Tips & Perkongsian

seminar imej 360

Seminar Imej 360 Oleh Puan Mary Pakar Perunding Imej

Alhamdulillah berpeluang untuk hadir ke seminar Imej 360 yang dikelolakan sendiri oleh team Puan Mary, 5 Oktober 2019 baru-baru ini. Saya sebelum ni tak begitu mengenali siapa Puan Mary ni, tapi ada biasa dengar namanya di post FB. Saya join seminar ni bersama-sama team group wasap. Untuk harga early bird, kitorang kongsi berlima, dapatlah join …

Seminar Imej 360 Oleh Puan Mary Pakar Perunding ImejRead More »

kem pemantapan AJK

Kem Pemantapan AJK PSSCUTM 2019 | Perkhemahan Mahasiswa UTM

Alhamdulillah baru je selesai program perkhemahan 2 hari 1 malam di UTM semalam. Saya berperanan sebagai fasilitator bersama alumni lain (Segenggam Teknokrat) berganding idea, masa & tenaga untuk membimbing adik-adik jawatankuasa yang baru dilantik untuk menerajui Persatuan Silat Cekak UTM Johor Bahru. Kem Pemantapan AJK 2019 | Input & Garis Panduan Buat Barisan Kepimpinan Persatuan …

Kem Pemantapan AJK PSSCUTM 2019 | Perkhemahan Mahasiswa UTMRead More »

kejang kaki

5 Cara Atasi Kejang Kaki Berkesan Tanpa Kesan Sampingan

” Aduh.. sakitnya kaki.. aduh.. tak boleh gerak kaki nih.. rasa cramp..kejung..” – nangis Siti di tengah-tengah malam apabila tiba-tiba dia rasa kaki dia tak boleh nak digerakkan. Siti tengah pregnant anak pertama. Siapa pernah alami situasi macam ni? Simpul biawak/ kejang kaki orang kata. Tak semestinya dialami oleh wanita hamil je tau, sesiapa je …

5 Cara Atasi Kejang Kaki Berkesan Tanpa Kesan SampinganRead More »

teknik mendidik anak

Teknik Mendidik Anak | Review Buku Nota Parenting Ohsem

Alkisahnya, baru-baru ini, saya ke kedai buku dengan niat untuk belikan sesuatu buat salah seorang sahabat RatuG7 – geng seperjuangan dalam bisnes Shaklee yang kami masing-masing usahakan. Saya jumpa buku ini. Nota Parenting Ohsem: Catatan Teknik-Teknik Mendidik Anak hasil karya Dr Taufiq Razif, graduan perubatan yang sangat tersohor penulisannya yang viral tentang bidang pendidikan anak-anak …

Teknik Mendidik Anak | Review Buku Nota Parenting OhsemRead More »

tips naik mrt

Tips Naik MRT & ERL Bagi Newbies Supaya Tak Sesat Sampai Tertinggal Flight

Dah lama plak rasanya tak menulis tentang travel tips. By the way, baru-baru ni saya ke KL dari JB untuk hadir 1 seminar bisnes, untuk recharged energy for 2019. Seminar ini lanjutan dari MCC 1.0 terdahulu Actually ni 1st time jugalah kiranya travel solo setelah dah beranak 3. Alhamdulillah si ayah available untuk take care …

Tips Naik MRT & ERL Bagi Newbies Supaya Tak Sesat Sampai Tertinggal FlightRead More »

DIY tudung instant 2 muka

Cara Mudah DIY Tudung Instant 2 Muka Bercorak Premium Pada Kos Rendah

Sejak dah bergelar mak anak tiga nih, saya memang sangat sibuk. Selain busy uruskan anak-anak keluar masuk sekolah & kerja-kerja rumah, saya urus bisnes online Shaklee saya sepenuh masa. Sebab tu juga, saya memang memilih untuk ada tudung yang pemakaiannya ringkas & cepat. Cantik menawan tu bonus tau! Lagi pula sejak ada channel Youtube nih, …

Cara Mudah DIY Tudung Instant 2 Muka Bercorak Premium Pada Kos RendahRead More »

penyakit mental

5 Sebab Bangun Pagi Lebih Awal Boleh Elakkan Penyakit Mental

Samada kita sedar atau tidak, kita semua terdedah kepada risiko penyakit mental. Paling ketara jika kita semua berada di kawasan bandar yang penuh dengan kesibukkan. Contoh paling mudah adalah lihat trafik di jalanan sekitar jam 7-8 pagi hari bekerja. Semua orang berkejar-kejar nak pergi kerja, sampai sesak betul jalan raya, kan? Punca Penyakit Mental 75 …

5 Sebab Bangun Pagi Lebih Awal Boleh Elakkan Penyakit MentalRead More »

tanda bersalin

5 Tanda Bersalin Semakin Hampir: Ibu-Ibu Hamil Wajib Tahu

Saya belum banyak pengalaman tentang ni. Tapi, bolehlah nak share 2 pengalaman berbeza sepanjang melahirkan 2 anak kami. Ketika anak pertama, saya tak begitu memahami yang mana satu tanda bersalin yang sebetulnya. Akibat dari ini, saya ditahan wad selama 2 hari kerana jalan (bukaan rahim) belum buka walau 1 cm pun. Saya masih ingat, malam …

5 Tanda Bersalin Semakin Hampir: Ibu-Ibu Hamil Wajib TahuRead More »

makanan pelindung kulit

7 Makanan Pelindung Kulit Daripada Sinar Matahari Terbaik Buat Orang Asia

Berada di luar rumah & terdedah di persekitaran cahaya matahari pada sekitar 10 pagi hingga jam 3 petang adalah paling mendedahkan kita terhadap risiko penyakit kanser kulit. Ini kerana pancaran┬ásinaran UV adalah paling kuat di sekitar jam 10 pagi hingga jam 3 petang. Penggunaan sunblock/ sunscreen yang berkualiti tinggi┬ásangat memainkan peranan. Namun, tahukah kita ada …

7 Makanan Pelindung Kulit Daripada Sinar Matahari Terbaik Buat Orang AsiaRead More »

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.