cara kreatif kitar semula

Cara Kreatif Kitar Semula Bekas Produk Shaklee

Jom Kitar Semula!
Rasanya kempen #reused #reduce #recycle ni dah lama femes & dok ulang-ulang kat hampir semua media

Macam kalau kat area perumahan kitorang pun dh berkuatkuasa bagi pengasingan sampah jenis sisa makanan / sisa pepejal ni

Negara kita memang agak ketinggalan jika dibanding dengan negara di luar spt Jepun/ Jerman atau mana2la negara yg ada teknologi canggih utk pelupusan sampah tu, namun x bererti pemikiran & tindakan kita juga harus ke belakang

Kat sini saya nak kongsi cara kreatif kitar semula yang boleh diaplikasikan kepada bekas-bekas produk Shaklee yang ada dalam rumah kami.

Cara Kreatif Kitar Semula Bekas Produk Shaklee Yang Sangat Berguna

Kebanyakkan balang ESP , MealShakes ,Cinch Shake , Performance Drink memang ada manfaatnya utk diguna semula.

Antaranya kita boleh guna balik sebagai bekas mengisi barang (terutama mainan anak-anak yg sering bersepah sana sini )

cara kreatif kitar semula

Selain yg sy share dlm gambar, balang-balang  ini boleh juga digunasemula utk isi rempah ratus, syiling, beras malah boleh sgt kalau nak menanam sayur di dalamnya .

Kalau bekas yg bertutup tu, silalah label utk memudahkan penyimpanan & penggunaan

 

Semoga cara kreatif kitar semula ini bermanfaat untuk mengurangkan sisa pepejal kita ke alam sekitar!

Selamat mencuba 🙂

 

Yang Menulis:
SID Pro: Zaleha (ID: 962548)
Shaklee Products & Consultation
019-7646021
produkvitaminsemulajadi@gmail.com
FB: Produk Vitamin Semulajadi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge