Menyusukan Anak Dengan Susu Ibu

set penyusuan shaklee

Set Penyusuan Shaklee : Pilihan Untuk Bajet Kecil Hingga Set Premium

4 tahun dulu, inilah dia set vitamin yang menemukan saya dengan produk ShakleeĀ  šŸ™‚ Saya bermula dengan set penyusuan Shaklee untuk ibu berpantang yang baru saja bersalin. Ingat lagi masa tu, 4 bulan sebelum nak bersalin, saya dah start menabung untuk beli full set penyusuan ni. Fungsi & Peranan Set Penyusuan Shaklee ?ESP (Energizing Soy …

Set Penyusuan Shaklee : Pilihan Untuk Bajet Kecil Hingga Set PremiumRead More »

set bersalin banyakkan susu

Set Bersalin Banyakkan Susu Ibu: Anak Kenyang & Sihat. Ibu Langsing & Cantik!

Antara persiapan setiap ibu hamil yang bekerjaya pastinya tidak lengkap tanpa menyenaraikan set bersalin untuk berpantang nanti. Apatah lagi jika dalam hati dah berniat nak susukan anak secara eksklusif walaupun telah kembali bertugas. Itulah saya kira-kira 2 tahun yang lalu. Ibu bekerjaya sudah pasti tidak dapat 100 peratus menyusukan anak secara terus 24 jam tak …

Set Bersalin Banyakkan Susu Ibu: Anak Kenyang & Sihat. Ibu Langsing & Cantik!Read More »

tips ibu menyusu sambil berpuasa

Rahsia Kejayaan & Tips Ibu Menyusu Sambil Berpuasa Yang Anda Mesti Tahu

Situasi 1: (Ibu Menyusu Dalam Bulan Puasa) “Xpelah, buka puasa, nanti ganti… susu tengah merudum ni..” Situasi 2: (Ibu Hamil Dalam Bulan Puasa) “Laparnya rasa.. dahaga sangat rasa.. nak buka puasalah, nanti lepas dah habis berpantang baru ganti…” =================== Sebenarnya walau sedang hamil atau menyusukan bayi, ia bukanlah suatu penghalang sehinggakan ibu-ibuĀ terpaksa mengorbankan puasa mereka …

Rahsia Kejayaan & Tips Ibu Menyusu Sambil Berpuasa Yang Anda Mesti TahuRead More »

Ibu Panik Susu Merudum & Cara Tambahkan Susu Ibu Segera Supaya Anak Kenyang

Assalamu’alaikum & salam sejahtera, Saya sangat memahami apabila ibu-ibu bekerjaya mula risau & panik tatkala bekalan susu ibu untuk anak yang ditinggalkan di taska semakin merosot. Keadaan ini biasanya berlaku akibat ibu bekerjaya yang dihimpit pelbagai bebanan kerja sehingga ada kalanya ter’tangguh’ untuk memerah susu buat anaknya. Ada juga yang terlalu cepat berputus asa dengan …

Ibu Panik Susu Merudum & Cara Tambahkan Susu Ibu Segera Supaya Anak KenyangRead More »

Cara Banyakkan Susu Badan Supaya Anak Tidak Menangis Kebuluran

Seawal jam 6 pagi lagi si kecil Atif meraung-raung tanpa henti seolah-olah ada yang tidak kena. Ibu kepada Atif, Hani memeriksa lampin si Atif, kot-kot Atif berak-berak sampai tak selesa… tapi tak de pun.. Hani cuba nak menyuapkan susu badan ke mulut si Atif… Atif bertambah kuat nangisnya… Hani menjadi bingung.. Ni adalah antara kisah …

Cara Banyakkan Susu Badan Supaya Anak Tidak Menangis KebuluranRead More »

Kelebihan Memberi Susu Ibu Berbanding Susu Formula Yang Anda Wajib Tahu

Assalamualaikum & salam sejahtera, Apabila diimbas kisah Maryam a.s yang melahirkan Nabi Isa a.s tanpa suami, seorang diri pula, betapa kerdilnya diri jika kita ibu-ibu masih berkeluh kesah tatkala tiba masa untuk melahirkan anak. Ditambah pula, Maryam a.s tidak pula memberikan susu formula kepada Nabi Isa a.s. Bahkan Nabi Muhammad SAW yang dilahirkan yatim piatu …

Kelebihan Memberi Susu Ibu Berbanding Susu Formula Yang Anda Wajib TahuRead More »

cara menyimpan susu ibu

Video & cara menyimpan susu ibu ketika bekerja seperti pengalaman saya dahulu

Assalamu’alaikum & salam sejahtera, Saya seperti ibu-ibu lain yang berkesedaran bahawa makanan terbaik untuk anak-anak selepas dilahirkan adalah susu ibunya sendiri. Sepanjang melahirkan 2 anak (1 lelaki & 1 perempuan) semenjak 5 tahun yang lalu, saya melalui 2 pengalaman yang berbeza. Pengalaman Pertama Menyusukan Anak Anak pertama – lelaki Saya adalah seorang suri rumah sepenuh …

Video & cara menyimpan susu ibu ketika bekerja seperti pengalaman saya dahuluRead More »

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.