bisnes Shaklee

Bisnes Shaklee: Bisnes Online Yang Mudah Tanpa Modal Besar

Mudahnya urus bisnes shaklee ni secara online.

Bisnes Shaklee: Tak Perlu Buat Pinjaman Bank Untuk Stok

Nak tahu tak berapa modal untuk layak buat bisnes Shaklee ni secara sah?

  • RM79.50 je termasuk penghantaran secara courier untuk yang berada di Semenanjung
  • RM75 je termasuk penghantaran secara courier bagi yang berada di Pulau Langkawi
  • RM90.10 je termasuk penghantaran secara courier bagi yang berada di Sabah/ Sarawak
  • RM85 je termasuk penghantaran secara courier bagi yang berada di Pulau Labuan

Modal lain adalah masa & kelapangan untuk setup kedai online tu  🙂

Alhamdulillah sebab most of the time tak perlu nak simpan banyak-banyak stok.

bisnes shaklee

Biasanya saya akan simpan serba satu je item paling hot customer nak di rumah/ sepanjang perjalanan untuk pergi ke mana-mana. The rest adalah memang suplemen stok guna sendiri seisi keluarga  🙂

Bisnes Shaklee Secara Online: Ala-ala Dropship Juga

bisnes shaklee

Penghantaran Secara COD

Kalau tiba-tiba customer sangat nk urgent #cod shaklee padahal masa tu tgh takde stok & branch rasmi Shaklee pula tengah closed, in shaa Allah ada je talian hayat… kami sesama pengedar Shaklee yg berdekatan akan saling membantu antara satu sama lain.. pinjam-pulang stok 🙂

Kami available untuk COD ke kawasan berikut:

  • Taman Universiti
  • UTM Skudai
  • Seluruh Skudai
  • Johor Bahru
  • Senai
  • Kulai

Caj penghantaran bergantung pada kawasan. Tiada caj dikenakan jika customer boleh walk in sekitar Taman Universiti.

Yang jauh dari kawasan capaian cod (cash on delivery), biasanya kami akan gunakan khidmat penghantaran secara courier atau poslaju juga.

Penghantaran Secara Courier

  • GDex atau Citylink – kadar rata RM10.60 (S/M), RM21.20 (S/S)
  • Ambil masa sekitar 2 hari dalam masa bekerja (sebelum jam 3 petang) – 4/5 hari bergantung pada kawasan & masa tidak bekerja.
  • Stok fresh direct dari warehouse Shaklee di Subang Jaya.

Penghantaran Secara Poslaju

  • Kadar bergantung pada berat timbangan.
  • Ambil masa sekitar 2 hari dalam masa bekerja/ 3-4 hari bergantung pada kawasan & masa tidak bekerja.
  • Current stok on hand.

Yang bestnya duduk Skudai ni, ada 1 kiosk poslaju yang dibuka hampir 7 hari setiap minggu.. Masa penghantaran terakhir untuk jalan pada hari yang sama adalah sebelum jam 5 petang.

Alhamdulillah sangat, tiada masalah kalau nk pastikan barang cepat sampai kepada customer  😀

Saya pernah menghantar vitamin ke Kuching, Sarawak sebelum jam 5 petang di kiosk Poslaju U-Mall tersebut. Keesokkannya customer dah terima barang sekitar jam 11 tengahari  😉

Q&A Bisnes Shaklee Kami

Soalan 1:
=======
Bila bercuti kedai awak pun tutup la ye?

Jawapan:
========
Bila dah namanya bisnes online, Alhamdulillah kedai kami sentiasa beroperasi walaupun ketika itu saya mungkin sedang berada atas jalan / pulang ke kampung halaman

Alhamdulillah masa inilah, kami ada #shaklee2u yang sangat memudahkan urusan penghantaran vitamin kepada customer sekiranya tiada stock on hand pada ketika itu

bisnes shaklee

Selepas customer dah bank in, kami hnya perlu klik-klik saja & order customer akan dihantar dalam masa paling awal 2-3 hari pada hari bekerja (bergantung pada masa penerimaan wang & order dilakukan) seperti yang dijelaskan tadi.

Soalan 2:
========
Saya nak guna cash pada masa sekarang, boleh tak jika saya beli & bayar vitamin ni guna kad kredit ?

Jawapan:
========
Boleh sangat-sangat 🙂 Awak klik-klik je kat e-sell saya, nanti pihak Shaklee akan uruskan penghantaran secara courier.

bisnes shaklee
Bila jumpa je logo ni dalam mana-mana entri saya, bolehlah utk terus klik & beli menggunakan kad kredit/ kad debit

 

Pembelian menggunakan kad kredit atau kad debit di e-sell adalah tidak dikenakan sebarang caj tambahan.

Tutorial Menggunakan E-Sell

Oklah, jika ada apa-apa lagi pertanyaan lanjut samada tentang:

  • bagaimana nak join buat bisnes Shaklee atau
  • cara nk beli vitamin & dapatkan konsultasi secara percuma dari kami, terus je hubungi nombor ini ya

019-7646021 (Zaleha)

Yang Menulis:
SID Pro: Zaleha (ID: 962548)
Shaklee Products & Consultation
019-7646021
produkvitaminsemulajadi@gmail.com
FB: Produk Vitamin Semulajadi

Disclaimer: Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnosis, merawat, mengubati atau mencegah sebarang penyakit

1 thought on “Bisnes Shaklee: Bisnes Online Yang Mudah Tanpa Modal Besar”

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge