kesan detox

Kesan Detox #PLS | Jangan Baca Jika Anda Tak Sukakan Perubahan

Tahniah, anda yang baca post ini adalah anda yang sukakan perubahan! Saya pun suka perubahan. Perubahan ke arah yang lebih baik. Siapa tak nak kan?

Ok untuk anda yang mungkin baru nak tahu pasal PLS, boleh tonton semula live FB saya kat sini.

Alhamdulillah saya sendiri dah buat detox Shaklee gaya #PLS nih. Nak tahu apa kesan detox yang saya alami? Saya share juga testimoni detox Shaklee dari beberapa individu yang lain.

5 Kesan Detox #PLS Yang Kami Dah Dapat

kesan detox

Ok saya share beberapa kesan detox yang kami dah dapat sepanjang program 7 hari #PLS ini dilakukan.

(1) Makan Lebih Teratur

Saya akui, saya sendiri sangat sibuk. Saya adalah seorang suri rumah yang kerjanya sibuk dengan tugas menyupir anak sekolah & juga ada empayar bisnes saya sendiri

Ada kalanya, sampai asyik makan lewat/ skip makan sampai hampir gastrik (Alhamdulillah saya dah tak selalu gastrik macam dulu)

Sejak amalkan detox #PLS ni, saya kena pastikan rutin makan 3-6 kali sehari tu berlaku. So, secara tak langsung saya sendiri dah latih diri untuk makan dengan lebih sempurna.

(2) Kenyang Tanpa Rasa Bersalah

Ya, memang kenyang.

Menu detox Shaklee kali ini sangat sedap!!! Kenapa sedap? Anda kena buat & lalui sendiri. Tak percaya? Jangan percaya saya cakap. Percayalah setelah anda sendiri yang amalkan.

Dalam pelan detox #PLS pakar nutrisi dah kaji nilai kalori setiap meal. Anda akan diberi bimbingan untuk cuba menu yang dicadangkan.

(3) Dulu Tak Makan Sayur Sangat, Sekarang Sayur Sangat Sedap!!!

Ok yang ni komen & respon dari seorang kenalan detox. Dulu katanya, tak berapa nak makan sayur sangat, tapi sebab dalam menu yang disarankan & asbab buat detox secara berjemaah juga, sayur yang tak biasa kita makan, jadi biasa & eh, sedapnyaaa.

Percayalah.

kesan detox

Even saya sendiri yang jarang sangat makan sayur stim, boleh sangat suka makan sayur yang distimkan!!!

(4) Dah Tak Craving Makanan Manis

kesan detox

Ye, saya pun ini.

Dan ada kenalan yang turut sama buat detox PLS ni akui, beliau sendiri dah tak craving nak makan makanan manis. Dah boleh behave.

(5) Dah Boleh Menolak Menu Yang “Lazat & Biasanya Menggoda”

Kononlah saya ni nak bagi anak yang makan aiskrim.

Tapi saya plak yang terlebih menjilat jejeran aiskrim yang menitis. Tu dulu lah. Masa detox & selepas detox kalau saya nak bagi anak makan aiskrim, saya dah tahu dah caranya. Bagi je yang dalam cawan atau tak payah lah beli aiskrim langsung. Jimat kalori, selamat wang di poket.

kesan detox

Ada kenalan,

Kalau kat IKEA dulu memang penggemar meatballs. Sepinggan boleh dihabiskan seorang. Alhamdulillah asbab buat detox Shaklee ni, dah boleh pilih menu yang lebih sihat, walau meatballs tu boleh je order depan mata.

Best tak kesan detox #PLS nih? Terima kasih atas semua komen. Terima kasih sudi drop by membaca.

Kalau ada nak tanya lanjut, boleh terus klik link wasap saya di bawah ya.

pengedar Shaklee Skudai



Yang Menulis:
SID Pro: Zaleha (ID: 962548)
Shaklee Products & Consultation
019-7646021
produkvitaminsemulajadi@gmail.com
FB: Produk Vitamin Semulajadi

Disclaimer: Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnosis, merawat, mengubati atau mencegah sebarang penyakit

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge