Cara Atasi Masalah Kolesterol Tinggi Tanpa Ubat & Lebih Selamat

Ramai orang ada masalah kolesterol yang tinggi samada sedar atau tidak. Percayalah, nak tahu tak kenapa? Ada banyak sebab kenapa kita boleh dapat masalah kolesterol ni.

Salah satu sebabnya adalah memang tabiat pemakanan kita sendiri.

Sebab lain adalah lifestyle kita.. & ada jugak dari faktor genetik.

Cara Atasi Masalah Kolesterol Tinggi Tanpa Ubat

Ada banyak cara yang kita boleh usahakan seawal mungkin untuk atasi masalah kolesterol tinggi ni tanpa ubat. Namun, kalau anda dah pun berjumpa doktor & doktor detect, masalah kolesterol sangat membahayakan & kena makan ubat, silakan patuhi nasihat doktor yang sewajarnya.

Namun, difahami, pengambilan ubat kolesterol dalam jangka masa yang panjang, boleh menjejaskan faktor-faktor tertentu contohnya masalah seksual lelaki.

Pada masa yang sama, kita usahakan lah juga tips-tips yang lain seperti yang berikut:

  • ubah lifestyle
  • kawal pemakanan
  • ambil suplemen yang khusus & berkualiti

(1) Ubah Gaya Hidup Antara Cara Atasi Masalah Kolesterol Tinggi Dengan Berkesan

Gaya hidup sihat macam mana agak-agak berkesan untuk atasi masalah kolesterol tinggi nih?

Ya, cuba patuhi yang berikut:

  • tidak merokok/ bukan secondary smoker
  • bersenam secara teratur & rutin
  • berfikiran positif
  • cukup tidur yang berkualiti

(2) Kawal Pemakanan

Nak tak nak, memang kenalah makan secara bersederhana. Sedap macam mana pun, elakkanlah makan sampai berpinggan-pinggan.

Dalam Islam sendiri sebagai contoh, Rasulullah SAW sendiri dah sarankan untuk kita makan secara bersederhana, berhenti sebelum kenyang.

(3) Ikhtiar Suplemen Yang Berkualiti & Diyakini Selamat

Memang mungkin ada banyak jenis suplemen kat pasaran mahupun kat farmasi. Namun, pilihlah yang anda yakini selamat & berkualiti.

Boleh try Phytocol ST.

Pernah dengar pasal Phytocol ST?

Basically Phytocol ST ni adalah dari tumbuhan. Ia menyerupai struktur kolesterol yang mampu menghalang serapan kolesterol terus ke dalam saluran darah.

Testimoni Phytocol ST

Suami Fina sendiri.. dia makan Phytocol ST & Omega Guard. Dari bacaan 7 mmol/L asalnya, lepas 3 bulan amalkan, bacaan total kolesterol turun kepada 5.4 mmol/L, tanpa control makan, makan seperti biasa.

masalah kolesterol tinggi
Ini adalah testimoni & feedback customer. Kesan terhadap individu mungkin berbeza bergantung pada keadaan masing-masing

atasi masalah kolesterol tinggi

Berminat nak ikhtiar yang terbaik untuk kawal masalah kolesterol anda / ahli keluarga anda? Boleh hubungi saya, Zaleha, di 019-7646021 atau terus

pengedar Shaklee Skudai



Yang Menulis:
SID Pro: Zaleha (ID: 962548)
Shaklee Products & Consultation
019-7646021
produkvitaminsemulajadi@gmail.com
Youtube Channel: Zaleha Awaluddin
FB: Produk Vitamin Semulajadi

Disclaimer: Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnosis, merawat, mengubati atau mencegah sebarang penyakit

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge