ibu Uddin & Auni

-Live in a simple life -Biar kita yang menentukan kehidupan yang kita inginkan, bukan masalah yang menentukan bagaimana kita harus hidup

Performance Hilangkan Dahaga & Kekejangan Otot Atlit Bidan Terjun

Assalamu’alaikum & salam sejahtera semua pembaca setia ProVide Network Semoga hari ini sentiasa lebih baik dari semalam 😀 Senyum kena lebih sikit pagi ni sebab saya nak kongsi testimoni adik beradik Team Cergas saya yang terpaksa jadi atlit bidan terjun dalam sukan lumba motor KBS-MAM Endurance Championship baru-baru ni. Atlit Bidan Terjun Yang Dahaga & …

Performance Hilangkan Dahaga & Kekejangan Otot Atlit Bidan TerjunRead More »

Testimoni Omega Guard Shaklee dari ibu-ibu yang prihatin

Seperti entri saya yang lalu, Omega Guard Shaklee adalah minyak ikan tulen yang berkualiti tinggi. Satu sajian Omega Guard bagi dewasa (3 kapsul) membekalkan 905mg asid lemak  Omega 3 bersamaan hampir 99% Omega 3 dalam 1000 mg minyak ikan. Baca lagi tentang minyak ikan tulen Omega Guard Fakta nutrisi saja mungkin tidak mencukupi. Kali ni …

Testimoni Omega Guard Shaklee dari ibu-ibu yang prihatinRead More »

Minyak Ikan Tulen Omega Guard Yang Berkualiti Tinggi

” Ku gembira sentiasa, badanku sihat & kuat, Biar panas atau sejuk, ku bermain penuh minat, Bermain, melompat sini sana..” Pernah nampak produk minyak ikan yang popular di iklan kaca TV tu? Kebanyakkan produk  minyak ikan di pasaran adalah terdiri daripada minyak ikan yang diproses dari sumber hati ikan. Berbanding produk-produk minyak hati ikan ini, …

Minyak Ikan Tulen Omega Guard Yang Berkualiti TinggiRead More »

Resepi Mudah Bubur Pesakit Rotavirus

Sepanjang Auni Batrisyia berada di dalam wad atas sebab rotavirus, saya memesan hanya bubur nasi untuknya. Sementara itu, Rafiuddin pula perlu berpuasa kerana perlu menjalani pembedahan appendix akibat serangan rotavirus ini. Sesudah discaj, doktor menyarankan hanya bubur nasi & lauk-lauk stim sahaja untuk mereka berdua disamping menghindari makanan manis & susu buat sementara waktu (3-5 …

Resepi Mudah Bubur Pesakit RotavirusRead More »

rotavirus

Fakta Tentang Rotavirus & Langkah Pencegahan

Seperti perkongsian saya dalam entri sebelum ini, doktor telah mengesahkan kedua-dua anak kami telah dijangkiti virus rotavirus pada penghujung Oktober yang lepas. Auni Batrisyia yang terlebih dahulu mengalami simptom cirit-birit ini tidaklah seberapa teruk keadaannya jika dibandingkan dengan si abang, Rafiuddin Afiq. Rafiuddin pula secara tidak langsung mendapat pengalaman berharga dalam hidupnya. Jika dulu dia …

Fakta Tentang Rotavirus & Langkah PencegahanRead More »

Jangkitan Rotavirus bukan sekadar cirit-birit atau muntah-muntah biasa

Oh dengar bab penyakit menular ni memang sangat merisaukan apatah lagi jika yang mengalaminya tu anak-anak kecil kita. Kisah Auni & Rafiuddin yang tidak sihat Kisah ni berlaku memang drastik. Berangkai-rangkai namun, alhamdulillah segala yang berlaku pasti berakhir juga. Sungguh pada mulanya kami sekeluarga memang tak menyangka yang cirit birit dialami Auni Batrisyia selepas dia …

Jangkitan Rotavirus bukan sekadar cirit-birit atau muntah-muntah biasaRead More »

Tempahan Baju Kurung Hanya RM30 Sepasang!

Assalamu’alaikum & selamat sejahtera Hari ni saja nak kongsi cerita tentang baju kurung. Seringkali kita apabila mencari baju yang dah siap dijahit pasti ada kelebihan & kekurangannya kan. Antara kelebihan membeli baju kurung yang dah siap dijahit ni adalah korang tak perlu persediaan awal & boleh dapat baju dalam masa yang singkat. Masalah Pada Baju …

Tempahan Baju Kurung Hanya RM30 Sepasang!Read More »

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.