Dia Ambil Suplemen Shaklee – Terkejut Tengok Result Darah Dia

Orang ni sebenarnya baru juga saya kenal. Kami kenal dalam group whatsapp je. Pertama kali jumpa, baru lah perasan, comelnya orang ni.

Tinggi & berisi sket dari saya. Bukan apa, saya cuma terkejut bila dia share result darah dia masa 2015 tu.

Cuba u olls tengok result darah cik Mel, pengguna suplemen Shaklee ni

Terkejut Tengok Result Darah Pengguna Suplemen Shaklee

Cantik giler result paras kolesterol beliau  😯

Jom zoom dekat sket nak tunjuk  😀

suplemen Shaklee

Total Kolesterol: 4.1 mmol/L (limit: < 5.2 mmol/L)

HDL Kolesterol: 1.5 mmol/L  (limit: > 1.0 mmol/L)

non-HDL Kolesterol: 2.6 mmol/L (limit: < 3.4 mmol/L)

LDL Kolesterol: 2.4 mmol/L (limit: < 2.6 mmol/L)

Triglycerides: 0.5 mmol/L (limit: < 1.7 mmol/L)

 

Yang buat saya terkejut adalah, jarang-jarang boleh jumpa result darah orang Malaysia yang cun bab paras kolesterol ni.

Tau-tau jelah kan, tabiat pemakanan kita kat Malaysia ni.

Belum masuk kenduri kendara lagi.

Makanan harian je tak sah lah kalau tak de yang goreng-goreng, lemak sana sini.

Belum kira yang suka makan pisang goreng cheese/ kek cheese leleh/ murtabak cheese/ ais krim bucket/ shell out penuh semeja (just named it a few… makanan sedap pilihan ramai rakyat Malaysia)

:mrgreen:

 

Mel ni sebaya saya tau.

Tak sangka sama-sama belajar dalam bidang kimia juga. Minat kami sama masa degree level. Cuma Mel di USM, saya di UTM.

Bertemu kami dalam group tsunami Shaklee  :mrgreen:

Suplemen Shaklee Yang Mel Ambik

Jangan jeles, cik Mel ambik:

  • Vivix
  • B Complex
  • Alfalfa
  • Vitamin E
  • Omega Guard
  • Ostematrix

Fuh…. banyaknyerrrr

And yet Alhamdulillah, cantik betul result darah beliau. Sayangnye beliau takde buat renal & liver function test. Next time dia akan share lagi untuk result terkini. So, doakan cik Mel kita terus sihat & sudi share lagi ya.. Aamiin  😉

Result darah saya yang terkini (April 2017 aritu) pun tak secun macam cik Mel ni tau.

Saya walaupun HDL tinggi (around 2.0 + ) tapi total kolesterol dah cecah 6.0 sebab most of the time masa sibuk saya banyak beli makanan kat luar. Thanks to Omega Guard la yang banyak bantu naikkan HDL saya selama ni  🙂



Yang Menulis:
SID Pro: Zaleha (ID: 962548)
Shaklee Products & Consultation
019-7646021
produkvitaminsemulajadi@gmail.com
FB: Produk Vitamin Semulajadi

Disclaimer: Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnosis, merawat, mengubati atau mencegah sebarang penyakit

ibu Uddin & Auni

-Live in a simple life -Biar kita yang menentukan kehidupan yang kita inginkan, bukan masalah yang menentukan bagaimana kita harus hidup

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.