naikkan Hb

Kisah Benar & Pengalaman Puan Azlinda Naikkan Hb Ketika Hamil Anak Kedua

Mengandung dan mempunyai paras Hb (hemoglobin) rendah seperti suatu trend pula. Tapi memang normal sekiranya paras Hb turun sedikit sekitar 9-10 camtu disebabkan faktor pemakanan ibu seawal hamil yang rata-rata nutrisinya tidak mencukupi buat ibu & anak.

Cuma, bahaya boleh terjadi sekiranya masalah anemia ini dibiarkan berlarutan. Boleh mengakibatkan kecacatan pada bayi & kelahiran bayi pramatang juga.

Ada satu kisah tentang apa yang dibuat oleh ibu ini untuk naikkan Hb yang dikongsikan oleh Puan Azlinda sendiri. Beliau dahulunya ketika kehamilan anak pertama sentiasa mempunyai paras Hb yang rendah.

Pengalaman Puan Azlinda Naikkan Hb Sepanjang Hamil Anak Kedua

Alkisah checkup week ke 26..

Doktor berkata, “wah.. cantiknya hemoglobin (Hb) awak. Naik sampai 12. Masih continue vitamin tambah darah yang kita bagi ke?”

Saya menjawab, “Tak doktor, saya ambil Shaklee sebab1st pregnancy dulu Hb tak increase pun..”

Doktor hanya tersenyum & teruskan katanya..

naikkan Hb

Kisah check up semalam.

  • Kenaikan berat dah maintain 0.5 – 1kg sebulan (ada 1 kali je berat ternaik sampai 5kg masa kandungan 2 bulan)
  • Hb maintain dengan pen warna biru lagi! Yeay!!! Pecah rekod tak de bacaan ditulis dengan pen merah kali ini

Paling best.. nurse sampai dah lupa untuk appointment minum air gula…sebab, segala-galanya OK dah.. 😀

Masa awal-awal pregnant anak sulong dulu tak nak makan suplemen lain. Saya makan apa yang doktor bagi sahaja. Sebab?

Macam-macam cerita la dengar.. tu tak bagus..ini tak bagus..Sudahnya?Diri sendiri yang terseksa ke hospital…klinik…hospital..klinik..  🙄

Kali ni, dari awal lagi consume Shaklee.

Alhamdulillah.. berkat doa, usaha, ikhtiar dan tawakkal. Mohon agar semuanya berjalan dengan lancar. Semoga perjalanan kehamilan kali ini diPermudahkan..Aamiin..Aamiin..Aamiin

naikkan Hb

Set Kehamilan Shaklee Yang Diambil Oleh Puan Azlina Untuk Naikkan Hb Sepanjang Hamil

Oleh kerana tak sanggup lagi hadapi masalah yang sama ketika hamilkan anak pertama, Puan Azlinda membuat keputusan untuk konsisten vitamin Shaklee seawal trimester pertama kehamilan anak keduanya ini.

Puan Azlinda mengambil set lengkap Vitamin Ibu Hamil Premium ini.

Fungsi penuh set ibu hamil premium ini boleh dilihat di sini

Sekiranya ibu-ibu juga ingin naikkan Hb dengan berikhtiar mengambil set ibu hamil Shaklee ini, boleh terus berhubung dengan kami di 019-7646021 untuk dapatkan set ini beserta dengan konsultasi exclusive secara percuma selepas pembelian.

Atau boleh terus klik untuk whatsapp kami



Yang Menulis:
SID Pro: Zaleha (ID: 962548)
Shaklee Products & Consultation
019-7646021
produkvitaminsemulajadi@gmail.com
FB: Produk Vitamin Semulajadi

Disclaimer: Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnosis, merawat, mengubati atau mencegah sebarang penyakit

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge