Kesihatan Diri

cara merawat buasir

Najis Berdarah Tanda Buasir Teruk |Cara Merawat Buasir Berkesan & Selamat

Najis berdarah apabila buang air besar. Kerap kali pulak tu. Aduh! Rupa-rupanya tu antara simptom buasir yang dah teruk juga! Sebelum kita baca lanjut cara merawat buasir yang berkesan, jom kita fahamkan dulu punca buasir. Kenapa & siapa yang berisiko untuk dapat masalah buasir ni. Buasir | Punca & Golongan Yang Berisiko Mendapat Buasir Buasir …

Najis Berdarah Tanda Buasir Teruk |Cara Merawat Buasir Berkesan & SelamatRead More »

karnival shaklee hari malaysia

Sambutan Hari Malaysia | Karnival Shaklee Hari Malaysia 22 September 2018

Hai semua! Selamat Hari Malaysia┬á ­čÖé Banyak cuti sepanjang bulan ni kan? Mesti ramai seronok bercuti jalan-jalan & makan-makan kat seluruh pelosok negara & dunia┬á ­čśë┬á Apa kata, jom luangkan sedikit masa untuk hadir ke Karnival Shaklee Hari Malaysia ni. Karnival Shaklee Hari Malaysia 2018 Sempena bulan Kemerdekaan & meraikan hari Malaysia, Shaklee Malaysia akan …

Sambutan Hari Malaysia | Karnival Shaklee Hari Malaysia 22 September 2018Read More »

cara turunkan kolesterol

5 Cara Turunkan Kolesterol Dengan Berkesan, Cepat & Selamat

5 Cara Turunkan Kolesterol Dengan Berkesan & Cepat Serta Selamat Kalau kes dah kena makan ubat, saranan saya, ikutilah nasihat doktor yang merawat & memantau perkembangan kesihatan anda. Jika anda nak cara alternatif turunkan kolesterol dengan cepat, selamat & berkesan, boleh ikuti tips saya ini juga. 1) Jaga Pemakanan 2) Senaman Berkala 3) Amalkan Diet …

5 Cara Turunkan Kolesterol Dengan Berkesan, Cepat & SelamatRead More »

vitamin asas

Vitamin Asas Untuk Lelaki Dan Wanita

Walaupun kita dah makan nasi dengan ikan dan sayur setiap hari serta juga makan buah sebelum makan, sebenarnya belum menjamin tubuh kita cukup dengan semua nutrisi yang kita perlukan pada abad ini. Kita perlukan suplemen untuk menyokong kesihatan harian kita. 7 Sebab Suplemen Penting Berdasarkan kajian juga vitamin asas yang diambil oleh lelaki dan wanita …

Vitamin Asas Untuk Lelaki Dan WanitaRead More »

cara tingkatkan imuniti

Cara Tingkatkan Imuniti Tanpa Ubat

Musim hujan dan musim panas yang seringkali berlaku selang seli dan tidak menentu memang boleh mengundang cuaca yang kurang sihat terhadap kita semua. Apabila cuaca panas dan musim hujan berlaku dengan mendadak, ia mengundang kehadiran fungi dan kuman. Jika makan minum tidak dijaga dengan betul, badan mudah diserang jangkitan. Sebab tu apabila musim hujan/ panas …

Cara Tingkatkan Imuniti Tanpa UbatRead More »

cara merawat gout

Cara Merawat Gout Secara Konvensional & Alternatif Yang Mudah Diamalkan

Sebelum hadir ke kelas Dr Anya Tay ni, saya sendiri memang banyak korek sendiri lebih pasal penyakit gout melalui pembacaan buku-buku perubatan & buku nutrisi sebab ayah saya adalah salah seorang yang ada masalah gout ni kira-kira lebih 5 tahun dah. Saya pernah kongsi kisah ayah dan gout kat entri ni. Cara Merawat Gout Secara …

Cara Merawat Gout Secara Konvensional & Alternatif Yang Mudah DiamalkanRead More »

suplemen shaklee

Dia Ambil Suplemen Shaklee – Terkejut Tengok Result Darah Dia

Orang ni sebenarnya baru juga saya kenal. Kami kenal dalam group whatsapp je. Pertama kali jumpa, baru lah perasan, comelnya orang ni. Tinggi & berisi sket dari saya. Bukan apa, saya cuma terkejut bila dia share result darah dia masa 2015 tu. Cuba u olls tengok result darah cik Mel, pengguna suplemen Shaklee ni Terkejut …

Dia Ambil Suplemen Shaklee – Terkejut Tengok Result Darah DiaRead More »

7 Sebab Penyakit Jantung Boleh Menyerang Anda Dalam Sekelip Mata

Pernah tak anda┬áseringkali mendapat berita tentang kematian mengejut seseorang rakan/ sahabat/ saudara mara yang berkait rapat dengan serangan penyakit jantung? Saya pernah. Sangat drastik. Dalam keluarga besar ada 2 kes yang macam ni. 1, arwah pak sedara. Meninggal dunia akibat serangan penyakit jantung. Kes yang kedua, Alhamdulillah belum ajal, masih muda tapi dah dikejarkan ke …

7 Sebab Penyakit Jantung Boleh Menyerang Anda Dalam Sekelip MataRead More »

makanan tinggi kalsium

Makanan Tinggi Kalsium Yang Ada Kat Dapur Yang Kita Mungkin Baru Tahu

Kita sedia maklum, pemakanan yang seimbang pada hari ini sangat membantu untuk kesihatan kita pada jangka masa yang panjang. Seperti kepentingan zat protein & karbohidrat dalam diet harian kita, kalsium adalah sejenis mineral yang turut penting untuk hidup lebih sihat. Sebelum kita bincang lebih detail makanan tinggi kalsium yang mana perlu kita ambil, eloklah kalau …

Makanan Tinggi Kalsium Yang Ada Kat Dapur Yang Kita Mungkin Baru TahuRead More »

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.