kulit muka breakout

Kulit Muka Breakout Jerawat Bernanah Semakin Pulih Selepas Ikhtiar Cara Ini

Wanita dan kecantikan kulit wajah ibarat isi dengan kuku.

Percaya atau tak, tak ada wanita yang tidak suka cantik. Hinggakan kalau tersembul seketul jerawat, risaunya di depan cermin boleh makan masa separuh hari jugak membeleknya.

Lagi kan kalau ada masalah kulit muka breakout, masalah jerawat bernanah. Mesti sedih sangat-sangat kan? Bayangkan kalau kita yang ada masalah ini perlu pula berdepan dengan orang ramai sebab kerja hakiki?

kulit muka breakout

3 Punca Masalah Kulit Muka Breakout

(1) Penggunaan Kimia Tertentu Pada Rambut & Kulit Wajah

Mungkin kita tak perasan, ada produk yang mengandungi bahan kimia tertentu yang buat kulit kita menjadi alah terhadapnya.

Pewangi, pewarna, minyak yang berlebihan dari syampu/ produk penggayaan rambut mungkin meninggalkan sisa pada kulit muka kita.

Jika nak cari skincare, pastikan ia adalah dari kategori non-comedogenic (tidak mengakibatkan jerawat).

(2) Tidak Membersihkan Wajah Dengan Betul

Boleh jadi pencuci muka yang kita guna tidak betul-betul berkesan menanggalkan sisa mekap & sisa kotoran pada kulit muka kita.

Cuci muka sebaik-baiknya 2 kali sehari. Elak terlebih mencuci muka kerana ia boleh menyebabkan kulit muka kita menjadi tersangat kering.

Elakkan menyental kulit wajah dengan kasar. Bilas muka dengan sebersihnya selepas mencuci serta lap muka dengan tuala muka yang bersih.

(3) Penggunaan Mekap

Elakkan pakai mekap terutama ketika kulit tengah aktif jadi breakout. Sebaiknya jika perlu juga untuk bermekap, pilih mekap yang bukan berasaskan minyak (oil-free) serta bersifat non-comedogenic (tidak menyebabkan berlakunya jerawat)

Testimoni Masalah Kulit Muka Breakout & Jerawat Bernanah Semakin Pulih

Excited sangat saya nak share testimoni dari salah seorang pengguna Vivix ni.

Beliau ikhtiar hanya sebotol Vivix untuk mengatasi masalah kulit muka yang semakin teruk dengan jerawat yang bernanah.

“Saya makan Vivix… Dalam masa 3 hari je, jerawat nanah semua takde. Sakit-sakit badan pun Alhamdulillah.. Takdelah rasa letih melampau dah..

Sebotol je pun, tapi kesannya memang best. Sebab tu saya sanggup repeat beli Vivix…”

kulit muka breakout

Syukur kan bila kulit muka kita yang bermasalah dah semakin baik? Ada apa dengan Vivix?

Obviously Vivix ni adalah dari ramuan botanikal yang mengandungi kaya antioxidant (polifenol & resveratrol) yang membantu sebagai anti-radang kepada sel kulit yang bermasalah.

kulit muka breakout

Vivix memang antara vitamin & suplemen berkualiti tinggi serta premium yang membantu menyelesaikan banyak masalah dalaman lelaki mahupun wanita yang berpunca akibat radikal bebas, oksidatif stress & faktor-faktor penuaan.

Baca lanjut tentang Vivix

Berminat nak dapatkan Vivix?

Hubungi saya di 019-7646021 atau klik terus link wasap untuk respon pantas dari saya.

pengedar Shaklee Skudai

Rujukan:

  1. 10 Tips For Preventing Acne https://www.webmd.com/skin-problems-and-treatments/acne/10-tips-for-preventing-pimples#1



Yang Menulis:
SID Pro: Zaleha (ID: 962548)
Shaklee Products & Consultation
019-7646021
produkvitaminsemulajadi@gmail.com
FB: Produk Vitamin Semulajadi

Disclaimer: Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnosis, merawat, mengubati atau mencegah sebarang penyakit

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge