Umum

Cara Mengatasi Masalah Jerawat & Parut Akibat Hormon Di Kalangan Ibu Hamil

Ketika hamil, ramai ibu yang mengalami masalah kulit berjerawat serta masalah-masalah kulit yang sangat tidak membuat kita selesa. Dulu, masa hamilkan kak Auni, kulit saya kelihatan lebih gelap. Jerawat so far tak lah meriah. Alhamdulillah. Cuma saya nak kongsi beberapa tips & cara bagaimana untuk mengatasi masalah jerawat berpunca dari hormon terutamanya di kalangan ibu …

Cara Mengatasi Masalah Jerawat & Parut Akibat Hormon Di Kalangan Ibu HamilRead More »

PRU14

Pilihan Raya PRU14: Kisah Kami Yang Pertama Kali

Alhamdulillah sejarah Malaysia tercipta pada hari ini setelah 60 tahun bawah tampuk pimpinan yang sama. Tahniah semua calon yang bertanding & berjaya. Yang berjaya (Parlimen mahupun kerusi DUN), diharapkan amanah & tanggungjawab dapat digalas sepenuhnya tak kisahlah anda mewakili mana-mana parti politik sekalipun. Pilihanraya PRU14 Suatu Sejarah Walaupun sepatutnya ini kali ketiga saya keluar mengundi, …

Pilihan Raya PRU14: Kisah Kami Yang Pertama KaliRead More »

pengedar Shaklee kuala lumpur

Pengedar Shaklee Kuala Lumpur | Pengedar Vivix Kuala Lumpur

Shaklee memang dah terkenal bertapak di Malaysia ni lebih dari 20 tahun. Kewujudan Shaklee di dunia pula lebih 100 tahun. Lama kan? Dan yang paling ketara, vitamin tertua di dunia yang umurnya dah lebih 100 tahun tu masih ada sampai hari ini! Anda peminat Shaklee? Atau anda baru nak mencuba produk Shaklee? Sekiranya anda mencari …

Pengedar Shaklee Kuala Lumpur | Pengedar Vivix Kuala LumpurRead More »

promosi shaklee januari 2018

Kejutan & Promosi Shaklee Januari 2018 Yang Mengujakan!

Alhamdulillah kita dah menjengak tahun baru 2018 yang pastinya banyak perubahan & kebaikan nak kita capai. Betul? Begitu juga dengan pihak Shaklee Malaysia. Alhamdulillah tahun 2018 ini banyak kejutan & promosi Shaklee yang best-best. Sebelum tu, jom tengok apa promosi Shaklee Januari 2018 ni Promosi Shaklee Januari 2018 Sempena awal tahun ni, Shaklee bermurah hati …

Kejutan & Promosi Shaklee Januari 2018 Yang Mengujakan!Read More »

tukaran matawang asing

Tips Travel Luar Negara: Membuat Tukaran Matawang Asing Yang Menguntungkan

Hari ni terus rasa nak share sedikit tips yang penting khusus buat mereka yang nak berjalan jauh mengembara/ melawat negara luar. Sudah tentu, selain itinerary, tiket penerbangan, vitamin untuk travel dan lain-lain kelengkapan termasuk pasport, duit saku wajib ada dalam list! Ada tips bagus bagaimana untuk membuat tukaran matawang asing ni. Cara Membuat Tukaran Matawang …

Tips Travel Luar Negara: Membuat Tukaran Matawang Asing Yang MenguntungkanRead More »

review buku percaya sebelum berjaya

Review Buku Percaya Sebelum Berjaya : Anda Patut Baca Jika Nak Berjaya

Bulan lepas, saya ada menyertai live sharing dari salah seorang mentor hebat dalam bisnes online. Hadiahnya adalah buku Percaya Sebelum Berjaya ni. Yang hairannya, saya macam sangat fokus untuk mendengar sesi live sharing tu. Lagi teruja stay sampai habis sharing apabila Master Aya announce nak bagi hadiah buku ini kepada penjawab komen yang terpantas & …

Review Buku Percaya Sebelum Berjaya : Anda Patut Baca Jika Nak BerjayaRead More »

checklist sebelum tidur

Checklist Sebelum Tidur Mesti Buat Sebelum Pejam Mata

Comel je tajuk malam ni. Malam ni nak santai-santai je tulis. Biar pendek tapi bermanfaat. Sebab weekend kan? Weekend untuk yang bercuti Ahad.. hehehe Checklist Sebelum Tidur – Mesti Buat plan apa nak buat esok (buat to do list) wasiat (tulis/ declare) maafkan semua orang (termasuk diri sendiri) baca doa tidur, surah-surah pilihan (3 Qul, …

Checklist Sebelum Tidur Mesti Buat Sebelum Pejam MataRead More »

tips berjaya capai impian

Tips Berjaya Capai Impian :Lawan 6 Bisikan Syaitan Antara Punca Kegagalan

Alhamdulillah di pagi Jumaat yang mulia ini, tersentak sekejap apabila baca perkongsian Master Lyna Noh di #iReachclassroom group whatsapp kami. Antaranya adalah, kita ini bukanlah dilahirkan untuk menjadi insan yang lemah & hina jika dibandingkan sifat kita sebagai manusia berbanding haiwan & makhluk lain. Peristiwa iblis diArahkan sujud pada Nabi Adam a.s adalah bukti Allah …

Tips Berjaya Capai Impian :Lawan 6 Bisikan Syaitan Antara Punca KegagalanRead More »

1001 Soalan Mengenai Omega Guard Shaklee Minyak Ikan Tulen – Part 2

Kita sambung lagi ya persoalan yang telah dijawab oleh pakar nutrisi Shaklee, Puan Sarah mengenai Omega Guard minyak ikan Shaklee ini. Perkongsian Part 1  Tentang Minyak Ikan Tulen Omega Guard Shaklee – Part 2 Q6: Dos Ibu Hamil Adakah dos Omega Guard untuk ibu hamil sama dengan yang biasa? J6: Ya, dos yang sama. Kecuali …

1001 Soalan Mengenai Omega Guard Shaklee Minyak Ikan Tulen – Part 2Read More »

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.