set penyusuan

tips penyusuan susu ibu

Kisah Ibu Yang Berjaya Menyusukan Anaknya Dengan Susu Ibu | Tips Penyusuan Susu Ibu

Saya terfikir  nak tulis pasal ni sebab saya sendiri dulu pernah melalui detik-detik dan fasa kekurangan susu ibu, masa tu anak nombor dua. Anak sulong saya Alhamdulillah, 2 tahun penuh saya berjaya susukan beliau 100% dengan susu ibu, secara direct feeding. Yelah, anak sulong, masa tu saya dah start berenti kerja & duduk rumah 24 …

Kisah Ibu Yang Berjaya Menyusukan Anaknya Dengan Susu Ibu | Tips Penyusuan Susu IbuRead More »

review milk booster shaklee

Review Milk Booster Shaklee Untuk Kesihatan Tulang Ibu Menyusu

Ada banyak sangat jenis milk booster kat pasaran sekarang. Cuma saya suka nak buat review untuk milk booster yang dah lama juga ada kat pasaran sejak tahun 60-an lagi, iaitu milk booster Shaklee. Saya sendiri memang pengguna milk booster dari Shaklee ni. So far so good. Tapi apa kata & review pengguna yang lain, k. …

Review Milk Booster Shaklee Untuk Kesihatan Tulang Ibu MenyusuRead More »

set bersalin banyakkan susu

Set Bersalin Banyakkan Susu Ibu: Anak Kenyang & Sihat. Ibu Langsing & Cantik!

Antara persiapan setiap ibu hamil yang bekerjaya pastinya tidak lengkap tanpa menyenaraikan set bersalin untuk berpantang nanti. Apatah lagi jika dalam hati dah berniat nak susukan anak secara eksklusif walaupun telah kembali bertugas. Itulah saya kira-kira 2 tahun yang lalu. Ibu bekerjaya sudah pasti tidak dapat 100 peratus menyusukan anak secara terus 24 jam tak …

Set Bersalin Banyakkan Susu Ibu: Anak Kenyang & Sihat. Ibu Langsing & Cantik!Read More »

Ibu Panik Susu Merudum & Cara Tambahkan Susu Ibu Segera Supaya Anak Kenyang

Assalamu’alaikum & salam sejahtera, Saya sangat memahami apabila ibu-ibu bekerjaya mula risau & panik tatkala bekalan susu ibu untuk anak yang ditinggalkan di taska semakin merosot. Keadaan ini biasanya berlaku akibat ibu bekerjaya yang dihimpit pelbagai bebanan kerja sehingga ada kalanya ter’tangguh’ untuk memerah susu buat anaknya. Ada juga yang terlalu cepat berputus asa dengan …

Ibu Panik Susu Merudum & Cara Tambahkan Susu Ibu Segera Supaya Anak KenyangRead More »

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.