Skudai

Assalamu’alaikum & salam sejahtera semua pembaca ProVide Network 😀 Petang tadi, dalam jam 3 petang bermulanya pertandingan mewarna di Fiesta Gegar Razak ( Figura), Kolej Tun Razak, UTM Skudai. Memang dah daftarkan si Rafiuddin Afiq ni untuk sertai melalui guru tadikanya. Excited sungguh nak bawa Rafiuddin masuk pertandingan mewarna, maka ibunya pun mengorbankan 2 keping …

Aktiviti Bersama Anak-anak di Figura 2014, UTM SkudaiRead More »

Giveaway Bugslock Gelang Penghalau Nyamuk Di Mialiana.com

Assalamu’alaikum & selamat sejahtera, Terpanggil plak untuk turut serta dalam Giveaway yang dianjurkan oleh Kak Mia ni. Tarikh tamat penyertaan adalah pada jam 11.59 malam ini tau (14 November). So short. 4 hari je! Alhamdulillah pada Giveaway Kak Mia yang lepas, saya bertuah untuk memenangi produk penjagaan kulit wajah, Skincare Hesta. So far, so good.. …

Giveaway Bugslock Gelang Penghalau Nyamuk Di Mialiana.comRead More »

Testimoni berjaya hamil dengan set kesuburan Shaklee oleh seorang saudara saya

Asslamu’alaikum & salam sejahtera semua sahabat-sahabat & pembaca blog ProVide Network Semoga kalian sihat sejahtera & sentiasa senyum, ceria di samping keluarga. 😀 Syukur alhamdulillah baru-baru ni, saya mendapat berita yang amat menggembirakan. Saya bakal mempunyai seorang lagi anak saudara yang akan lahir pada tahun hadapan.. Saya doakan kakak saya ni akan mendapat seorang anak …

Testimoni berjaya hamil dengan set kesuburan Shaklee oleh seorang saudara sayaRead More »

Doa Semasa Hamil Yang Diamalkan oleh Ibu Anak Cerdik & Solehah

Sebelum tu, nak tanya, anda gembira x hari ni? Jika tengah sedih-sedih, ada tips & rahsia untuk kita boleh sama-sama tersenyum & ceria walau mungkin kita sedang ada masalah. Cara Syukur Nikmat Agar Happy & Tenang Sokmo from iReach HD on Vimeo. Ok.. Dah boleh senyum? Alhamdulillah.. Berbalik pada cerita doa semasa hamil tadi.. Saya …

Doa Semasa Hamil Yang Diamalkan oleh Ibu Anak Cerdik & SolehahRead More »

Kenali Saya Zaleha, pengamal & pengedar produk Shaklee

Assalamu’alaikum & hai semua pembaca setia ProVide Network!! Saja nak memperkenalkan diri kat sini apabila terjumpa gambar-gambar best yang boleh saya share sambil berentri serba sedikit tentang diri saya. Saya Zaleha Abdul Salam. Seorang isteri kepada Encik Mohd Awaluddin serta sekarang merupakan ibu kepada Rafiuddin Afiq (5 tahun) & Auni Batrisyia (1 tahun 6 bulan). …

Kenali Saya Zaleha, pengamal & pengedar produk ShakleeRead More »

Set Mudah Hamil yang membahagiakan & menceriakan seisi keluarga

Kira-kira 6 tahun yang lalu sebaik sahaja saya & suami sah bergelar suami isteri pada Februari 2008, ucapan yang banyak diberi kepada kami adalah, ” Tahniah, semoga cepat-cepat dapat anak…!” Berapa ramai antara kita pasangan yang dah berkahwin yang dapat ucapan yang sama macam kami? Sila angkat tangan? 😆 Alhamdulillah bagus ucapan mereka. Ia adalah …

Set Mudah Hamil yang membahagiakan & menceriakan seisi keluargaRead More »

Cara Kira Waktu Subur Untuk Memudahkan Kehamilan

Saya masih teringat, ketika mula mempelajari subjek Sains di sekolah menengah rendah sekitar 17 tahun yang lalu, topik pertama yang kami belajar adalah tentang Organ Pembiakan Seks. Wah.. bukan main excited lagi satu kelas masa tu. Seingat saya, ketika ujian penilaian dibuat, pertama kali saya dapat score 90 markah untuk topik ini sahaja… Amboi minat …

Cara Kira Waktu Subur Untuk Memudahkan KehamilanRead More »

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.