Upline-shaklee-cara-buat-bisnes-shaklee-online-mentor-bisnes-shaklee-pengedar-shaklee-skudai-johor-bahru

Cara Buat Bisnes Shaklee Online Pengedar Shaklee Skudai & Johor Bahru

Mencari side income untuk buat bisnes secara online? Kalau anda seorang yang menjaga kesihatan & berminat nak buat duit lebih secara online, anda patut pilih buat bisnes Shaklee secara online.

Bagaimana caranya untuk buat bisnes Shaklee secara online? Anda kena tahu cara yang betul sebelum anda tersalah langkah!

Cara Buat Bisnes Shaklee Secara Online

(1) Dapatkan Mentor Bisnes Shaklee Berpengalaman

Untuk buat bisnes Shaklee secara online, kita perlu ada mentor.

Ini penting supaya kita tak ulang kesilapan yang mungkin akan berlaku sepanjang buat bisnes.

Pilihlah mentor yang berpengalaman menjalankan bisnes Shaklee secara online seperti saya. Ewah  :mrgreen:

Upline-shaklee-cara-buat-bisnes-shaklee-online-mentor-bisnes-shaklee-pengedar-shaklee-skudai-johor-bahru

(2) Group Support Yang Aktif

Saya adalah founder kepada team ProVide. Team ProVide merupakan subset kepada Cergas Group & iReach.

Upline-shaklee-cara-buat-bisnes-shaklee-online-mentor-bisnes-shaklee-pengedar-shaklee-skudai-johor-bahru

ProVide > Cergas > iReach

Upline-shaklee-cara-buat-bisnes-shaklee-online-mentor-bisnes-shaklee-pengedar-shaklee-skudai-johor-bahru

Kami antara pengedar Shaklee yang bertauliah dalam memberikan konsultasi terbaik.

Group kami antara yang aktif dalam:

  • online coaching
  • offline coaching
  • cross-coaching
  • group gathering

Upline-shaklee-cara-buat-bisnes-shaklee-online-mentor-bisnes-shaklee-pengedar-shaklee-skudai-johor-bahru

Alhamdulillah walau ada yang tinggal jauh (luar negara pun ada) coaching dan mentoring tetap boleh dijalankan.

Upline-shaklee-cara-buat-bisnes-shaklee-online-mentor-bisnes-shaklee-pengedar-shaklee-skudai-johor-bahru

6 Sebab Kenapa Perlu Daftar & Buat Bisnes Shaklee Dengan team ProVide

(1) Saya Ajar Anda Buat Marketing

Anda tak perlu ada sijil kelulusan tertentu dalam bidang pemasaran.

Anda hanya perlu buat saja. Jika anda rajin ikut apa yang diajar, anda akan nampak hasil yang ohsem setiap hari. Yang penting ICU = ikut cakap upline.

(2) Marketing Secara Online

Tidak wajib keluar rumah untuk promote barang dan menjual. Kalau ada order dari customer, boleh terus pos dari website menggunakan courier rasmi pihak Shaklee.

Suami saya memang tak suka saya bukak booth kat luar sebab nanti anak-anak terbengkalai merata-rata pula perginya.

Jadi, Alhamdulillah, buat bisnes online ni saya bebas bersama anak-anak, dalam rumah/ dalam kereta.

Upline-shaklee-cara-buat-bisnes-shaklee-online-mentor-bisnes-shaklee-pengedar-shaklee-skudai-johor-bahru

Antara medium yang saya fokus untuk ajar:

  • blog
  • facebook
  • instagram
  • vlog

(3) Fokus Jual Apa Yang Anda Mahir & Minat

Kami strictly menentang bisnes yang membuatkan anda perlu memborong stok berkoyan-koyan sampai kena simpan bawah katil!

Tidak perlu membuat pinjaman bank semata-mata untuk beli stok dan naik rank! No such things.

Kami ajar anda untuk fokus study set vitamin yang anda minat nak jual & minat nak mahir. Jika ada pun, perlu beli vitamin yang hanya anda minat nak guna untuk mahirkan diri dengan vitamin tersebut.

(4) Pulangan Tunai Berganda

Kami akan ajar anda buat untung jualan. Yang lagi best untung tunai bukan sekadar dari jualan, malah dapat juga dari bonus cashback setiap pertengahan bulan.

untung runcit (12%-25%)
bonus bulanan (up to 21%)

Group kami sangat menjaga hak untung retail setiap pengedar. Anda akan diajar untuk fokus menjual set vitamin pada harga retail yang ditetapkan pihak HQ Shaklee.

Masa awal pembabitan saya sebagai ahli Shaklee, untung runcit pertama yang saya pernah dapat adalah dari jualan sebotol vitamin GLA Complex sebanyak ~ RM20.

Bonus cashback pertama saya adalah sebanyak RM23 saja. Alhamdulillah saya dah merasa 2,3 dan 4 angka bonus sehingga hari ini  🙂

Tapi, dengan Shaklee boleh dapat lebih lagi. 5-6 angka pun boleh jika kita sanggup berusaha.

(5) Rewards Group

Saya sendiri pernah buat contest dalam group saya untuk hadiah vitamin. Paling mahal yang saya offer adalah Vivix untuk ahli group saya yang layak.

Of course yang rajin dan menepati syarat akan layak dapat.

Group besar pula, saya pernah dapat macam-macam vitamin juga.

  • collagen powder (nilai RM315.90)
  • vivix (nilai RM503.50)

Upline-shaklee-cara-buat-bisnes-shaklee-online-mentor-bisnes-shaklee-pengedar-shaklee-skudai-johor-bahru

Yang terkini, saya sendiri bakal membawa pulang 1 gm emas 999, reward dari Cergas Group. Anda pun berpeluang dapat jika sertai team saya & sertai cabaran berblogging.

(6) Bonus Berganda

bonus dari jualan
bonus kereta

Dalam bisnes Shaklee, selain peluang untuk dapat tunai dari jualan & bonus bulanan, Shaklee juga membayar bonus kereta dalam bentuk wang tunai kepada yang layak.

Bonus kereta ni tak semesti untuk beli kereta. Terpulang jika nak guna untuk bayar rumah/ beli apa-apa keperluan lain pun boleh.

(7) Trip Percutian Percuma Bertaraf Lebih 5 Bintang (Umrah/International)

Sudahlah semuanya ditanggung, boleh bawa pasangan, ibu, bapa, anak-anak, adik-beradik, wow sangat!

Percutian ini memang untuk business leader yang layak.

Dah tak sabar nak jadi sebahagian dari team kami? Hubungi saya di whatsapp ini.



Yang Menulis:
SID Pro: Zaleha (ID: 962548)
Shaklee Products & Consultation
019-7646021
produkvitaminsemulajadi@gmail.com
FB: Produk Vitamin Semulajadi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge