masalah kulit kering

Cara Merawat Masalah Kulit Kering Dengan Selamat Serta Cepat & Berkesan

Siapa pernah rasa kulit dia macam perfect sangat dah? Lepas tu, bila buat ujian khas untuk ukur & sukat tahap kelembapan kulit, barulah perasan, teruknya kering sangat muka aku ni…

Saya lah tu. Ye saya sendiri!!!!

Terkejut sangat bila check kulit wajah sendiri yang sebelum ni dipuji orang sekeliling nampak peloles, tapi hakikatnya kelembapan drop teruk. Nak tau tak kenapa?

masalah kulit kering

Saya ni tak rajin sangat buat rutin lengkap skincare tu. Saya rajin cuci muka jer. Padan muka saya…hahahah :mrgreen:

3 Cara Merawat Masalah Kulit Kering Dengan Cepat Dan Dijamin Selamat

Ok, long story kita pendekkan.

Saya sebelum ni tak sangka lah kan, dengan hanya rajin cuci muka jer, kulit boleh hilang kelembapan dengan teruk. Bacaan less than 20 tu memang sangat kering tau. The best is about 40 above. So-so kalau dalam 30 ke atas.

(1) Rajinkan 4 Rutin Asas Skincare

Apa rutin asas yang sepatutnya kita tak boleh tinggalkan langsung setiap hari? Tak dapat buat 2 kali sehari, dapat buat sekali je sehari, OK & cun sangatlah!

  • Pencuci muka (cleanser) – 2x
  • Penyegar (toner) – 2x
  • Pelembap dengan SPF50
  • Krim malam

Pastikan guna skincare yang diyakini bagus, berkualiti & selamat macam skincare Youth ni. Kalau tak mampu nak rajin sangat, jom next step.

(2) Pakai Krim Malam

Yes i know.. siang ramai tak sempat kan? Macam saya yang dah kategori mak anak tiga ni, duduk rumah sambil buat bisnes lagi, sangat-sangat sibuk tau.

Rutin televisyen memang dah hampir 4 tahun kot out of my schedule, itupun masih sibuk sebab saya banyak buat aktiviti luar rumah juga termasuk aktiviti silat.

So, cubalah usahakan pakai krim malam sebelum tidur / terbaik selepas saja selesai solat Isya’ (untuk para muslimat & mukminah)

Nak guna krim malam yang macam mana? Pastikan diyakini selamat, berkesan & ada ujikaji serta disahkan selamat oleh pihak ketiga (yang tiada berkepentingan) seperti Youth Night Cream

(3) Pakai Pelembap

Ok paling paling tak rajin, wajibkan lah diri sedar diri, kena pakai pelembap. Cari yang selamat lah. Macam yang saya tunjukkan dalam video ni

Saya guna tak sampai 15  minit, dengan tak ada rasa greasy langsung, serap terus dalam kulit, Alhamdulillah, dari 17.5 kelembapan kulit wajah saya naik sampai 41.4.

Cepat kan? Then cuba ukur balik, after that?

Sendiri jawabkan boleh?

Hehehe.. Memang power pelembap Youth yang memerangkap lembapan nih.

Oh ya, anda berminat nak saya bantu atasi masalah kulit kering anda juga? Boleh terus klik link wasap kat bawah ni, k

pengedar Shaklee Skudai

 



Yang Menulis:
SID Pro: Zaleha (ID: 962548)
Shaklee Products & Consultation
019-7646021
produkvitaminsemulajadi@gmail.com
FB: Produk Vitamin Semulajadi

Disclaimer: Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnosis, merawat, mengubati atau mencegah sebarang penyakit

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge