Cara Hilangkan Parut Chicken Pox Dewasa Untuk Wajah Lebih Berseri Bersama Pasangan

ni gambar yang dah ditapis.. meremang weh kalu tgk chicken pox dewasa yang lain-lain tu.. erkk

Siapa tak pernah lagi kena chicken pox? Ke tak tahu pun apa tu chicken pox ni? Teruk sangat ke parut chicken pox?

Pendek kata, chicken pox ni adalah cacar air. Lepas dapat demam, biasanya memang akan meninggalkan parut terutama di muka & badan. Boleh baca lanjut pasal chickenpox yang disebabkan oleh virus varicella ni kat sini

Terfikir tak, ada ke cara hilangkan parut chicken pox ni tanpa perlu buat pembedahan plastik atau yang sewaktu dengannya?

Baca lagi. Saya kongsikan caranya dengan anda semua!

Kisah Isteri Yang Malu Kerana Berparut Chicken Pox

Oh ya, sebelum tu, jom hayati kisah sayu seorang isteri ni.

Puan Hidayah pada asalnya memang tak de masalah kulit yang serius.

Selepas 2 minggu anaknya mengalami chicken pox, dia pula yang dijangkiti, seterusnya mendapat parut chicken pox yang sangat teruk terutama di muka.

Disebabkan berasa sangat tidak selesa & gatal-gatal di muka, semua parut di wajahnya menjadi bertambah parah kerana sering digaruk & dikutil.

Tapi, dengan izin Allah, melalui usaha Puan Hidayah yang konsisten dia dah dapat balik wajahnya yang berseri tu seawal sebulan..

cara hilangkan parut chicken pox

Apa rahsianya? Apa dia buat?

Tengok je video ni.. 😎

Ubat Chicken Pox Dewasa Sampai Dia Jadi Miss Universe Semula from iReach HD on Vimeo.

Cara Hilangkan Parut Chicken Pox Dengan Selamat & Berkesan

Saya masih ingat lagi pesan orang-orang lama, jika kita terkena chicken pox atau cacar air ni, jangan sekali kali makan kicap atau terdedah kepada air hujan.

Antaranya dikatakan boleh menambahkan keparahan kepada kesan parut chicken pox sedia ada.

Namun begitu, tak usahlah kita risau lagi..

Seperti dalam video tadi ada cara untuk hilangkan kesan parut wajah yang disebabkan oleh masalah chicken pox ni.

Fungsi Suplemen Pada Kesan Parut Chicken Pox

(1) B Complex

cara hilangkan parut chicken pox

Bila wajah kita penuh dengan parut chicken pox, tentu kita dalam keadaan stress kan?

Malu.. Hilang keyakinan diri.. Tertekan..

Inilah fungsi utama kesemua 8 komponen vitamin B, iaitu membantu meningkatkan fungsi rasa tenang dalam diri kita. Pada masa yang sama, kesemua gandingan mantap B1, B2, B3, B5, B6, B12, asid folik & biotin ini juga membantu pembentukan sel darah merah yang sihat & juga antibodi.

Boleh baca lagi tentang vitamin B Complex di sini.

 (2) Vitamin E Complex

cara hilangkan parut chicken pox

1 biji kapsul minyak vitamin E ni nampak hanya kecil tapi sebenarnya cukup untuk dibuat masker terus ke atas parut-parut chicken pox tersebut.

Hanya koyakkan kapsul & terus sapukan minyak vitamin E ini secara nipis ke atas parut. Biarkan semalaman.

Kenapa vitamin E bagus untuk parut?

  • Antioksidan yang kuat – bantu dalam menentang radikal bebas
  • Anti penuaan – membantu memulihkan tekstur kulit & tona wajah

Baca lagi tentang Vitamin E di sini

(3) Vitamin C

cara hilangkan parut chicken pox

Dalam hal ni vitamin c 500mg Sustained Release adalah antara contoh vitamin C terbaik.

Kenapa? Saya pernah kongsikan rahsia & kebaikan vitamin C ini di sini.

Untuk kulit, vitamin C banyak membantu dalam fungsi pembentukan kolagen. Kalau nak tau, kolagen ni komponen asas dalam otot/ rangka. Sebab tu mana-mana area parut yang bermasalah (kulit dengan tekstur tak sekata/kasar) mudah dilentur kembali melalui vitamin C.

Jangan tak tau, vitamin C juga bantu dalam pencerahan kulit wajah. Maka kesan parut gelap gelita bakal kembali pudar & cerah sekata!

(4) Energizing Soy Protein (ESP)

cara hilangkan parut chicken pox

Ya! Inilah dia pembekal protein untuk kesihatan kulit!

Kita memang perlukan protein sebab untuk bina sel kulit yang baru memang kerja protein.

Tambahan pula, orang yang baru je pulih dari demam cacar air ni memang wajar diberi ESP sebab ESP juga bantu beri tenaga.

Lagi best, ESP juga antara masker hebat yang sangat membantu memulihkan kesan parut dengan lebih cepat!

Baca khasiat & apa itu ESP lebih lanjut di sini.

(5) Gamma Linolenic Acid (GLA)

cara hilangkan parut chicken pox

GLA ni diperbuat dari minyak bunga borage.

Peranan GLA lebih kepada menyelia hormon dalam badan. Apa pula kaitan dengan kesan parut chicken pox?

Perasan tak tadi, Puan Hidayah ni mengadu gatal-gatal sekitar parut dia tadi kan?

Maka inilah fungsi GLA.

  • kurangkan inflamasi kulit
  • memperbaiki tona kulit

Nak baca lebih lagi tentang GLA? Klik di sini untuk tahu apa lagi kebaikan GLA.

OKlah.. rasanya dah banyak juga tips & cara hilangkan parut chicken pox yang dapat anda cuba!

Jika anda perlu bantuan untuk hanya pilih mana yang anda lebih perlu secara bajet yang lebih kecil, terus hubungi saya juga

019-7646021

Konsultasi & Suplemen Semulajadi Terbaik Untuk Parut Wajah Anda!

Saya adalah pengedar sah Shaklee Skudai yang bertauliah!

Terima kasih!

Kongsikan artikel ini kepada sesiapa sahaja yang mungkin memerlukannya..

Disclaimer: Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnosis, merawat, mengubati atau mencegah sebarang penyakit

 

ibu Uddin & Auni

-Live in a simple life -Biar kita yang menentukan kehidupan yang kita inginkan, bukan masalah yang menentukan bagaimana kita harus hidup

You may also like...

1 Response

  1. shukran says:

    blogwalking here..

    #kliknuffang #visit me on shukranzahari.blogspot.com
    #happy blogging
    shukran recently posted…Cara Mengenalpasti Seseorang Sedang MenipuMy Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.