Kesihatan Tulang

slip disc

6 Bulan Terlantar Kerana Slip Disc Akhirnya Pulih & Lebih Sihat

Saya ada kenal beberapa orang kawan yang ada masalah slip disc ni. Memang kesian sangat. Most of the time memang kena bed rest saja. To overcome sakit most of the time, terpaksa ambik pain killer. Sebab tu memang ramai yang tak sanggup nak bergantung pada ubat-ubatan ni seumur hidup. Takkan takde jalan penyelesaian lain kan? …

6 Bulan Terlantar Kerana Slip Disc Akhirnya Pulih & Lebih SihatRead More »

tambah kalsium

Tambah Kalsium: Iktibar Kes Terjatuh Tapi Tulang Terus Retak & Patah

Bulan lepas dikejutkan dengan kisah pengembara suami isteri yang terkandas di luar negara kerana si isteri patah kaki selepas terjatuh terpelecok. Tambah menyedihkan untuk mendapatkan rawatan susulan di sana, mereka perlu kos yang tinggi. Syafakillah buat si isteri. Semoga dah recover dengan baik. Kejadian tulang mudah patah ini bukanlah suatu yang luar biasa. Kenyataannya tidak …

Tambah Kalsium: Iktibar Kes Terjatuh Tapi Tulang Terus Retak & PatahRead More »

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.