air detox

Kenapa Detox Shaklee Lebih Berbaloi Berbanding Minum Air Detox Semata-mata?

Beberapa hari lepas ada yang bertanya,

“Apa beza detox Shaklee berbanding kaedah kurus cara Herbalife?”

Good question.

Saya sendiri tak begitu study apa yang orang Herbalife buat dalam program dia. Saya tak dapat nak jawab on behalf pihak Herbalife. So, kat sini, saya kongsikan juga kenapa lebih berbaloi buat detox Shaklee style ni.

3 Sebab Utama Kenapa Detox Shaklee Sangat Berbaloi Berbanding Minum Air Detox Semata-mata

Sebelum saya kongsi tentang kurus dengan cara detox Shaklee, saya nak kongsikan dulu apa itu Detox Shaklee. Kenapa ia berbaloi berbanding semata-mata kita minum air detox dengan lemon/ any kind of air detox kat pasaran.

First, kita kena faham,

kenapa kita buat detox? Kita nak buang toksin kan? So, adakah kita tahu kat mana toksin tu ada dalam badan kita? Adakah dengan hanya minum air detox, kita mampu mencuci segala detoks yang ada dalam sel tubuh kita? Bagamana dengan organ detox kita?

(1) Detox Shaklee Meningkatkan Kecekapan 5 Organ Detox

Yes.

Ini antara kelebihan yang ada pada detox Shaklee yang tiada pada mana-mana program detox/ body cleansing.

Tahukah anda, kita perlu pastikan organ detox kita berfungsi dengan baik? Pernah tak kita terfikir, organ dalaman kita cukup rehat tak sepanjang kita makan macam-macam selama ini?

Apa itu 5 organ detox kita?

  • Hati
  • Paru-paru
  • Perut
  • Kulit
  • Buah Pinggang

Detox Shaklee bantu menyokong & meningkatkan kecekapan kelima-lima organ detox kita ini bekerja menyahtoksin setiap hari.

Kalau kita sekadar minum air detox, kita tahu ke, macam mana fungsi air tu terhadap 5 organ detox kita tadi?

Contohnya kalau nak kurus,

Kita kena pastikan hati, buah pinggang & perut kita dapat berfungsi dengan baik untuk mencerna lemak & sisa makanan lain & keluar dari badan kita tanpa ada residue sampingan.

(2) Detox Shaklee Menambah Nutrisi Dalam Sel Badan Berbanding Minum Air Detox Sahaja

Ya, dalam program detox Shaklee,

Kami ada menu-menu yang sangat berkhasiat yang sedap untuk dinikmati sepanjang program. Mungkin selama ni ada antara kita yang kurang cukup ambil sayur & buah setiap hari.

So, sepanjang detox 7 hari, kita akan praktis, cukup makan buah & sayur ikut sajian yang lengkap.

Tak suka makan sayur?

Ish..ish.. rugi rugi.. Jom saya ajarkan, macam mana nak jadi penggemar sayur. 😉

air detox
Ni antara menu detox Shaklee style

(3) Detox Shaklee Meningkatkan Kesihatan Kita Secara Menyeluruh

Sebenarnya, detox shaklee style ni bukanlah untuk jadi kurus semata-mata, malah orang kurus yang susah nak naikkan berat badan pun patut buat detox cara Shaklee ni.

Kenapa ada orang susah nak berisi?

Salah satu sebab adalah, badan kekurangan zat nutrisi tertentu. Apabila buat detox, kita secara tak langsung mendedahkan tubuh badan kita untuk kenal zat-zat nutrisi ini & mudah untuk menyerapnya dari makanan harian yang kita ambil.

Selepas detox 7 hari, kita boleh teruskan dengan gaya pemakanan yang sihat ikut cara yang kita biasa buat. Contohnya amalan suku-suku separuh atau makan secara sihat dengan gaya Eat Clean.

Nak tahu banyak lagi? Atau anda berminat nak buat Detox Shaklee?

Saya sudi guide anda. Hubungi saya kat sini

pengedar Shaklee Skudai



Yang Menulis:
SID Pro: Zaleha (ID: 962548)
Shaklee Products & Consultation
019-7646021
produkvitaminsemulajadi@gmail.com
FB: Produk Vitamin Semulajadi

Disclaimer: Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnosis, merawat, mengubati atau mencegah sebarang penyakit

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge