kesihatan wanita

makanan pencetus fibroid

Makanan Penyebab Fibroid | Makanan Yang Perlu Dielakkan Pesakit Fibroid

Walaupun fibroid tidak sebahaya seperti cancer/ barah, namun ada keadaan tertentu, sekiranya fibroid semakin kerap berulang & membesar sehingga mengakibatkan pendarahan yang serius berpanjangan, pembedahan buang rahim adalah pilihan yang paling selamat. Untuk wanita yang masih berusaha untuk mendapat anak, pastinya buang rahim adalah jalan terakhir. Sebab itu, sekiranya, kita telah mendapat tanda-tanda fibroid & …

Makanan Penyebab Fibroid | Makanan Yang Perlu Dielakkan Pesakit FibroidRead More »

cara merawat fibroid

Kenali Fibroid & Cara Merawat Fibroid Tanpa Pembedahan

Baru-baru ni ada seorang wanita call saya, bertanyakan tentang Vivix sebagai cara alternatif untuk merawat fibroid yang beliau sedang alami, dengan harapan tidak perlu melalui pembedahan. Wanita ini telah menghadapi masalah fibroid ini sejak beberapa tahun yang lalu & ia kerap berulang. Beliau juga sedang ikhtiar dengan suplemen lain (xyz). Saya doakan puan ini diPermudahkan ikhtiar …

Kenali Fibroid & Cara Merawat Fibroid Tanpa PembedahanRead More »

kecutkan cyst

Kecutkan Cyst Dengan Selamat | Doktor Sahkan Cyst Tiada Setelah Amalkan Ini

3 Ogos 2018 yang lalu, kak Z wasap saya. Cemas sangat wasap beliau kali ni. Suspen saya sebab jarang kak Z yang mulakan perbualan unless beliau nak saya hantar apa-apa vitamin padanya. Beliau dulu pernah ambil Ostematrix & Omega Guard untuk bantu atasi masalah lenguh tangan yang dialami. Februari lepas lah last beliau ambil. Kak …

Kecutkan Cyst Dengan Selamat | Doktor Sahkan Cyst Tiada Setelah Amalkan IniRead More »

kentut vagina

1001 Fakta Tentang Kentut Vagina – Perlu kah Wanita Risau?

Kentut melalui dubur (punggung) dah biasa sangat kan? Takyah cerita lagi!  😆 Tapi, kalau ada angin yang nak lalu ke depan (melalui vagina) eh, kenapa jadi macam tu? Bahaya ke tak tu kentut vagina? Bagaimana Mengenali Kentut Vagina Kentut vagina dengan bahasa lain vaginal flatulence @ queefing adalah angin/ gas yang terperangkap pada sekitar vagina. …

1001 Fakta Tentang Kentut Vagina – Perlu kah Wanita Risau?Read More »

cara merawat keputihan

Cara Merawat Keputihan Tanpa Ubat Yang Membantu Keharmonian Rumahtangga

Lanjutan dari petua merawat keputihan yang saya kongsikan semalam, saya nak share pula, memang ada cara merawat keputihan yang menggunakan bahan semulajadi seperti contoh bawang putih. Kita gunakan terma merawat sebab ia mudah difahami. Cuma sebenarnya masalah keputihan ini adalah masalah yang kita boleh cuba atasi. Masalah keputihan kalau dibiar berlarutan memang sangat mengganggu keharmonian …

Cara Merawat Keputihan Tanpa Ubat Yang Membantu Keharmonian RumahtanggaRead More »

merawat keputihan

Petua Merawat Keputihan & Tips Mengelakkan Keputihan Wanita

Seingat saya, masalah keputihan ni sangat popular di kalangan wanita seawal remaja lagi. Remaja yang dah kedatangan haid. Paling ketara apabila semakin aktif bersukan. Memang kena menjaga kebersihan dalaman.  😯 Mesti anda tertanya-tanya apakah petua terbaik untuk merawat keputihan ni kan? Petua Merawat Keputihan Yang Menggeli & Menggatalkan Sebelum tu, masalah sangat ke kalau ada …

Petua Merawat Keputihan & Tips Mengelakkan Keputihan WanitaRead More »

vitamin untuk isteri

Vitamin Untuk Isteri Yang Membantu Pasangan Peluang Cerah Mendapat Zuriat

Nora merenung jauh ke luar tingkap. Perbualan ibu mertuanya dengan suami sangat terkesan di hati. Sedih dan renyuk rasanya apabila ibu mertuanya sangat mengharap mereka cepat mendapatkan anak. “Abang kena usaha lagi dengan Nora. Usaha lagi. Mak dah teringin lama sangat nak ada cucu… Kalau dalam tahun depan Nora belum mengandung, Mak nak carikan isteri …

Vitamin Untuk Isteri Yang Membantu Pasangan Peluang Cerah Mendapat ZuriatRead More »

masalah senggugut

Masalah Senggugut & Haid Tak Teratur Dah Selesai – Ini Yang Mereka Amalkan

Sarah (bukan nama sebenar) selalu risau setiap kali datang bulan mesti akan dapat masalah senggugut. Masalahnya bukan apa, bila datang senggugut, kejang habis otot dalam. Sakit kat ari-ari semakin mencucuk-cucuk. Gigil rasa. Bila senggugut menyerang, mulalah tak boleh buat kerja sangat. Terus tak produktif. Asyik fikir nak ambil MC je. Baca sampai habis jika nak …

Masalah Senggugut & Haid Tak Teratur Dah Selesai – Ini Yang Mereka AmalkanRead More »

masalah cyst & fibroid

Masalah Cyst & Fibroid :Derita Sakit Akibat Pembedahan Berkurang Kerana Ini

Bayangkan apalah rasanya apabila tempat yang sama kita pernah kena operate, bukan sekali tapi 3 kali, dibedah pula lagi untuk masalah cyst & fibroid pula? Tentunya sakit sangat-sangat kan?  😥 Saya yang baru merasa luka bersalin secara normal dijahit pun dah terasa ngilu & terbayang-bayang sampai hari ni. Derita Kesan Pembedahan Kerana Masalah Cyst & …

Masalah Cyst & Fibroid :Derita Sakit Akibat Pembedahan Berkurang Kerana IniRead More »

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.