cara merawat gout

Cara Merawat Gout Tanpa Ubat Painkiller | Suplemen Untuk Gout

Dulu, ayah beliau bergantung pada ubat painkiller semenjak diserang penyakit gout seawal usia 30-an lagi.

Bayangkan dah berapa lama pakcik ini menderita terpaksa bergantung hampir separuh usianya menelan ubat tahan sakit tiap kali gout datang menyerang?

cara merawat gout

Atas sebab kasihankan ayah, Puan Zarith nekad mencari cara merawat gout yang lebih semulajadi tanpa ubat painkiller ini.

Cara Merawat Gout Tanpa Ubat Yang Berjaya DiLakukan Ke Atas Ayah Puan Zarith

Nak tau tak apa yang Puan Zarith beri pada ayah beliau?

Ayah beliau ikhtiar mengambil Vivix, suplemen yang kaya dengan polifenol termasuklah resveratrol yang berkualiti & premium dari Shaklee ni.

cara merawat gout

Ayah Zarith dulu mengidap gout dah berpuluh tahun. sejak usia ayah 30-an. Bila Zarith dapat sambung belajar ke German, call rumah setiap hari, masa tu ibu kata ayah tak boleh nak jalan, seret je kaki, memapah dinding akibat gout. Nak drive of course la tak boleh juga.

Anak mana la tak risau kan, semakin teruk pulak gout ayah.

Kerap juga begitu. Sampaikan bila termakan makanan yang ada rencah ikan bilis pun boleh terkena gout.

Jadi, ayah bertahan dengan painkiller setiap hari, baru boleh lakukan aktiviti seharian.

Tahun 2013, baru tahu tentang resveratrol yang dapat mengatasi masalah asid urik, dan salah satu produk yang ada 10 kali ganda resveratrol adalah Vivix.

Nak cuba takut juga, sebab Vivix ni bukan murah, ayah pula susah sikit nak ambil suplemen, risau ayah tak nak makan pula.

Tapi, demi tak sanggup tengok ayah jalan memapah dinding lagi, Zarith beli juga. Kalau tak nak, Zarith lah makan..hehe..

Alhamdulillah ayah suka pula makan Vivix ni. Sedap rasa dia, kan. Gabungan dari anggur Muscadine, lobak ungu, elderberry Eropah & knotweed Jepun.

Disebabkan Vivix ni bukan ubat yang boleh bagi kesan serta-merta, maka bila ayah mula makan tu, 4 hari pertama ayah dah boleh tinggalkan painkiller.

Sebulan lepas tu, seminggu tak makan painkiller.

Sampai ayah cakap,

“baguslah vitamin yang awak bagi ayah tu. Dia boleh lawan asid urik dalam badan ayah ni. Ayah tak payah makan ubat tahan sakit lagi..”

Masa Zarith call tanya khabar ayah tu, menitik air mata kat office. Bersyukur, tapi laju-laju kesat air mata, malu orang nampak..huhu..

Jadi, sampai sekarang pun, Zarith masih bekalkan ayah Vivix.

Selain salah satu cara merawat gout, Vivix ni bantu juga untuk kesihatan dan kecergasan ayah yang dah berusia 70-an.

Vivix – Antara Rawatan Alternatif Untuk Pesakit Gout

Walaupun Vivix ni bukanlah bertujuan untuk merawat sebarang penyakit, namun, khasiat polifenol (termasuk resveratrol) yang ada di dalam Vivix mampu membantu pesakit gout dari segi:

  • merendahkan paras asid urik dalam darah
  • bersifat sebagai pain killer semulajadi
  • bersifat anti-radang semulajadi, menjadikan sebarang bengkak dalaman, mudah kecut kembali.
  • meningkatkan kecekapan sel-sel dalaman tubuh untuk berfungsi dengan baik.

Berminat nak dapatkan Vivix untuk masalah gout anda? Boleh hubungi saya di 019-7646021 atau terus klik wasap di bawah untuk respon yang lebih pantas.

pengedar Shaklee Skudai



Yang Menulis:
SID Pro: Zaleha (ID: 962548)
Shaklee Products & Consultation
019-7646021
produkvitaminsemulajadi@gmail.com
FB: Produk Vitamin Semulajadi

Disclaimer: Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnosis, merawat, mengubati atau mencegah sebarang penyakit

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge