Kesihatan Lelaki

makanan tinggi kalsium

Makanan Tinggi Kalsium Yang Ada Kat Dapur Yang Kita Mungkin Baru Tahu

Kita sedia maklum, pemakanan yang seimbang pada hari ini sangat membantu untuk kesihatan kita pada jangka masa yang panjang. Seperti kepentingan zat protein & karbohidrat dalam diet harian kita, kalsium adalah sejenis mineral yang turut penting untuk hidup lebih sihat. Sebelum kita bincang lebih detail makanan tinggi kalsium yang mana perlu kita ambil, eloklah kalau …

Makanan Tinggi Kalsium Yang Ada Kat Dapur Yang Kita Mungkin Baru TahuRead More »

cara atasi osteoporosis

Kenali Osteoporosis & Cara Atasi Osteoporosis Sebelum Terlambat

Pernah kan tengok 1 iklan susu jenama A kat TV tu? Alaaa yang pasal tulang meretak & badan jadi membongkok bila kekurangan kalsium.. Itulah dia pasal Osteoporosis. Korang mesti ambil tahu pasal Osteoporosis ni & cara atasi Osteoporosis tu supaya dari sekarang lagi dah boleh prepare apa-apa preventive action. Apa Itu Osteoporosis? Kalau korang nak …

Kenali Osteoporosis & Cara Atasi Osteoporosis Sebelum TerlambatRead More »

vivix shaklee

Promosi Shaklee April 2016: Grab Twinpack Vivix Sebelum Terlambat!

Bulan ni memang bulan yang happening! Eh actually setiap bulan pun promosi Shaklee sangat dinantikan¬† Tapi kali ni memang ohsem sebab ada 4 promo produk Shaklee¬† ūüėČ ¬†Jom check it out! (1) Promosi Shaklee April: Twinpack Vivix Offer ni telah dilanjutkan sejak beberapa bulan yang lalu lagi dalam YES pack promotion. & please take note …

Promosi Shaklee April 2016: Grab Twinpack Vivix Sebelum Terlambat!Read More »

testimoni garlic complex

11 Testimoni Garlic Complex Shaklee Terbukti Terbaik Untuk Kesihatan

Tak kenal maka takkan pernah jatuh cinta. Dulu, saya sendiri tak kenal sangat apa kelebihan yang ada pada bawang putih Shaklee ni. Jauh sekali la nak faham apa fungsinya yang sebenar. Sampailah saya sendiri ikhtiar guna masa demam kuat November baru-baru ni. Saya sharekan testimoni garlic complex saya sendiri kat bawah ni nanti. Pernah ada …

11 Testimoni Garlic Complex Shaklee Terbukti Terbaik Untuk KesihatanRead More »

kebaikan minyak ikan omega 3

1001 Kebaikan Minyak Ikan Omega 3 Untuk Kanak-Kanak, Remaja & Dewasa

Asid lemak¬†Omega 3 banyak terdapat di dalam minyak ikan (oily fish) yang hidup di lautan dalam yang sejuk seperti ikan tuna, herring, sardin & salmon. Apakah gunanya minyak ikan Omega 3 ni? Jom kita semak manfaat & kebaikkannya kat sini! Manfaat & Kebaikan Minyak Ikan Omega 3 Secara Umum Umumnya minyak ikan atau asid lemak …

1001 Kebaikan Minyak Ikan Omega 3 Untuk Kanak-Kanak, Remaja & DewasaRead More »

khasiat vitamin E

Khasiat Vitamin E & Kebaikannya Untuk Semua Remaja & Dewasa

Seingat saya masa belajar subjek Sains ketika di sekolah menengah dulu, saya hanya tahu vitamin E ni sangat bagus untuk kesuburan. Yang tu je yang dihafalnya masa nak jawab periksa…hihihi.. Tapi¬†tahukah kita, khasiat vitamin E ni sangat banyak. Bukan setakat untuk fungsi kesuburan je tau! Khasiat Vitamin E secara umum (1) Terbaik Untuk Kesihatan¬†Jantung Umumnya …

Khasiat Vitamin E & Kebaikannya Untuk Semua Remaja & DewasaRead More »

penyakit gout

Punca & 6 Cara Mengawal Penyakit Gout Supaya Tak Melarat

Saya pada suatu ketika yang dulu, tak ambik port sangat pasal penyakit gout ni sampailah saya dapat tahu dari mak, yang ayah saya sendiri tengah ada sakit gout ni. Nampak la kat dinding kat dapur tu, diorang tampal panduan pemakanan untuk ayah supaya penyakit gout dia tak melarat.   Teruk sangat ke penyakit gout ni? …

Punca & 6 Cara Mengawal Penyakit Gout Supaya Tak MelaratRead More »

berhenti merokok

Cara Berhenti Merokok Dengan Vitamin C: Suami & Isteri Wajib Baca!

Kesianla bila tengok si ayah merokok puas, hembus sana hembus sini… Anak & isteri takleh cakap apa… Kompemla redha je kan? Seboleh-bolehnya, si ayah tu janganlah pentingkan diri sendiri. Ikhtiarlah untuk berhenti merokok! Kenapa Kena Berhenti Merokok? Ya ikhtiarlah & katakan pada diri, “saya wajib berhenti merokok!” Yang paling kesian & malang, risiko dapat penyakit …

Cara Berhenti Merokok Dengan Vitamin C: Suami & Isteri Wajib Baca!Read More »

khasiat buah tin

Rahsia, Kelebihan & Khasiat Buah Tin – Part 2

Saya ada ceritakan serba sedikit tentang rahsia & kelebihan buah tin di entri ini. Jom kita semak pula tentang 10 khasiat buah tin sehinggakan ia adalah antara buah-buahan berkhasiat yang sering disebut-sebut. 10 khasiat Buah Tin (1) Membantu Melawaskan Masalah Sembelit Buah tin¬†merupakan buah yang lembut, mudah dihadam serta mengandungi serat yang tinggi (2) Membantu …

Rahsia, Kelebihan & Khasiat Buah Tin – Part 2Read More »

rahsia turunkan berat badan

Rahsia Turunkan Berat Badan Dengan Cepat & Sihat Sebab Nak Lawa Punya Fasal

Tengok kalendar sekarang. Kurang 10 hari je lagi kita nak sambut Syawal bersama keluarga & seluruh sanak-saudara serta sahabat handai. Tengok pula baju lama, aduh, dah x muat pakai (kompemla jap lagi kena gi cari banyak baju baru) Tragedi cemas begini bukan kisah dongeng. Rata-rata wanita yang selepas bersalin atau yang dah wean off susu …

Rahsia Turunkan Berat Badan Dengan Cepat & Sihat Sebab Nak Lawa Punya FasalRead More »

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.