Derita Slip Disc : Ini Dia Buat Untuk Atasi Sakit Belakang Yang Berulang

Awak pernah dengar masalah slip disc?

Slip disc atau prolapse/ herniated disc ni suatu keadaan kusyen di antara tulang belakang yang menjadi terkeluar dari posisi asal. Ia membuatkan kesakitan yang amat sangat pada belakang kita.

Selain fisioterapi, kebiasaannya doktor akan memberikan painkiller tertentu untuk atasi sakit belakang akibat slip disc ni.

atasi sakit belakang

Antara faktor kepada masalah slip disc ni adalah:

  • berat badan yang berlebihan
  • salah posisi ketika mengangkat beban

 

atasi sakit belakang

Kisah Puan Shida Atasi Sakit Belakang Berulang Akibat Slip Disc Lama

Puan Shida pada suatu ketika dulu pernah mendapat slip disc ini. Dah lama juga katanya.

Suatu hari tu, beliau tunduk nak angkat baby nya, tiba-tiba belakang rasa tertarik sampai tak boleh jalan. Selepas ke hospital & berurut sikit, Alhamdulillah dah lega.

Walaupun dah boleh jalan macam biasa, belakang beliau masih terasa tidak selesa. Ada ketika sakit belakang tu datang balik.

Keadaan tambah sukar apabila beliau tidak boleh duduk lama ketika bekerja.

Painkiller Tidak Sesuai Untuk Ibu Menyusu

Puan Shida masih lagi menyusukan anaknya.

Oleh sebab itu, beliau tidak memilih untuk mengambil painkiller yang kuat untuk mengatasi sakit belakang yang kerap dialaminya.

Akhirnya beliau memilih untuk hubungi saya bertanyakan tentang Vivix

Atasi Sakit Belakang Dengan Vivix

Vivix adalah ramuan botanikal semulajadi dari:

  • Anggur muscadine
  • Elderberry Eropah
  • Lobak ungu
  • Knotweed Jepun

Vivix mengandungi resveratrol & beberapa lagi gabungan polifenol lain, antara yang terbaik dalam membantu meningkatkan kesihatan pada tahap sel.

Terdapat dalam kajian di luar negara yang dibuat ke atas tikus, mendapati bahawa, resveratrol mampu memberikan kesan anti-inflammation @ “pain-killer” hampir sama seperti morphine, sejenis dadah yang biasa digunakan untuk merawat kesakitan yang dialami pesakit kronik.

Saintis-saintis mengkaji kehadiran resveratrol ini banyak terdapat dalam wine merah kerana pada kulit anggur mengandungi resveratrol.

Selain membantu atasi kesakitan, resveratrol juga didapati terbaik dalam ant-aging atau melambatkan proses penuaan.

Berbanding pengambilan painkiller dari dadah, Vivix adalah pilihan yang lebih baik & selamat digunakan terutama untuk kesan jangka panjang.

Saya sendiri pernah ambil Vivix ni ketika berpantang selepas bersalin. Alhamdulillah, badan lebih cergas, luka jahitan bersalin normal cepat baik & susu badan sangat meriah. Takde gangguan untuk menyusukan anak.

Testimoni Puan Shida Atasi Sakit Belakang Dengan Vivix

atasi sakit belakang

Alhamdulillah, Puan Shida start ambil Vivix untuk atasi sakit belakang beliau ni sekitar awal Ramadhan baru-baru ni.

Semalam, beliau wasap saya, kongsi beliau gembira sangat, sakit belakang beliau dah takde selepas seminggu ambil Vivix ni.

Syukur, dapat membantu memberi nilai dalam kesihatan seseorang. Bila badan sihat, tentunya hidup lebih bermakna & kerja-kerja lebih produktif, kan?

 

Rujukan:

  1. British Medical Association : Complete Family Health Guide, Dr Tony Smith, 2000, Dorling Kindersley
  2. https://www.sciencedaily.com/releases/2012/09/120925114337.htm
  3. http://www.webmd.com/diet/supplement-guide-resveratrol



Yang Menulis:
SID Pro: Zaleha (ID: 962548)
Shaklee Products & Consultation
019-7646021
produkvitaminsemulajadi@gmail.com
FB: Produk Vitamin Semulajadi

Disclaimer: Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnosis, merawat, mengubati atau mencegah sebarang penyakit

ibu Uddin & Auni

-Live in a simple life -Biar kita yang menentukan kehidupan yang kita inginkan, bukan masalah yang menentukan bagaimana kita harus hidup

You may also like...

3 Responses

  1. Umi Kalsom says:

    wow… memang cepat effect vivix kan…

  2. jida says:

    ramai dah yang mendapat kebaikan dari si vivix. memang tak perlu ragu-ragu lagi dah..lagi pula ramuannya dah dipatenkan dan mempunyai kajian klinikal dari saintis-saintis hebat. Memang terbaik lah.
    jida recently posted…Review Buku Mudahnya Menjemput Rezeki 2My Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.