set hamil shaklee

Best Sangat Ke Set Hamil Shaklee Tu

Betul ke best sangat set ibu hamil Shaklee ni?

Dulu-dulu saya sendiri pun tak pernah tahu yang Shaklee ni ada banyak rangkaian vitamin termasuklah untuk ibu yang sedang mengandung juga.

Saya sendiri kenal Shaklee bermula dari set menyusu. Itupun masa dah anak nombor 2 dah.

Best Sangat Ke Set Hamil Shaklee Tu?

set hamil shaklee

Kalau tanya orang yang tak pernah guna memang takde jawapan yang tepat sangat.

Saya tak nak tanya banyak, saya try je guna masa kehamilan anak ketiga kami. Saya tak amik langsung segala vitamin yang klinik biasa sediakan. Bila doktor tanya, saya jawab, “saya dah ada vitamin saya beli sendiri.”

Dengan niat & harapan, berilah pada mereka yang mungkin lebih memerlukan bantuan untuk suplemen bajet dari kerajaan ni.

Bacaan Hb Sangat Baik Dengan Set Hamil Shaklee

Ya.

Bacaan Hb (hemoglobin) saya, Alhamdulillah paling tinggi penah cecah 14 g/dL.

Ada sahabat saya, juga pengguna set vitamin prenatal Shaklee ni pun, bacaan Hb dia naik sampai 16 g/dL. Sampai nurse pun terkejut. Dia plak dah risau sebab 1st time pregnant, sampai macam tu skali naik tinggi bacaan dia­čśé

Walaupun Hb cun, najis taklah mudah sembelit macam makan zat besi yg biasa saya makan masa mengandung anak pertama & kedua dulu.

Berat Badan Naik Seimbang Dengan Set Hamil Shaklee

Antara side effect sepanjang hamil anak ketiga ni, saya memang tak berapa naik sangat berat badan.

Tak ada rasa mual loya yang teruk.

Tak ada rasa sugar craving terhadap makanan yang manis.

Alhamdulillah.

Mengikut pakar nutrisi, apabila badan kita cukup zat nutrisi & bersedia untuk berbadan dua, badan kita akan mudah untuk adapt. Sebab tu ada pendapat dari pakar, nak hamil, wanita perlu at least cukup vitamin B – asid folik sekurang-kurang 3-6 bulan sebelum nak mengandung.

Dan bila berat pun naik tak banyak mana, bacaan gula pun normal, tak ada risiko GDM, Alhamdulillah rasa syukur teramat bila mengandung pun dah umur 30-an, tak perlu hadap risiko penyakit degenaratif macam hampir kebanyakan ibu yang lain.

Semoga perkongsian ini bermanfaat.

Pilihlah vitamin yang puan-puan yakin untuk guna selamat dalam tempoh jangkamasa panjang  seperti mana vitamin Shaklee ni.

pengedar Shaklee Skudai



Yang Menulis:
SID Pro: Zaleha (ID: 962548)
Shaklee Products & Consultation
019-7646021
produkvitaminsemulajadi@gmail.com
Youtube Channel: Zaleha Awaluddin
FB: Produk Vitamin Semulajadi

Disclaimer: Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnosis, merawat, mengubati atau mencegah sebarang penyakit

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge