Cara Buat Autoreactivation Shaklee Kekal Ahli Shaklee Aktif Untuk Lebih Jimat

Tutorial ini saya sediakan secara umum untuk semua ahli Shaklee & khususnya yang dah sign up di bawah teamProVide saya.

Feel free untuk bertanya jika ada yang tak jelas ya.

Memandangkan pihak Shaklee buat tawaran untung extra RM10 e-voucher ni, jadi agak rugi jugalah jika siapa yang sukakan penjimatan tapi tak grab.

cara buat autoreactivation shaklee

Ok, jom kita semak bagaimana cara buat autoactivation Shaklee ni hanya secara online. Tak perlu bergerak ke branch/ HQ Shaklee.

Step By Step Cara Buat Autoreactivation Shaklee Secara Atas Talian

Sebelum tu, ni saya tunjukkan status autoreactivation tu kita boleh view bila lihat pada Geneology Inquiry

Kalau dah berjaya buat autoreactivation ni, akan tulis status “Yes”

Kalau belum status adalah ” – “

Step 1:

cara buat autoreactivation shaklee

Log masuk ke akaun shaklee2u masing-masing.

https://www.shaklee2u.com.my/mbst_en/

Masukkan ID & password anda ya. Jika tak ingat password, boleh reset klik forgot password.

Semak email anda samada di inbox/ junk/ spam mail untuk dapatkan password baru dari Shaklee ini.

Step 2:

cara buat autoreactivation shaklee
Klik masuk ke tab My Account

Step 3:

cara buat autoreactivation shaklee
Klik Auto Reactivation

Step 4:

Baca terma & syarat. & klik setuju (Agree)

Step 5:

cara buat autoreactivation shaklee

Pilih kad kredit/ debit yang kita nak pihak Shaklee deduct untuk buat pembayaran secara auto ini.

Nanti tunggu TAC/ kod MSOS bagi payment. Ini hanya sekali je manually. Selepas ni, untuk next expiry, Shaklee akan buatkan auto deduction.

Lepas tu, katakan nak check e voucher dah ada ke tak dalam sistem, just klik pada E-Cash untuk semak.

Expiry date untuk E-Voucher adalah selama 3 bulan dari tarikh kita buat Auto-Reactivation ni.

Manfaat Buat Autoreactivation?

Kalau buat sekarang sebelum 1 November 2017, ada extra e-voucher lah boleh diguna untuk tebus dalam minimum RM100 pembelian (termasuk GST & shipping cost jika ada).

Kalau buat selepas 31 Oktober 2017 ni, walaupun tak dapat extra RM10 e-voucher tu, dah mudahkan kita untuk activate.

Kot terlupa nak activate lagi 2 tahun/ setahun depannya, sistem dah tolong activatekan ID kita.

Tak lah terlepas benefit/ manfaat sebagai ahli & layak ke atas semua bonus cashback.

Jika dah tak berminat lagi untuk buat autoreactivation ni, boleh juga klik balik pada info kad debit tadi untuk Unsubscribe.

Semoga tutorial ini bermanfaat.

Silakan share kepada yang memerlukan.

Terbaik, sila rujuk lebih lanjut pada upline anda masing-masing @ terus ke Shaklee Customer Service di 603-5622 3188 

 



Yang Menulis:
SID Pro: Zaleha (ID: 962548)
Shaklee Products & Consultation
019-7646021
produkvitaminsemulajadi@gmail.com
FB: Produk Vitamin Semulajadi

1 thought on “Cara Buat Autoreactivation Shaklee Kekal Ahli Shaklee Aktif Untuk Lebih Jimat”

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge