Tips Dalam Hidup

tips berjaya capai impian

Tips Berjaya Capai Impian :Lawan 6 Bisikan Syaitan Antara Punca Kegagalan

Alhamdulillah di pagi Jumaat yang mulia ini, tersentak sekejap apabila baca perkongsian Master Lyna Noh di #iReachclassroom group whatsapp kami. Antaranya adalah, kita ini bukanlah dilahirkan untuk menjadi insan yang lemah & hina jika dibandingkan sifat kita sebagai manusia berbanding haiwan & makhluk lain. Peristiwa iblis diArahkan sujud pada Nabi Adam a.s adalah bukti Allah …

Tips Berjaya Capai Impian :Lawan 6 Bisikan Syaitan Antara Punca KegagalanRead More »

Mac 2017: Catatan Muhasabah diri & Target Untuk Ke Sabah

Alhamdulillah dh masuk bulan Mac. Bermakna ada lagi 1 bulan utk semua Shaklee Independent Distributor bertungkus lumus melengkapkan prestasi keseluruhan bagi cycle 2016/2017. Sebagai muhasabah diri, renung-renung balik, setimpal tak usaha yang dah dibuat sepanjang Feb 2016 hingga Feb 2017 baru-baru ni. Awal tahun 2017 ni, Ramai rakan seperjuangan, terutamanya geng iReachians yg berjaya naik …

Mac 2017: Catatan Muhasabah diri & Target Untuk Ke SabahRead More »

tips khusyuk dalam solat

5 Rahsia & Tips Khusyuk Dalam Solat Untuk Beroleh Lebih Barakah Dalam Hidup

Beruntung sungguh diberi peluang untuk join majlis ilmu. Sementara masih muda, masih boleh ingat & beramal, memang elok sangatlah merajinkan diri berada dalam taman-taman syurga @ majlis ilmu. Dipendekkan cerita, beberapa hari sebelumnya dalam 1 group Whatsapp ni, ada seorang rakan menjemput semua yang berdekatan kawasan perumahan tersebut untuk hadir mengikuti bengkel solat siri ke …

5 Rahsia & Tips Khusyuk Dalam Solat Untuk Beroleh Lebih Barakah Dalam HidupRead More »

puasa sunat hari Arafah

Puasa Sunat Hari Arafah: Jom Kita!

Assalamu’alaikum warahmatullahi wabarakatuh Pertama sekali, saya bagitau siap-siap, saya bukan arif sangat nak share bab macam ni. Puasa sunat Hari Arafah. Memang selayaknya yang mengupas lanjut adalah golongan Ustaz & Ustazah. Cuma terlintas jari-jemari ni untuk kongsi sedikit info yang saya dapat recall ketika belajar beberapa tahun yang dulu & cuba untuk upgrade pemahaman tu …

Puasa Sunat Hari Arafah: Jom Kita!Read More »

cara mengatasi rasa mengantuk

6 Cara Mengatasi Rasa Mengantuk Memandu Dalam Kesesakan Sepanjang Perayaaan

Dapat lihat maklumbalas dari rata-rata pengguna jalan raya utama & lebuhraya utara-selatan, kenderaan semakin bertambah sesak di tengah jalan raya semenjak 2 hari lepas lagi. Semua perantau kembali ke kampung halaman masing-masing. Semoga semuanya selamat sampai ke destinasi yang dituju. Biasanya dalam mengharung kesesakan lalulintas, ramai pengguna jalan raya mengambil pendekatan bawa kenderaan laju ketika …

6 Cara Mengatasi Rasa Mengantuk Memandu Dalam Kesesakan Sepanjang PerayaaanRead More »

petua mendapatkan anak lelaki

Petua Mendapatkan Anak Lelaki Yang Diidamkan Sebagai Pewaris Keluarga

Anak-anak adalah pengikat kasih sayang antara suami & isteri. Anak lelaki sangat diharapkan ibu & ayah sebagai pewaris kepada keluarga & keturunan selain sangat dihajatkan untuk anak-anak ini membekalkan doa anak yang soleh menuju ke akhirat nanti. Anak perempuan pula sangat diinginkan sebagai penyeri dalam keluarga serta menjadi pelindung dari api neraka. Dulu semasa ingin mempunyai anak sulong …

Petua Mendapatkan Anak Lelaki Yang Diidamkan Sebagai Pewaris KeluargaRead More »

cara menangani stress

10 Cara Menangani Stress Yang Terbaik Untuk Lelaki & Wanita

Stress adalah suatu keadaan berasa tegang yang secara normal dihadapi oleh setiap manusia yang waras. Antara simptom & kesan stress adalah: Peningkatan degupan jantung Peningkatan perpeluhan Memperbaiki prestasi Membahayakan kesihatan Walaupun seperti stress dapat juga membawa kebaikan, tapi stress yang keterlaluan boleh mengancam nyawa. Oleh sebab itu kita sangat perlu tahu cara menangani stress yang …

10 Cara Menangani Stress Yang Terbaik Untuk Lelaki & WanitaRead More »

tips bersahur sihat

Tips Bersahur Sihat Supaya Kekal Bertenaga & Produktif Sepanjang Hari

Assalamu’alaikum salam Ramadhan ke 14 untuk semua muslim yang sedang berpuasa  🙂 Macam mana sahur pagi tadi? Ke ada yang tak sempat @ tak terbangun sahur pagi tadi? Harap-harapnya semua bersahur lah ya kerana banyak kelebihan yang kita dapat dengan bersahur ni. Mungkin ada antara kita yang asyik mudahnya terasa letih sepanjang hari kerana cara …

Tips Bersahur Sihat Supaya Kekal Bertenaga & Produktif Sepanjang HariRead More »

tips hadapi kesibukan

Tips Hadapi Kesibukan Harian Supaya Terurus Tanpa Mengabaikan Keluarga

Ada kan suatu ketika dalam hidup kita, kesibukan yang melampau sampai rasa aduh.. macam mana nak agih masa untuk diri sendiri, keluarga, kerjaya & urusan lain-lain. Saya sendiri juga pernah begitu. Ada 1 masa sampai nak kemas rumah pun xsempat. Malu betul jika tiba-tiba ada tetamu datang bertandang. Kasihan pada anak-anak yang tengah nak membesar jika …

Tips Hadapi Kesibukan Harian Supaya Terurus Tanpa Mengabaikan KeluargaRead More »

Tips Guna IC: Apabila Anda Tiada Kad Touch & Go Di Tol Pembayaran Elektronik

Berkuatkuasa pada 1 Jun 2015 yang lalu, semakin banyak laluan lebuhraya PLUS yang telah dinaiktaraf operasi pembayaran tolnya secara elektronik. Ini bermakna tiada lagi lorong tunai & anda memerlukan kad Touch & Go untuk melaluinya. Untuk mengetahui info yang selanjutnya, bolehlah merujuk di laman sesawang rasmi PLUS ini. Seperti di Johor Bahru, laluan lebuhraya dengan …

Tips Guna IC: Apabila Anda Tiada Kad Touch & Go Di Tol Pembayaran ElektronikRead More »

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.