kuatkan imun anak

Cuti Dah Tak Banyak Untuk MC | Tips Kuatkan Imun Anak Di Taska & Sekolah

Saya faham masalah kekangan cuti & kaitannya dengan kesihatan anak-anak ni. Saya pernah bekerja makan gaji di saat anak-anak masih kecil & sering pula tidak sihat di taska.

Sebab itu, saya tulis entri ni.

Saya share cara saya kuatkan imun anak-anak yang berada di taska & juga yang dah bersekolah, supaya kita tak selalu risau dah. Anak pun seronok pergi sekolah.

kuatkan imun anak

 

Tips Kuatkan Imun Anak Tanpa Ubat Khusus Untuk Anak-Anak Yang Masih Kecil & Bersekolah

Sebelum nak share pasal kuatkan imun anak ni, saya nak highlight sket pasal ubat.

Bukan kerana saya tak bagi anak saya ubat, tapi, jika keadaan mild, di peringkat awal & peringkat prevention, saya lebih suka guna cara yang lebih selamat & semulajadi. Supaya sel imun tubuhnya sendiri lebih kuat & kental untuk lawan jangkitan.

Let say anak-anak dah demam & tak sihat berlarutan sampai 3 hari, cepat-cepat bawak jumpa doktor ya. Terbaik, pergi klinik kesihatan, periksa darah dia.

Ok now saya nak share cara saya kuatkan imun anak-anak sebelum sakit & demamnya / selesema nya itu berlarutan.

Kuatkan Imun Anak Dengan Serbuk Biji Labu

Yup biji labu.

Dengan erti mudahnya lagi saya beri anak-anak saya Nutriferon. Nutriferon ni adalah serbuk biji labu & beberapa ramuan botani yang telah dikaji oleh pakar dalam bidang imunologi, Dr Yasuhiko Kojima, setelah kajian 40 tahun ke atas beberapa ramuan di seluruh dunia.

Anak-anak saya start kenal Nutriferon ni seawal 8 bulan (Auni) ketika di taska.

Auni satu-satunya anak saya yang setakat ini experience berada di taska betul-betul sejak bayi umur 60 hari. Antara ubat & Nutriferon, of course beliau lagi senang untuk disuap Nutriferon. Pernah pura-pura tak xsihat semata-mata nak makan serbuk biji labu ni  😆

Feedback Ibu Lain Yang Menggunakan Nutriferon

Kalau rely on feedback saya seorang, mungkin ada yang kata bias & berat sebelah kan? Jadi saya share juga feedback salah seorang dari ibu bekerja yang berikhtiar beri anaknya Nutriferon yang sama.

kuatkan imun anak

 

Hehehe, asalnya, si mama Yusuf ni risau jugak, takut si Yusuf tak suka makan Nutriferon nih. Bila dah bagi, suka, Alhamdulillah cepat juga sihatnya.

Ada ibu yang nak ikhtiar kuatkan imun anak dengan Nutriferon juga? Boleh contact nombor di wasap ini

pengedar Shaklee Skudai


Yang Menulis:
SID Pro: Zaleha (ID: 962548)
Shaklee Products & Consultation
019-7646021
produkvitaminsemulajadi@gmail.com
FB: Produk Vitamin Semulajadi

Disclaimer: Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnosis, merawat, mengubati atau mencegah sebarang penyakit

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge