detox Shaklee

Kelebihan Detox Shaklee Selain Untuk Kurus & Langsing

Alhamdulillah hari ni dah masuk hari ke-8 kami dalam group detox post-raya iReach sama-sama buat detox sepanjang bulan Syawal ni.

Actually saya sendiri dah buat detox Shaklee sejak bulan Ramadhan yang lepas lagi. Masa tu memang fokus nak dapat balik BMI yang lebih baik. Alhamdulillah sepanjang buat detox bulan puasa lepas, saya berjaya dapat penurunan berat badan yang konsisten tiap minggu & maintain pada bulan Syawal.

Berat asal sebelum detox Ramadhan adalah 58.5 kg. Berat mula detox Syawal start pada 55.8 kg. Alhamdulillah.

Kelebihan Detox Shaklee

Sebenarnya banyak tau kelebihan & manfaat buat detox Shaklee ni. Bukan semata-mata target untuk kelihatan lebih kurus atau langsing tau!

Antara kelebihan detox Shaklee:

  • melatih untuk lebih cakna melihat label makanan
  • melatih memilih bahan & cara yang terbaik untuk menyediakan makanan
  • melatih mengamalkan gaya pemakanan yang lebih sihat & sempurna
  • membiasakan diri dengan rutin bersenam yang mudah untuk konsisten walaupun sibuk
  • membersihkan tubuh terutamanya usus & hati dari sisa toksik & pemakanan dengan lebih mendalam
  • meningkatkan kembali stamina tubuh

Tips Detox Shaklee

Kami berada dalam satu group. Ada ketua coach & individual coach yang memantau menu & rutin exercise kami setiap hari.

Kena report rutin

  • apa yang dimakan (sarapan, lunch, dinner, snacking)
  • exercise
  • water intake
  • ambil vitamin set Detox Shaklee

Sebelum tu, masing-masing snap gambar sebelum detox. Memang semua target nak get rid lelemaks sedia ada & nak kuruskan sedikit pinggang/ paha/ lengan.

Nak langsing tak semudah telan pil kurus & berlapar tau! Memang salah. Kena pantau apa yang dimakan & patuh pada rutin senaman.

Konsep Menu Detox Shaklee

Untuk menu makan, hanya perlu ikut saja saranan menu yang telah dirancang oleh pakar nutrisi.

7 hari pertama:

Day 1: Fibre (Serat) – serat bertujuan untuk singkirkan sisa pepejal dari usus & bantu melancarkan & melawaskan pembuangan

detox Shaklee

Day 2: Soup (sup) – sup detox gandingan pelbagai vitamin & mineral dari sayur-sayuran & buah-buahan untuk menyingkirkan lemak

detox Shaklee

Day 3: Colour (warna warni) – warna warni vitamin & mineral dari sayur & buah membantu mengaktifkan enzim detox yang boleh memusnahkan toksin

Day 4: Energy (tenaga) – protein membantu meningkatkan jisim otot & beri tenaga dengan lebih lama.

Day 5: Vitality – meningkatkan ketajaman fokus

detox Shaklee

Day 6: Carb (karbohidrat) – belajar kawal portion karbohidrat untuk mengekalkan berat optimum.

detox Shaklee

Day 7: A Fresh Start – Bermula dengan badan yang segar & sedia! Dah boleh start menu suku-suku separuh.

detox Shaklee

Feedback & Testimoni Detox Shaklee

(1) Berat turun 4 kg dalam masa 4 hari detox

(2) Dah boleh pakai baju kurung 9 tahun dulu

(3) Muka nampak lebih runcing

(4) Double chin dah takde!

(5) Tailor bagitau pinggang dah kurang 2 inci

(6) Bangun pagi lebih segar

(7) Haid datang lancar tak senggugut macam sebelum ni

(8) Buang air besar sangat lawas & teratur

(9) Mudah makan sayur

(10) Semakin mudah bersenam setiap hari

 

Berminat nak buat detox Shaklee ni? Jom saya bantu guide & beri menu penuh cadangan untuk anda praktikkan setiap hari 😉

pengedar Shaklee Skudai

 



Yang Menulis:
SID Pro: Zaleha (ID: 962548)
Shaklee Products & Consultation
019-7646021
produkvitaminsemulajadi@gmail.com
FB: Produk Vitamin Semulajadi

Disclaimer: Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnosis, merawat, mengubati atau mencegah sebarang penyakit

2 thoughts on “Kelebihan Detox Shaklee Selain Untuk Kurus & Langsing”

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge