cara merawat alergik

Cara Merawat Alergik Yang Mudah & Semulajadi Tanpa Ubat

Pernah tak korang terfikir cara merawat alergik yang semulajadi tanpa ubat? Saya pun tak tahu sangat kesahihannya sehinggalah saya dapat 1 testimoni dari luar negara ni & ikhtiarkan pula pada customer saya sendiri.

Cara Merawat Alergik Tanpa Ubat

Sebenarnya caranya senang saja.

Orang yang ada alergik ni ada masalah imuniti yang rendah.

Apabila seseorang tu terlalu bergantung pada ubat-ubatan, biasanya ubat tahan sakit la, tubuh dia hanya berdiam diri terhadap serangan tu tanpa melawan untuk melemahkan serangan tu. Ubat tu jadi macam pelali saja. Buat kita berserah.

So, apa cara merawat alergik yang berkesan sangat tu?

Tingkatkan imuniti pesakit alergik ni!

Jom baca testimoni-testimoni ni.

Testimoni Alergik Hilang Dengan Suplemen Shaklee 1

cara merawat alergik

Tim Bowden adalah seorang yang ada masalah alergik.

Sepanjang dia alergik tu dia memang bergantung pada ubat-ubatan semata-mata (ubat jenis makan dan juga ubat untuk spray kat hidung).

Then ada yg bagitau dia, kalau bela binatang pun akan menambahkan lg masalah alergik tu.

& betul dia mmg alergik bila ada binatang (dia start bela kucing untuk test masalah alahan dia sambil masih bergantung pada ubat-ubatan tadi)

Then sampailah ke suatu masa, dia ni stop semua medication tadi sebab bila bergantung pada ubat-ubatan tu, badan dia jadi bertambah sakit.

Sebagai alternatif, dia berikhtiar dengan suplemen Shaklee sebab dia teringat dia pernah baca pasal 2 suplemen ni masa zaman remaja dulu.

2 suplemen tu adalah:

  • Alfalfa Complex
  • Nutriferon.

Yg bestnya bila dia konsisten 2 suplemen td semua alergik dia termasuk terhadap haiwan peliharaan terus xde tau!

Dahla alergik pun hilang, badan makin bertenaga & siap boleh tidur nyenyak lagi.

Bila dia stop amik Alfalfa & Nutriferon td, alahan tu semua dtg balik.

So, maksudnya di sini, 2 suplemen td sgt membantu tingkatkan imuniti dia secara semulajadi.

Sampai sekarang, dia dah x perlu lagi bergantung pada ubat-ubatan sepanjang hidup dia!

Testimoni Alergik Hilang Dengan Suplemen Shaklee 2

Ini pula adalah testimoni oleh anak Puan Fatihanum.

Sebelum ni tiap kali ke klinik sebab alergik, doktor akan beri ubat anti-histamine je buat anaknya.

Alhamdulillah lepas ikhtiar dengan beberapa peket Nutriferon, bengkak di sekeliling mata anak beliau akibat alergik terus surut dalam masa 9 jam.

cara merawat alergik

Testimoni Ekzema Berkurangan Dengan Suplemen Shaklee

Yang inilah kisah customer saya tu. Customer saya ni babynya berumur lebih kurang 4 bulan yang ada masalah ekzema yang teruk pada kulit.

Oleh sebab baby nya masih lagi menyusu badan, saya suggest beliau ambil 2 suplemen ni:

  • Nutriferon
  • Krim Herbal Blend

Alhamdulillah kedua-duanya sangat membantu.

Beliau ikhtiar dalam masa kurang 5 hari saja, perubahan sangat ketara pada kulit anaknya tadi.

Beliau juga tak menyangka yang kulit anaknya boleh baik sebegitu cepat sebab kata doktor masalah ekzema ni biasanya memakan masa sehingga hampir 3 tahun lamanya.

 

Fungsi Suplemen Shaklee Dalam Mengatasi Masalah Alergik & Ekzema

Berdasarkan testimoni-testimoni tadi, mesti kita nak tahu bagaimana suplemen Shaklee boleh membantu merawat alergik & ekzema kan?

(1) Nutriferon

  • Dalam nutriferon ada 4 jenis ekstrak botanikal; iaitu biji labu, honeysuckle Jepun, biji plantago asiatica & bunga safflower
  • Kesemua 4 ekstrak ramuan tadi telah berjaya ditemui oleh  Dr. Yasuhiko Kojima, seorang pakar dalam bidang imunologi. Hasil ini ditemui setelah menjalankan ujikaji ke atas lebih ribuan sebatian & 200 herba berlainan selama lebih 40 tahun

cara merawat alergik

(2) Alfalfa Complex

  • Dihasilkan dari daun matang Alfalfa (Medicago sativa) terpilih yang ditanam secara organik & bebas racun perosak
  • Akar alfalfa telah dikaji & diketahui mampu menyerap pelbagai nutrisi sedalam 20 kaki jauh ke dalam tanah

(3) Krim Herbal Blend

  • Krim serbaguna yang bebas paraben
  • Mengandungi 7 herba semulajadi yang masing-masing ada kelebihan tersendiri dalam membantu perawatan alternatif. Antaranya sage, horse chestnut, rosemary, matricaria, coltsfoot, nettle & melissa officianalis

Nak dapatkan mana-mana set produk Shaklee untuk tingkatkan imuniti tadi?

Boleh klik terus juga pada gambar troli di bawah untuk order & beli menggunakan kad debit/ kad kredit tanpa caj tambahan.

  • Set Nutriferon, Alfalfa (s) & Krim Herbal Blend
cara merawat alergik
Total: RM278.25 tak termasuk postage. Penghantaran by Courier: RM10.60 (S/M) @ RM21.20 (S/S)

=================================================

  • Set Nutriferon & Alfalfa (s)
cara merawat alergik
Total RM249.10 tak termasuk postage. Add RM10.60 utk courier (S/M) @ RM21.20 utk courier (S/S)

==============================================

 

  • Set Nutriferon & Krim Herbal Blend
cara merawat alergik
Total RM221.28 tak termasuk postage. Add RM10.60 utk courier (S/M) @ RM21.20 (S/S)

============================================

Semoga cara merawat alergik tanpa ubat ini dapat meningkatkan taraf kesihatan ramai lagi penghidap alergik.

Yang Menulis:
SID Pro: Zaleha (ID: 962548)
Shaklee Products & Consultation
019-7646021
produkvitaminsemulajadi@gmail.com
FB: Produk Vitamin Semulajadi

Disclaimer: Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnosis, merawat, mengubati atau mencegah sebarang penyakit

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge