kesihatan wanita

cara kecutkan fibroid

Cara Kecutkan Fibroid Dengan Selamat – Ikhtiar Kandungan Tidak Gugur Lagi

Seperti perkongsian saya tentang masalah fibroid, fibroid ini adalah ketumbuhan yang juga membimbangkan. Ini kerana, kehadiran fibroid boleh mengakibatkan keguguran bayi yang dikandung. Cara Kecutkan Fibroid Dengan Selamat Tanpa Ubat Selain mengamalkan pemakanan yang sihat, mengelakkan makanan yang kaya dengan gula & lemak, pengambilan vitamin & suplemen yang kaya dengan antioksidan adalah ikhtiar yang selamat …

Cara Kecutkan Fibroid Dengan Selamat – Ikhtiar Kandungan Tidak Gugur LagiRead More »

9 Suplemen Atasi Kanser Payudara Secara Selamat Tanpa Kesan Sampingan-Part 2

Sebelum ni saya ada share 3 suplemen atasi kanser payudara di artikel Part 1 ini. Hari ni saya share 6 lagi suplemen yang sangat membantu memerangi kanser payudara yang telah membunuh ramai wanita seluruh dunia. 9 Suplemen Atasi Kanser Payudara Secara Semulajadi (Part 2) Vitamin C Vitamin C adalah sejenis antioksidan yang larut air. Fungsi …

9 Suplemen Atasi Kanser Payudara Secara Selamat Tanpa Kesan Sampingan-Part 2Read More »

9 Suplemen Atasi Kanser Payudara Secara Selamat Tanpa Kesan Sampingan-Part 1

Kanser payudara bukanlah penyakit baru yang kita dengar pada hari ini. Antara faktor yang menyumbang kepada risiko kanser payudara adalah pemakanan yang semakin tercemar oleh hormon & sisa racun. Menurut Dr Paul Stott, seorang penyelidik dan pakar dalam bidang biokimia, penawar kepada kanser dapat ditemui di dalam sepinggan makan malam. Dengan erti kata lain, penawar …

9 Suplemen Atasi Kanser Payudara Secara Selamat Tanpa Kesan Sampingan-Part 1Read More »

makanan tinggi kalsium

Makanan Tinggi Kalsium Yang Ada Kat Dapur Yang Kita Mungkin Baru Tahu

Kita sedia maklum, pemakanan yang seimbang pada hari ini sangat membantu untuk kesihatan kita pada jangka masa yang panjang. Seperti kepentingan zat protein & karbohidrat dalam diet harian kita, kalsium adalah sejenis mineral yang turut penting untuk hidup lebih sihat. Sebelum kita bincang lebih detail makanan tinggi kalsium yang mana perlu kita ambil, eloklah kalau …

Makanan Tinggi Kalsium Yang Ada Kat Dapur Yang Kita Mungkin Baru TahuRead More »

cara atasi osteoporosis

Kenali Osteoporosis & Cara Atasi Osteoporosis Sebelum Terlambat

Pernah kan tengok 1 iklan susu jenama A kat TV tu? Alaaa yang pasal tulang meretak & badan jadi membongkok bila kekurangan kalsium.. Itulah dia pasal Osteoporosis. Korang mesti ambil tahu pasal Osteoporosis ni & cara atasi Osteoporosis tu supaya dari sekarang lagi dah boleh prepare apa-apa preventive action. Apa Itu Osteoporosis? Kalau korang nak …

Kenali Osteoporosis & Cara Atasi Osteoporosis Sebelum TerlambatRead More »

kempen kesihatan wanita

Promosi Shaklee Julai Permulaan Meraikan Kempen Kesihatan Wanita

Wah nampak sibuk semuanya nak pulang bercuti sempena menyambut Aidilfitri ni.. Alhamdulillah, jika persiapan kita dirancang dengan lebih awal & teratur, pastinya banyak perkara penting dapat dilaksanakan dengan mudah. Boleh baca juga 9 tips balik ke kampung halaman dengan selamat ni. Mudah-mudahan, di saat kita bergembira di kampung nanti, rumah yang ditinggalkan berada dalam keadaan yang selamat. Amin. …

Promosi Shaklee Julai Permulaan Meraikan Kempen Kesihatan WanitaRead More »

vivix shaklee

Promosi Shaklee April 2016: Grab Twinpack Vivix Sebelum Terlambat!

Bulan ni memang bulan yang happening! Eh actually setiap bulan pun promosi Shaklee sangat dinantikan  Tapi kali ni memang ohsem sebab ada 4 promo produk Shaklee  😉  Jom check it out! (1) Promosi Shaklee April: Twinpack Vivix Offer ni telah dilanjutkan sejak beberapa bulan yang lalu lagi dalam YES pack promotion. & please take note …

Promosi Shaklee April 2016: Grab Twinpack Vivix Sebelum Terlambat!Read More »

testimoni garlic complex

11 Testimoni Garlic Complex Shaklee Terbukti Terbaik Untuk Kesihatan

Tak kenal maka takkan pernah jatuh cinta. Dulu, saya sendiri tak kenal sangat apa kelebihan yang ada pada bawang putih Shaklee ni. Jauh sekali la nak faham apa fungsinya yang sebenar. Sampailah saya sendiri ikhtiar guna masa demam kuat November baru-baru ni. Saya sharekan testimoni garlic complex saya sendiri kat bawah ni nanti. Pernah ada …

11 Testimoni Garlic Complex Shaklee Terbukti Terbaik Untuk KesihatanRead More »

kebaikan minyak ikan omega 3

1001 Kebaikan Minyak Ikan Omega 3 Untuk Kanak-Kanak, Remaja & Dewasa

Asid lemak Omega 3 banyak terdapat di dalam minyak ikan (oily fish) yang hidup di lautan dalam yang sejuk seperti ikan tuna, herring, sardin & salmon. Apakah gunanya minyak ikan Omega 3 ni? Jom kita semak manfaat & kebaikkannya kat sini! Manfaat & Kebaikan Minyak Ikan Omega 3 Secara Umum Umumnya minyak ikan atau asid lemak …

1001 Kebaikan Minyak Ikan Omega 3 Untuk Kanak-Kanak, Remaja & DewasaRead More »

khasiat vitamin E

Khasiat Vitamin E & Kebaikannya Untuk Semua Remaja & Dewasa

Seingat saya masa belajar subjek Sains ketika di sekolah menengah dulu, saya hanya tahu vitamin E ni sangat bagus untuk kesuburan. Yang tu je yang dihafalnya masa nak jawab periksa…hihihi.. Tapi tahukah kita, khasiat vitamin E ni sangat banyak. Bukan setakat untuk fungsi kesuburan je tau! Khasiat Vitamin E secara umum (1) Terbaik Untuk Kesihatan Jantung Umumnya …

Khasiat Vitamin E & Kebaikannya Untuk Semua Remaja & DewasaRead More »

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.