Cara Beli Shaklee Online : Panduan Untuk Ahli Shaklee

Sebenarnya ramai yang tak tahu betapa mudahnya untuk membuat pesanan membeli vitamin Shaklee secara atas talian apabila dah sah menjadi ahli.

Yang lucunya juga, ada customer saya haritu, takut-takut nak daftar jadi ahli kerana taknak dipaksa untuk hadir mesyuarat-mesyuarat.. hihi.

Sebelum saya share step by step cara beli shaklee online ni, suka untuk saya refreshed balik, yang sebagai ahli Shaklee,

Kita tak wajib pun untuk menjadi pengedar & membuat bisnes Shaklee ni :mrgreen:

& sekiranya ter berminat nak buat bisnes pun, terutama di dalam network saya, kami tak wajib pun untuk attend mesyuarat tertentu. Kebanyakannya semua atas talian, even pergi kelas pun banyak secara online sahaja  🙂

Step By Step Cara Beli Shaklee Online

Senang je sebenarnya.

Untuk membuat pesanan vitamin secara terus di website ahli Shaklee, item penting adalah kad kredit ataupun kad debit  🙂

Langkah 1:

Log masuk ke website ahli Shaklee ni (http://shaklee2u.com.my/mbst_en/)

Masukkan nombor ID & kata laluan.

Jika tak ingat, segeralah merujuk upline anda masing-masing atau hubungi customer service Shaklee di 03-56223188

Langkah 2:

Klik tab shopping. Kemudian, pilih agree.

 

Langkah 3:

Isi maklumat penerima. Nama penuh, nombor telefon bimbit & alamat utk shaklee hantar barang. By default, alamat di sini adalah alamat mula-mula ahli ketika isi borang pendaftaran.

Langkah 4:

Klik pilih pada item yg nak dibeli.

Langkah 5:

Klik add to shopping cart. Jika nak adjust kuantiti, boleh ubah pada cart nnt. By default qty adalah 1.

Kos penghantaran adalah rata pada RM10.60 (semenanjung Malaysia) & RM21.20 (Sabah/Sarawak).

Percuma kos hantar sekiranya:

  • ada vivix dalam order
  • total order RM800 ke atas (semenanjung)
  • total order RM1000 ke atas (sabah/sarawak)

Langkah 6:

Isi maklumat pembayaran. Order online d web shaklee hnya guna kad debit/kad kredit.

Langkah 7:

Bagi yang pertama kali order online, klik add new card. Isikan semua detail kad kredit/ debit kita.

  • Nombor tertera pd depan kad
  • CVV2 tu nombor 3 digit pd blkg kad.
  • Expired ada pd depan kad

Langkah 8:

Confirmkan detail pd maklumat penerima & klik confirm payment

Langkah 9:

Nnt akan dpt sms dr pihak bank utk kod msos kad

Langkah 10:

Isi nombor kod yang dihantar secara sms ke telefon bimbit kita. Then order pun selesai & berjaya dibuat  🙂

Senang je kan.

Untuk order dari hari Isnin – hari Khamis sebelum jam 3 petang, in shaa Allah Shaklee urus untuk barang keluar pada hari yang sama. Jika syarikat courier tak cuti esoknya, barang akan sampai paling cepat tengahari esok.

Semoga bermanfaat & membantu carian anda  😉

 

Yang Menulis:
SID Pro: Zaleha (ID: 962548)
Shaklee Products & Consultation
019-7646021
produkvitaminsemulajadi@gmail.com
FB: Produk Vitamin Semulajadi

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge