Tips & Perkongsian

DIY tudung instant 2 muka

Cara Mudah DIY Tudung Instant 2 Muka Bercorak Premium Pada Kos Rendah

Sejak dah bergelar mak anak tiga nih, saya memang sangat sibuk. Selain busy uruskan anak-anak keluar masuk sekolah & kerja-kerja rumah, saya urus bisnes online Shaklee saya sepenuh masa. Sebab tu juga, saya memang memilih untuk ada tudung yang pemakaiannya ringkas & cepat. Cantik menawan tu bonus tau! Lagi pula sejak ada channel Youtube nih, …

Cara Mudah DIY Tudung Instant 2 Muka Bercorak Premium Pada Kos RendahRead More »

penyakit mental

5 Sebab Bangun Pagi Lebih Awal Boleh Elakkan Penyakit Mental

Samada kita sedar atau tidak, kita semua terdedah kepada risiko penyakit mental. Paling ketara jika kita semua berada di kawasan bandar yang penuh dengan kesibukkan. Contoh paling mudah adalah lihat trafik di jalanan sekitar jam 7-8 pagi hari bekerja. Semua orang berkejar-kejar nak pergi kerja, sampai sesak betul jalan raya, kan? Punca Penyakit Mental 75 …

5 Sebab Bangun Pagi Lebih Awal Boleh Elakkan Penyakit MentalRead More »

tanda bersalin

5 Tanda Bersalin Semakin Hampir: Ibu-Ibu Hamil Wajib Tahu

Saya belum banyak pengalaman tentang ni. Tapi, bolehlah nak share 2 pengalaman berbeza sepanjang melahirkan 2 anak kami. Ketika anak pertama, saya tak begitu memahami yang mana satu tanda bersalin yang sebetulnya. Akibat dari ini, saya ditahan wad selama 2 hari kerana jalan (bukaan rahim) belum buka walau 1 cm pun. Saya masih ingat, malam …

5 Tanda Bersalin Semakin Hampir: Ibu-Ibu Hamil Wajib TahuRead More »

makanan pelindung kulit

7 Makanan Pelindung Kulit Daripada Sinar Matahari Terbaik Buat Orang Asia

Berada di luar rumah & terdedah di persekitaran cahaya matahari pada sekitar 10 pagi hingga jam 3 petang adalah paling mendedahkan kita terhadap risiko penyakit kanser kulit. Ini kerana pancaran┬ásinaran UV adalah paling kuat di sekitar jam 10 pagi hingga jam 3 petang. Penggunaan sunblock/ sunscreen yang berkualiti tinggi┬ásangat memainkan peranan. Namun, tahukah kita ada …

7 Makanan Pelindung Kulit Daripada Sinar Matahari Terbaik Buat Orang AsiaRead More »

membeli belah bersama anak-anak

7 Tips Membeli Belah Bersama Anak-anak Yang Mencabar Tapi Best

Ramai di antara kita yang lagi memilih untuk membeli belah seorang diri daripada membeli belah bersama anak-anak terutama jika suami/ isteri tiada bersama. Betul tak? Itu sayalah. Sewaktu masih bekerja makan gaji, memang selalu cari masa untuk shopping sendiri ketika lunch hour atau sebelum ambil anak di tempat jagaan. Ada kenalan pun share, membawa anak-anak …

7 Tips Membeli Belah Bersama Anak-anak Yang Mencabar Tapi BestRead More »

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.