Tips Anak Sekolah

kuatkan ingatan

Tips & Petua Kuatkan Ingatan Anak & Elak Nyanyuk Di Usia Dewasa

Pernah tak kita yang geng mak/ayah ni seringkali berpesan benda yang sama je pada anak-anak kita? Ulang-ulang benda yang sama, sampai satu masa kita sendiri naik geram dah! Relax.. relax.. Actually memang gitulah anak-anak. Sebagai parents, kita boleh ikhtiarkan yang terbaik buat anak-anak kita. Nak tahu petua & tips untuk kuatkan ingatan anak-anak tak? Bukan …

Tips & Petua Kuatkan Ingatan Anak & Elak Nyanyuk Di Usia DewasaRead More »

senarai keperluan sekolah

Senarai Keperluan Sekolah Khusus Buat Panduan Ibu Bapa Anak Darjah 1

Yeah cuti sekolah kembali lagi  🙂 Seronok sakan anak-anak dapat lah main puas-puas, sibuklah ajak mak ayah pergi bercuti & balik kampung! Oh ya, bagi ibu ayah yang baru pertama kali nak ada anak bersekolah darjah 1 tahun hadapan, saya ucapkan tahniah & welcome to the club  😆 Jemputlah baca semua senarai keperluan sekolah yang …

Senarai Keperluan Sekolah Khusus Buat Panduan Ibu Bapa Anak Darjah 1Read More »

ujian saringan darjah 1

Ujian Saringan Darjah 1: Tips & Pesanan Untuk Ibu Bapa Zaman Moden

Kalau mengimbau 24 tahun yang lalu, ketika saya baru nak melangkah ke alam persekolahan darjah 1, memang cukup berbeza pengetahuan & kemahiran yang dimiliki anak-anak zaman sekarang. Oleh sebab itu, antara tujuan utama ujian saringan darjah 1 diadakan adalah bagi mengkelaskan anak-anak ke kelas mengikut tahap kepandaian & kebolehan mereka dalam pembelajaran nanti. Ketika darjah …

Ujian Saringan Darjah 1: Tips & Pesanan Untuk Ibu Bapa Zaman ModenRead More »

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.