cara merawat sembelit

Cara Lawaskan Sembelit Berkesan Tanpa Julab

Saya ada kenal beberapa orang yang ada masalah sembelit ni. Masalah diorang adalah tak de rasa nak berak pun. Side effect tak membuang hari-hari ni, mulalah badan asyik berangin, bila kentut, berbau kuat betul!

Kesian bila ada yang sembelit ni. Yang sampai najis berdarah pun ada tiap kali baru nak buang air besar. Sebab najis jadi keras sangat dah.

Ada beberapa cara lawaskan sembelit tanpa perlu anda telan julab yang lagi bagus & berkesan tanpa kesan sampingan.

Cara Lawaskan Sembelit Berkesan Tanpa Kesan Sampingan

Ada beberapa cara yang boleh diusahakan untuk lawaskan masalah sembelit selain telan julab. Antaranya adalah:

(1) Buah Prune/ Buah Tin

Dua buah-buahan ini antara yang dikaji terbukti membantu sebagai “julab semulajadi” yang melawaskan masalah sembelit.

(2) Bersenam

Senaman & bergerak aktif membantu pergerakan otot menolak najis. Amalkan 20 minit berjalan dalam sehari & lakukan secara rutin setiap hari.

(3) Minum Segelas Besar Air

Ingat untuk minum air kosong 1 gelas besar (300 ml) setiap 10 minit selama setengah jam. Air kosong membantu melancarkan pembuangan najis.

(4) Suplemen Shaklee Untuk Sembelit

Shaklee ada beberapa penyelesaian yang sangat berkesan untuk menangani masalah sembelit. Seperti yang saya pernah kongsikan cara merawat sembelit tanpa ubat sebelum ni,

  • minyak ikan Omega Guard
  • magnesium dalam Ostematrix

boleh membantu melancarkan pembuangan najis. Namun begitu, selain suplemen di atas, ada 1 suplemen Shaklee yang paling cepat membantu masalah sembelit.

Namanya Herblax!

Herblax – Herba Yang Mencuci Usus & Melawaskan sembelit

Herblax ni adalah herba yang membantu melawaskan sembelit secara lembut tanpa kesan sampingan.

Antara ramuan yang terkandung di dalam Herblax adalah:

  • daun Senna (Folium Casia angustifolia)
  • batang Buckthorn (Cortex Rhamnus frangula)
  • akar Licorice (Radix Glycyrrhiza glabra)
  • daun Alfalfa (herba Medicago sativa)
  • biji Fennel (Semen Foeniculum vulgare)
  • biji Anise (Semen Pimpinella anisum)
  • akar Rhubarb (Radix Rheum palmatum)
  • bunga Blue Malva (Flos Malva sylvestris)
  • akar Culvers (Radix Veronicastrum virginicum)

Semua ramuan ini, para saintis dah study & kaji dulu keberkesanan & kualiti herba ini yang dibuktikan turun temurun membantu melawaskan sembelit secara tradisi.

Testimoni Herblax Untuk Melawaskan Sembelit

(1) Ambil Herblax Untuk Slimming Tak Sengaja Bantu Masalah Buasir

“Alhamdulillah, customer ambik Herblax untuk slimming, tapi dia cakap Herblax membantu masalah buasir dia.

Kalau nak membuang senang jer…”

Baru 2 minggu ambil Herblax untuk percubaan, sekarang dah request lagi Herblax.
cara lawaskan sembelit

(2) Bila Makan Herblax, Membuang Lebih dari Sekali

“Selalunya memang membuang sekali setiap pagi.

Tapi bila makan herblax, membuang lebih dari sekali. Macam kalau terlebih makan untuk breakfast atau lunch, hari yang sama, petang tu jugak akan buang air besar…”

cara lawaskan sembelit

 

(3) Dulu Sembelit Buang Seminggu 2 Kali, Sekarang Dengan Herblax, Setiap Pagi Buang

“Saya dulu ada masalah sembelit yang agak teruk. Kadang-kadang seminggu baru 2 kali buang air besar, itu pun dalam keadaan susah.

Alhamdulillah, lepas consume Herblax, tiada lagi masalah sembelit. Setiap pagi dah mudah nak buang air besar, badan pun rasa cergas je”,

cara lawaskan sembelit

 

Usah biarkan sembelit membelenggu hidup anda. Saya sedia membantu memberikan konsultasi yang terbaik. Dapatkan Herblax & mana-mana vitamin Shaklee yang anda inginkan di sini.

pengedar Shaklee Skudai



Yang Menulis:
SID Pro: Zaleha (ID: 962548)
Shaklee Products & Consultation
019-7646021
produkvitaminsemulajadi@gmail.com
FB: Produk Vitamin Semulajadi

Disclaimer: Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnosis, merawat, mengubati atau mencegah sebarang penyakit

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge